Verstappen a kétszeres bajnokra is rácáfolt

írta: M4Sport
2016. augusztus 08. 12:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A kétszeres bajnok belátja, tévedett. Mika Häkkinen ma már túlzónak érzi Max Verstappen bemutatkozása előtt tett kijelentéseit. A holland gyors sikerének kulcsát társadalmi változásokban látja.

Forma–1-ben versenyezni 18 évesen? Max Verstappen szerződtetésének 2014-es bejelentésekor még kérdés volt, mára azonban ténnyé vált: a gyakorlatilag versenyzőnek születő, s kezdettől fogva annak is nevelt holland tehetség nemcsak megállta helyét fiatal kora ellenére, de könyörtelen, múltbéli eredményekre és erőviszonyokra fittyet hányó stílusával máris sokak kedvencévé vált a királykategóriában. S nem mellesleg máris egy élcsapat tagjaként bizonyítja, képes olyan szinten versenyezni, mint a nála több évvel idősebb nagyok.

Apja korábbi versenyzőtársa, Mika Häkkinen is azok népes tárborát erősítette, akik túlságosan elhamarkodott lépésnek tartották a Red Bull részéről ilyen korán a mély vízbe dobni Verstappent. „Sosem hagynék versenyezni az F1-ben valakit ennyire fiatalon” – mondta még 2015 elején. A kétszeres világbajnok ma azonban már nem fél kimondani: tévedett.

„Kritizáltam őt, amikor bemutatkozott a Forma–1-ben, mert úgy éreztem, túl fiatal. De örülök, hogy tévedtem, és ő is csak megerősítette bennem, hogy a fiatal fiúk és lányok ma már sokkal jobban készen állnak erre a világra. Hagyni kell őket beszélni, és meg kell hallanod, mit mondanak” – fogalmazott.

„Nagyszerű, amit eddig Max elért. Amikor én voltam tizenhat, tizenhét éves, gokartoztam, és az is hihetetlen volt. Nagyon nagy volt a versengés, nagyon magas szinten kellett teljesítenem. És akkoriban azt gondoltam, ezek után mindenre fel vagyok készülve, a motorsport csúcsán is versenyezhetek. De akkoriban nem volt normális, ha valaki úgy tekintett rád, mint aki ilyen fiatalon készen állhat az F1-re. Az idők azonban változtak.”

„A fiatalok egyre magasabbra és magasabbra jutnak a sport különböző kategóriáiban, de az üzleti életben is és mindenhol. Az emberek sokkal gyorsabban fejlődnek – egyszerűen mert manapság minden eszköz rendelkezésre áll a tanuláshoz, annak megismeréséhez, mi történik a nagyvilágban. Megragadod a lehetőséget, tanulmányozol mindent, amit csak akarsz az interneten, hogy megszerezd a megfelelő információt. Az élet tehát sokkal gyorsabbá vált mára. Ez a magyarázat arra, miért vannak máris ilyen magas pozícióban a fiatalok.”

„Igen, természetesen a csapatok sokkal szervezettebbek manapság, mint a múltban voltak, a vezetőségük, a koncepciójuk is szervezettebb. Így kicsit könnyebb csatlakozni ehhez a világhoz. De mindenekelőtt nagy tehetséggel, elhivatottsággal és hozzáértéssel kell rendelkezned ahhoz, hogy sikeres legyél. És Max nyilvánvalóan nagyszerű munkát végez” – ismerte el 1998 és 1999 világbajnoka.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást