Verstappen bocsánatot kért

írta: M4Sport
2016. április 02. 13:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elnézést kért csapatától Max Verstappen az Ausztrál Nagydíj alatt elhangzott „túlságosan érzelmes” rádiós üzenetei miatt. Az istálló első embere eközben egyértelművé tette, a Toro Rosso nem változtat a csapatutasításokkal kapcsolatos hozzáállásán.

A fiatal holland először azt nehezményezte, hogy a Toro Rosso korábban hívta ki kerékcserére márkatársát, noha ő volt jobb pozícióban. A kiállás során ráadásul elkövettek egy hibát, ami miatt visszaesett Carlos Sainz mögé, előzni azonban nem tudott, pedig gyorsabbnak érezte magát, ezért többször is utalt arra, hogy a spanyolnak előre kellene engednie őt. Végül egy elhibázott kísérlet során neki is ütközött a márkatársnak.

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost a futam után mindkét pilótájával beszélt a kialakult helyzetről; amikor Bahreinben erről a találkozóról kérdezték, Verstappen elismerte, elnézést kért főnökétől indulatos üzenetei miatt. „Igen. Elragadtak az érzelmek” – mondta az Autosportnak. „Én is hibáztam és a srácok is rontottak, de egy csapat vagyunk. Együtt nyerünk, és együtt veszítünk. Össze kell tartanunk. Emberi lények vagyunk, szóval mind hibázhatunk. Általában tanulsz a hibáidból, és a következő alkalommal próbálod helyesebben kezelni a dolgokat” – tette hozzá.

Sainz korábban azt mondta, semmit sem kell megbeszélnie csapattársával, hiszen nincsenek problémáik egymással. Most Verstappen is hasonlóan nyilatkozott; szerinte sem kell leülniük, hogy a nyilvánosságtól távol megvitassák a történteket. „Nincsenek ellentétek közöttünk. Való igaz, Melbourne-ben felkorbácsolódtak az indulatok, viszont nem beszéltünk még az esetről, mégpedig azért nem, mert nem volt probléma” – jelezte.

Az eset a csapatvezetők pénteki sajtótájékoztatóján is szóba került, ahol Tost kiemelte, nem voltak álmatlan éjszakái a történtek miatt, és az alakulat sem változtat hozzáállásán a Melbourne-ben tapasztaltak miatt. „A futam után mindent megbeszéltünk. Elmagyaráztuk a versenyzőknek mi történt, és rendeztük a sorainkat. Nem szabad elfelejteni, hogy két roppant fiatal srácról van szó, akik a pályafutásukért is harcolnak. Mi is ezt akarjuk látni, ezért vannak a csapatnál. A csapat egyik pilótának sem fogja azt mondani, hogy engedje el a másikat, csak akkor, ha ezt a stratégia indokolttá teszi. Reméljük, a srácok is tiszteletben tartják egymást, és nem fognak ütközni” – magyarázta.

Oszd meg!

12 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#12 Lewisthebest 2016. április 02. 20:36  
successboy:
Valószínűleg valamikor talán vb lesz(hacsak ez a szimpatikus Pascal fiú nem lesz hamarabb), de sokak számára és természetesen számomra is némi unszimpátiát váltott ki ez a reakciója.(is) Hiába van még mit tanulnia, ha már a nagy zsenialitását nem jellemzi az alázatosság. Jó lenne már ismét egy(de inkább több) alázatos, férfias gladiátor az F1-be akik nem csak azzal hívják fel magukra a média segítségével a figyelmet, hogy fiatalsági rekordokat döntenek ,hanem szimplán a teljesítményük és karakterük miatt válnak médiahőssé. Verstappen egy ígéretesen kitanyésztett versenyző, viszont ne feledjük hogy ma már nem egy tenyésztés van folyamatban, akik igen könnyen felveszik majd a mai F1 ritmusát(fizikálisan és mentálisan) és könnyen válnak majd világbajnokká egy erre esélyes autóval, akár 20 évesen is.

Sokak szerint meg nem. A Toro Rosso oldalán meg kb mindenki a csapatot szidta, hogy hogyan lehetett egy 5-6. helyből 9-10-et csinálni. De ez már csak ilyen. A világbajnok típusú versenyzők mindig is megosztó személyiségek voltak vagy kedveled őket vagy utálod. Az meg lehet, hogy sok kitenyésztett versenyző van, de tehetséget nem tudnak "tenyészteni" az vagy van vagy nincs. És az a kis plusz ami Verstappenben megvan mondjuk Sainzhoz képest az világbajnoki címet érhet ahogy láttuk ezt a Hamilton Rosberg párosnál is az elmúlt két évben. Ott se nagy a különbség csak egy egészen kicsi 1 tized vagy néhány század mégis Hamilton neve mellett 43 győzelem és 3 világbajnoki cím áll míg Rosbergé mellett nincs vb cím és csak 15 győzelem áll. Verstappen abban kell fejlődjön, hogy ilyenkor ne húzza fel magát túlságosan vagyis szitkozódni lehet, de az ne menjen a vezetés rovására. Mert ott nyilvánvalóan már nem volt 100%-os amikor folyamatosan keresztbe ment a pályán meg utána össze is értek. De biztos vagyok benne, hogy ez hamar menni fog.

Nigel
#11 Nigel 2016. április 02. 19:50  
successboy:
Nem szeretném Verstappent tehetségét megkérdőjelezni, avagy foggal körömmel bizonygatni hogy nem az, ugyhogy nem megyek bele a játékaidba. Amúgy úgy tudtam, hogy a zsenik legalább a saját csapattársukat meg tudják előzni, kivétel persze ha az egy zseni. :D


Hamilton sem bírt Verstappennel, hiába volt gyorsabb, mégsem tudta megelőzni. Max még egy tejfelesszájú kölyök, akinek még ott van a tojáshéj a fenekén. Nem lehet tőle érett viselkedést elvárni. Szüksége van tapasztalatokra, kudarcokra, hogy a helyén tudja kezelni a dolgokat. De úgy vélem, jó úton jár, a sebessége megvan, és ez a lényeg. A többit pedig idővel meg lehet tanulni, el lehet sajátítani.

Egyetlen esetből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Nyafogott egy sort, aztán belátta, hogy túllőtt a célon, és ezért bocsánatot kért. Szerintem nem kell ezt túlreagálni.

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 19:56

successboy
#10 successboy 2016. április 02. 19:34  
Lewisthebest:
Alonso nem kérte, hogy állítsák félre a csapattársát? :D Most remélem, hogy csak viccelsz. Hamiltontól még konkrétan ezt valóban nem hallottuk, de most a sírásról volt szó, hogy abban ő is nagyon ott van. És ahogy az említett pilótákat hajtotta a vb címért való küzdelem úgy Verstappent most hajtja a bizonyítási vágy. Ahhoz a gondolathoz meg jobb, ha hozzászoksz, hogy hamarosan ő is világbajnok lesz mert egy zseni és az ilyen tehetségeket nem szokták csak úgy elpazarolni. Ha a Red Bullal nem is jön össze mert fos a motorjuk akkor majd összejön valamelyik másik csapattal az egyik visszavonuló top pilóta helyén.

Valószínűleg valamikor talán vb lesz(hacsak ez a szimpatikus Pascal fiú nem lesz hamarabb), de sokak számára és természetesen számomra is némi unszimpátiát váltott ki ez a reakciója.(is)
Hiába van még mit tanulnia, ha már a nagy zsenialitását nem jellemzi az alázatosság.
Jó lenne már ismét egy(de inkább több) alázatos, férfias gladiátor az F1-be akik nem csak azzal hívják fel magukra a média segítségével a figyelmet, hogy fiatalsági rekordokat döntenek ,hanem szimplán a teljesítményük és karakterük miatt válnak médiahőssé.
Verstappen egy ígéretesen kitanyésztett versenyző, viszont ne feledjük hogy ma már nem egy tenyésztés van folyamatban, akik igen könnyen felveszik majd a mai F1 ritmusát(fizikálisan és mentálisan) és könnyen válnak majd világbajnokká egy erre esélyes autóval, akár 20 évesen is.

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 19:35

Lewisthebest
#9 Lewisthebest 2016. április 02. 18:27  
successboy:
Hamilton nem kért meg senkit hogy állitsák félre a csapattársát mert nem bírja megelőzni.Alonso sem.Vettel VB címre hajtott a Red Bullal ,majd miután megkapta a multi 21-et,megtámadta és meg is előzte Webbert. És ezek a versenyzők valóban világbajnokok lettek. Ennyi

Alonso nem kérte, hogy állítsák félre a csapattársát? :D Most remélem, hogy csak viccelsz. Hamiltontól még konkrétan ezt valóban nem hallottuk, de most a sírásról volt szó, hogy abban ő is nagyon ott van. És ahogy az említett pilótákat hajtotta a vb címért való küzdelem úgy Verstappent most hajtja a bizonyítási vágy. Ahhoz a gondolathoz meg jobb, ha hozzászoksz, hogy hamarosan ő is világbajnok lesz mert egy zseni és az ilyen tehetségeket nem szokták csak úgy elpazarolni. Ha a Red Bullal nem is jön össze mert fos a motorjuk akkor majd összejön valamelyik másik csapattal az egyik visszavonuló top pilóta helyén.

F1890
#8 F1890 2016. április 02. 17:20  
successboy:
Nem szeretném Verstappent tehetségét megkérdőjelezni, avagy foggal körömmel bizonygatni hogy nem az, ugyhogy nem megyek bele a játékaidba. Amúgy úgy tudtam, hogy a zsenik legalább a saját csapattársukat meg tudják előzni, kivétel persze ha az egy zseni. :D

ha hamilton nem tudta megelőzni jobb kocsival akkor h tudnád már megelőzni ugyanolyan kocsival h ő is nyithatja a drs-t?

successboy
#7 successboy 2016. április 02. 17:03  
F1890:
tudod ha zseni vagy akkor sok mindent megtehetsz, ha csak közepes akkor nem :)

Nem szeretném Verstappent tehetségét megkérdőjelezni, avagy foggal körömmel bizonygatni hogy nem az, ugyhogy nem megyek bele a játékaidba.
Amúgy úgy tudtam, hogy a zsenik legalább a saját csapattársukat meg tudják előzni, kivétel persze ha az egy zseni. :D

successboy
#6 successboy 2016. április 02. 16:55  
Lewisthebest:
Hamilton pl elküldte a picsába Ron Dennist 2007-ben a Hungaroringen és közbe egyébként szembe ment a csapatutasítással. Illetve már Monacoba is elvileg Dennisnek kellett beszólnia a rádión mert mindketten őrjöngtek és olyan teljesítményre állították az autót ami teljesen szükségtelen volt a majd 1 perces előnyüknél amit Massával szemben már kiautóztak. Alonsonak ezen kívül ott volt a 2005-ös Fissichellás ügye is amikor beleordított a rádióba, hogy "mit kéne még csinálnom" majd annyira felidegesítette magát, hogy falhoz vágta Renault. Vettelnél se kell bemutatni a 2010-es ordibálását a Webberel történt ütközés közben, fent van a youtubeon. Aztán a híres Multi-21 előtt is beszólt a csapatnak, hogy "takarítsátok el az útból, mert túl lassú" Ennek ellenére mindhárom említett versenyző világbajnok lett nem is egyszer. Egyébként te kicsit fordítva ülsz a lovon mert pont az idősebbektől várható el, hogy higgadtabbak legyenek ilyen szituációkban, Verstappen 18 éves. Egyébként nyilván a csapat is hibázhat, de egy versenyautóban ülve miközbe átlagosan olyan 170 a pulzusod kevésbé fogsz tudni nem káromkodni, ha valami nem úgy megy ahogy tervezted.

Hamilton nem kért meg senkit hogy állitsák félre a csapattársát mert nem bírja megelőzni.Alonso sem.Vettel VB címre hajtott a Red Bullal ,majd miután megkapta a multi 21-et,megtámadta és meg is előzte Webbert.
És ezek a versenyzők valóban világbajnokok lettek.
Ennyi

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 16:55

F1890
#5 F1890 2016. április 02. 16:42  
successboy:
:D És arról ki tehet hogy Verstappen fizetést és Formula 1-es autót kap? A csupán csak második évét taposó versenyző élő adásban oszthatja az észt a csapatának, ez teljesen rendben van.Mert a csapat ugye sosem hibázhat. Már csak azt várom mikor fog a csapata nyilvánosan élő adásban ordibálni Max-al a rádióban ha véletlenül elhagyja a pályát vagy ,tör zúz.Ja hogy ilyen soha nem fog előfordulni.. "Alonsot, Hamiltont, Vettelt" Nem emlékszem hogy ezek a versenyzők őrjöngtek volna a második évükben a rádioban hogy engedjék őt előre mert nem bírnak előzni.

tudod ha zseni vagy akkor sok mindent megtehetsz, ha csak közepes akkor nem :)

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. április 02. 16:18  
successboy:
:D És arról ki tehet hogy Verstappen fizetést és Formula 1-es autót kap? A csupán csak második évét taposó versenyző élő adásban oszthatja az észt a csapatának, ez teljesen rendben van.Mert a csapat ugye sosem hibázhat. Már csak azt várom mikor fog a csapata nyilvánosan élő adásban ordibálni Max-al a rádióban ha véletlenül elhagyja a pályát vagy ,tör zúz.Ja hogy ilyen soha nem fog előfordulni.. "Alonsot, Hamiltont, Vettelt" Nem emlékszem hogy ezek a versenyzők őrjöngtek volna a második évükben a rádioban hogy engedjék őt előre mert nem bírnak előzni.

Hamilton pl elküldte a picsába Ron Dennist 2007-ben a Hungaroringen és közbe egyébként szembe ment a csapatutasítással. Illetve már Monacoba is elvileg Dennisnek kellett beszólnia a rádión mert mindketten őrjöngtek és olyan teljesítményre állították az autót ami teljesen szükségtelen volt a majd 1 perces előnyüknél amit Massával szemben már kiautóztak. Alonsonak ezen kívül ott volt a 2005-ös Fissichellás ügye is amikor beleordított a rádióba, hogy "mit kéne még csinálnom" majd annyira felidegesítette magát, hogy falhoz vágta Renault. Vettelnél se kell bemutatni a 2010-es ordibálását a Webberel történt ütközés közben, fent van a youtubeon. Aztán a híres Multi-21 előtt is beszólt a csapatnak, hogy "takarítsátok el az útból, mert túl lassú" Ennek ellenére mindhárom említett versenyző világbajnok lett nem is egyszer. Egyébként te kicsit fordítva ülsz a lovon mert pont az idősebbektől várható el, hogy higgadtabbak legyenek ilyen szituációkban, Verstappen 18 éves. Egyébként nyilván a csapat is hibázhat, de egy versenyautóban ülve miközbe átlagosan olyan 170 a pulzusod kevésbé fogsz tudni nem káromkodni, ha valami nem úgy megy ahogy tervezted.

successboy
#3 successboy 2016. április 02. 16:01  
Lewisthebest:
Mert végül is csak ő tehet róla, hogy az 5. helyről a 10. helyre került ráadásul a csapattársa mögé akinél végig gyorsabb volt :D A csapat cseszte el a taktikát 2x is. Először azzal, hogy nem a közepeset rakták fel nekik az újraindítás után másodszor meg azzal, hogy a hátrébb haladó autót hozták ki először pedig ez alap dolog, hogy az elől haladónak joga van élni a korábbi kiállás lehetőségével. Szóval normális, hogy felcseszte az agyát. Alonsot, Hamiltont, Vettelt is hallottuk már őrjöngeni a rádióba.

:D És arról ki tehet hogy Verstappen fizetést és Formula 1-es autót kap?
A csupán csak második évét taposó versenyző élő adásban oszthatja az észt a csapatának, ez teljesen rendben van.Mert a csapat ugye sosem hibázhat.
Már csak azt várom mikor fog a csapata nyilvánosan élő adásban ordibálni Max-al a rádióban ha véletlenül elhagyja a pályát vagy ,tör zúz.Ja hogy ilyen soha nem fog előfordulni..

"Alonsot, Hamiltont, Vettelt"

Nem emlékszem hogy ezek a versenyzők őrjöngtek volna a második évükben a rádioban hogy engedjék őt előre mert nem bírnak előzni.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. április 02. 15:10  
successboy:
Ez nem volt szép crazy frog.Nyilvánosságra került, hogy el vagy kényeztetve és elvárod hogy mások is (jelen esetben a csapat) segítsenek neked egy olyan helyzetben amit neked kellene egyedül megoldanod.Előzni a versenypályán.Ha nem megy, ne sírj, ne káromkodj, törődj bele és ne fordulj a saját munkaadód ellen. Valószínűleg tanultál belőle, de szimpatikusabb ettől még nem leszel.

Mert végül is csak ő tehet róla, hogy az 5. helyről a 10. helyre került ráadásul a csapattársa mögé akinél végig gyorsabb volt :D A csapat cseszte el a taktikát 2x is. Először azzal, hogy nem a közepeset rakták fel nekik az újraindítás után másodszor meg azzal, hogy a hátrébb haladó autót hozták ki először pedig ez alap dolog, hogy az elől haladónak joga van élni a korábbi kiállás lehetőségével. Szóval normális, hogy felcseszte az agyát. Alonsot, Hamiltont, Vettelt is hallottuk már őrjöngeni a rádióba.

successboy
#1 successboy 2016. április 02. 14:12  

Ez nem volt szép crazy frog.Nyilvánosságra került, hogy el vagy kényeztetve és elvárod hogy mások is (jelen esetben a csapat) segítsenek neked egy olyan helyzetben amit neked kellene egyedül megoldanod.Előzni a versenypályán.Ha nem megy, ne sírj, ne káromkodj, törődj bele és ne fordulj a saját munkaadód ellen.
Valószínűleg tanultál belőle, de szimpatikusabb ettől még nem leszel.

Utoljára módosítva: 2016. április 02. 14:20

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

2017

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott

12016.10.27. 14:22

Vettel: A Ferrari 2017-es programján Allison távozása sem változtatott

"Megvan a konkrét tervünk, már hosszú ideje ezt követjük"

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét