Verstappen a szimulátorban már „megcsókolta a falakat”

írta: M4Sport
2016. június 16. 21:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A versenytempó már rendben van, az időmérőkön azonban Max Verstappen még elmarad csapattársától, Daniel Ricciardótól. A fiatal holland tudja, javítania kell a kvalifikáción, de úgy érzi, idővel ez is menni fog. Persze, Bakuról és a falak közelségéről is beszélt…

Verstappen három hétvége óta erősíti a Red Bull első számú csapatát, ez alatt az idő alatt pedig háromszor kapott ki márkatársától az időmérő edzéseken. A monacói hétvégét leszámítva (itt a holland egy hiba miatt már a Q1-ben kiesett, ezért nem mérhette össze tudását csapattársával az utolsó szakaszban) Ricciardo átlagban 328 ezreddel volt gyorsabb a sorsdöntő körökön.

„Nos, ő egy roppant gyors versenyző” – dicsérte Verstappen rutinosabb csapattársát, amikor arról kérdezték, meglepődött-e, mennyire jó az ausztrál tempója. „Igazából, nem is tudom. Őszintén, ez olyasmi, amire számítottam korábban. Számomra még új a versenyautó, de egyre jobb és jobb lesz a helyzet. Egyre jobban érzem a versenygépet, és mint már mondtam, folyamatosan fejlődöm; versenyről versenyre. A futamok egész jól mennek” – tette hozzá.

A 18 éves tehetség tudja, javítania kell szombati teljesítményén (kezdetben egyébként a Toro Rossónál is elmaradt csapattársától az időmérő edzéseken, és akkor is külön figyelmet fordított erre a területre, majd 2015 végére javultak az eredményei), a jó versenytempó viszont bizakodóvá teszi. Úgy érzi, az, hogy a futamokon jól teljesít, bizonyítja, a kvalifikációkon is javulhat. „Jól érzem magam az autóban. Itt most a beállításokról van szó, és mindarról, amit fel kell fedezned egy számodra új versenyautóban. Egyre jobb lesz a helyzet, versenytempóban pedig már jól állunk.”

Max Verstappen„A versenybeállításokkal megfelelő munkát végzünk. Most, meg kell találnom a módját annak, hogy egy kicsivel többet hozzak ki az autóból az időmérő edzéseken. Persze a kompromisszumokat is keresnünk kell, mert a pontokat azért a versenyek után osztják” – folytatta a holland, aki az Európai Nagydíj előestjén azt is elismerte, hogy a hirtelen jött csapatváltás előtt nem gondolta, hogy azonnal harcban lesz a dobogós helyezésekért, vagyis őt is meglepte a Red Bull tempója.

„Összességében a kanadai verseny egészen jó volt, hiszen maximálisan ki tudtuk használni a lehetőségeinket és szereztünk néhány pontot a csapat számára; azt hiszem, most ez a legfontosabb. Persze maga a futam lehetett volna egy kicsit erősebb, odaérhettünk volna például a dobogóra, ha minden rendben megy, de roppant elégedett vagyok a teljesítménnyel, amit mutattunk. Azt hiszem, a csapat sem számította arra, hogy ilyen versenyképes lesz a szezon jelen szakaszában, azt viszont, még túl korai lenne meghatározni, hol tartunk az erősorrendben. Remélhetőleg az autó és a motor is fejlődik még, és összeállnak a dolgok, de eddig nem voltunk rosszak” – jelezte elégedetten.

A csütörtöki sajtónapon ellenfeleihez hasonlóan a most debütáló azerbajdzsáni pályáról és a szimulátorban szerzett tapasztalatokról is beszélt. „Egy kicsit olyan ez a pálya, mint Monaco. Az első edzés a tapasztalatszerzésről szól majd, és a legjobb beállítások megtalálásáról. Dönteni kell például a szárnyakról is, mert ebből a szempontból nehezebb helyzetben leszünk, mint Monacóban. Ott mehetünk maximális leszorítóerővel, de itt a hosszú egyenes miatt mérlegelnünk kell. A szimulátorban párszor már megcsókoltam a falakat, de ott ezt elég könnyen össze lehet hozni. A szimulátorban szinte minden pálya minden kanyarjában rontasz, hiszen ott elég megnyomnod az újraindítás gombot és az autód ismét egy darabban van” – zárta gondolatát.

Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Benhower
#1 Benhower 2016. június 16. 23:27  

Hát igen. Aki követte kisebb szériákban is az tudhatja hogy nem az időmérő a specialitása, de nem olyan vészes azért, és Sainz mellett is jól megizmosodott már benne, bár most a mezőny egyik legjobb egykörös pilótája mellett kell bizonyítania. Szerintem borítékolható hogy kikap tőle ebben év végére, és valszeg jövőre is, bár ki tudja a tényleg akkora zseni akkor akár ebben is képes lesz fölfejlődni :DFORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest