Verstappen eddigi legjobb körén volt, aztán elmérte…

írta: M4Sport
2016. május 28. 15:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem ilyen időmérőről álmodott a Spanyol Nagydíj győztese, Max Verstappen, aki már az első szakaszban kiesett, miután összetörte autóját az uszoda sikánjában. A fiatal holland tudja, holnap nehéz verseny vár rá az utolsó sorból.

Már délelőtt is voltak meleg pillanatai, a harmadik szabadedzést azonban megúszta komolyabb következményekkel járó ütközés nélkül, időmérőjének azonban egy ilyen hiba vetett véget – már az első szakaszban. Mivel korábban nem teljesített továbbjutást érő kört, már a Q1-ben kiesett, holnap pedig csak a mezőny végéről vághat neki a versenynek.

„Lehet, hogy alábecsültem a tapadást; egy kicsit túl korán kanyarodtam. Elcsíptem a falat, a felfüggesztésem megrongálódott és a következő kanyarban a falnak ütköztem” – mondta a fiatal holland az MTVA riporterének, Szeleczky Ádámnak a mikrofonja előtt.

Egy ilyen hiba mindig bosszúságot okoz a pilótának és a csapatnak, ezúttal azonban még fájdalmasabb lehet, hiszen a Red Bull eddig remekelt a hercegségben. „Jól éreztem magam az autóban; az első körömön sokkal magabiztosabb voltam, mint eddig bármelyiken. Az autó egyensúlya is javult, hiszen a második szektorom két tizeddel jobb volt, mint korábban. Minden összeállt, de utána korán kanyarodtam, és minden rosszra fordult” – magyarázta csalódottan.

Azzal persze már most tisztában van, hogy a hiba alaposan rányomja bélyegét a folytatásra is, az utolsó sorból ugyanis igen nehéz dolga lesz, főleg a monacói pályán, ahol hagyományosan nehéz előzni. „A huszonegyedik helyről kell indulnom… remélem, holnap az időjárás segít majd egy kicsit, de ha a huszonegyedik helyről indulsz, akkor eléggé más a helyzet…” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

G0007
#2 G0007 2016. május 28. 16:41  

lehet így volt megírva és holnap brillirozik:)

f1 the best
#1 f1 the best 2016. május 28. 16:21  

Eddig nem sokat hibázott, így várható volt, hogy jön előbb utóbb a hiba. Mindenki hibázik, tanulni kell belőle, ilyen fiatalon meg főleg. Hülyeség volt mindjárt a Q1-ben túltolni ha Q3-ba csinálja ugyanezt az nem lett volna ilyen nagy gond. Simán 4be lehetett volna talán Hamiltont is elkaphatta volna.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"