Verstappen: A hűség nagyon fontos!

írta: M4Sport
2016. március 17. 13:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nagyon jól érzi magát a Red Bull kötelékében, ezért továbbra sem akarja kommentálni azokat a felvetéseket, melyek szerint hamarosan az egyik rivális pilótája lehet, sőt Max Verstappen az Ausztrál Nagydíj helyszínén is inkább a lojalitás fontosságáról beszélt.

A fiatal holland nemcsak a rajongók és a szakértők figyelmét keltette fel lenyűgöző újoncévével, hanem a jelenlegi mezőny legerősebb csapatainak kívánságlistájára is felkerült – legalábbis a különböző sajtóértesülések szerint. Leggyakrabban a Ferrarival hozzák szóba, ahol adott esetben már jövőre lehetőséget kaphat, Kimi Räikkönen szerződése ugyanis 2016 végén lejár. Persze a Red Bull minden megtesz azért, hogy magához láncolja Verstappent, és egyelőre ő sem akar távozni…

„Nagyon jól érzem magam a Red Bullnál” – mondta a szezonnyitó helyszínén. „Nem látok okot a váltásra. Tudják, fontos, hogy az ember hűséges legyen. Tőlük kaptam lehetőséget arra, hogy bemutatkozzam a Forma–1-ben; ez volt az álmom, és boldog vagyok, hogy itt lehetek” – magyarázta, mielőtt a Ferrari érdeklődésével kapcsolatos híresztelésekről kérdezték. „Mint mondtam, remekül érzem magam a Red Bullnál. Később meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Második F1-es szezonjában már a Red Bull és a Toro Rosso vezetői is többet várnak Verstappentől (csapatvezetője például kijelentette, hogy idén már ő és a márkatárs sem takarózhat az újonchibákkal), ő azonban továbbra sem érzi, hogy komolyabb nyomás lenne rajta. „Miért lenne? A saját legjobbamnál nem tudok jobban teljesíteni. Minden megteszek, amit csak tudok! Szerintem a második év lazább egy kicsit, hiszen már vannak tapasztalataid. Persze egy új év, az autó is új, és vannak új versenyzők is, de már jobban tudom, hogy kell felépíteni egy hétvégét. És ez sokat segít.”

A Toro Rosso idén a Ferrari 2015-ös erőforrásait használja; a csapat örül a váltásnak, hiszen ezek a motorok megbízhatóság és teljesítmény szempontjából is jobbak, azoknál a Renault-erőforrásoknál, melyekkel tavaly versenyeztek, az viszont Verstappen szerint is gondot okozhat a szezon második felében, hogy a riválisokkal ellentétben ők nem fejleszthetik őket. „A többiek már azzal előrelépéseket tesznek, hogy a szezon során egyre több lóerő áll majd a rendelkezésükre. Ez kihívás elé állít minket, hiszen jobban kell fejlesztenünk, mint a többieknek. De keményen fogunk dolgozni.”

A szezon második felében pedig nem lesz könnyű dolga a csapatnak, ha több új fejlesztést is be akar vetni, hiszen 2017-ben alaposan megváltoznak a szabályok, a kisebb alakulatok pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy hosszabb ideig két fronton fejlesszenek. „Egyértelmű, hogy gondolnunk kell a 2017-es évre, mert nagyon fontos lesz, szerintem minden év fontos. A váltás attól is függ, hol áll a csapat. Ha sokan vannak előtted, hátulról viszont nem nagy a nyomás, akkor nem fontos, hogy olyan sokat fejlessz. Most várnunk kell, és majd meglátjuk, hogyan állunk, a csapat pedig eldönti, hogy mit tesz a folytatásban” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája