Verstappen: A hosszabb etapokon nagyon erősek voltuk!

írta: M4Sport
2016. szeptember 30. 10:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen elégedetten nyilatkozott a Maláj Nagydíj edzésnapja után, elmondása szerint ugyanis a Red Bull tempója nagyon erős volt a hosszabb etapokon, ez pedig jó hír a vasárnapi futamra nézve. A márkatárs, Daniel Ricciardo már nem volt ennyire pozitív…

Bár egy másodperccel elmaradt a Mercedes és Lewis Hamilton tempójától, a Red Bull születésnapos pilótája (a holland ma töltötte be 19. életévét) egy csöppet sem volt elkeseredve a második szabadedzés után, sőt meglehetősen magabiztosan nyilatkozott. Legfőbb pozitívumként egyelőre a versenytempót emelte ki, ugyanakkor elismerte, a rövidebb etapokon még van tér a javulásra.

„Nem voltak rosszak a szabadedzések” – kezdte a holland. „Az elsőn ismerkedtünk az új aszfalttal, megnéztük, hogyan viselkednek rajta a gumik, és milyen a tapadás. Úgy érzem, pozitív napot zártunk. A rövidebb etapok lehetnének jobbak, de a hosszabbak nagyon erősnek tűnnek. Ha holnap javítani tudunk egy kicsit a rövidebbeken, akkor nagyon boldogok leszünk. A lágyon elég jó volt a tempónk: megfelelőek voltak a köridők, szóval elégedett vagyok, főleg a hosszabb etapok miatt. Az autó úgy viselkedett, ahogy akartam, és megvolt a tempó. Azt hiszem, ez mindig pozitív” – tette hozzá.

A leggyorsabb kör tekintetében Ricciardo eredménye sem volt sokkal gyengébb (az ausztrál mindössze három tizedmásodperccel maradt el csapattársától), ő mégsem értékelt olyan pozitívan, mint Verstappen, elmondása szerint ugyanis a Red Bullnak még gyorsulnia kell, ha fel akarja venni a versenyt a Ferrarival. Ez egyébként roppant fontos volna, hiszen a két csapat komoly harcot vív a bajnoki ezüstéremért.

„Még kell találnunk egy kis időt” – kezdte. „Azt hiszem, sok és kevés üzemanyaggal sem voltunk annyira erősek a lágyabb abroncsokon. Ez az egyik dolog, amivel este mindenképpen foglalkozni szeretnénk. Amikor több benzin volt az autóban küszködtünk egy kicsit… nem is feltétlenül azzal, hogy megfelelő tartományban maradjunk a gumikkal, hanem a tapadással. Szeretnénk még gyorsulni. Picit olyan ez, mint Szingapúr volt. Nem voltunk túl boldogok pénteken, de szombatra megfordítottuk a dolgot. Picit elmaradtam a tempótól, amit hozni akartam. De úgy érzem, javulhatunk” – folytatta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához