Verstappen előre megmondta…

írta: M4Sport
2016. szeptember 02. 18:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Tíz perc alatt letudták a versenyzők a nap végi megbeszélésüket – Max Verstappenről egyetlen szó sem esett.

Max Verstappennek igaza is volt, tévedett is. A holland az Olasz Nagydíj második szabadedzése után azt nyilatkozta, nem számít nehézségekre a versenyzők szokásos délutáni eligazításán, csupán arra, hogy a megszokottnál kicsivel hosszabbra nyúlik a megbeszélés. Nos, nehézségei valóban nem adódtak, ellenben sokat sem kellett ott időznie…

Jenson Button előzetesen elmondta: „Jó, ha a versenyzők képesek egymást közt megbeszélni a problémákat. Szükség van a kölcsönös tiszteletre a sportágban. Ez mindig is így volt, mindig is így kell lennie, de úgy tűnik, most egy kicsit háttérbe szorult.”

Egyesek már azt kérdezték, nem lehetne-e megoldani valahogyan, hogy élőben közvetítség a délutáni egyeztetést – nagyot csalódtak volna. Vallatásra és keresztkérdésekre végül nem került sor. Helyszíni beszámolók szerint az értekezlet úgy 10 perc után már véget is ért, és miközben mindenki arra számított, hogy a holland vezetési stílusa miatt panaszt emelő Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen majd előhozakodik a kellemetlen problémával, mindketten hallgattak, valójában egy szó sem esett Verstappenről.

Ennek hátterében vélhetően az állhat, hogy az érintettek már ezt megelőzően külön-külön egyeztettek Charlie Whiting versenyigazgatóval. Vettelék még csütörtök este beszéltek vele, majd a szakember péntek reggel külön elbeszélgetésre invitálta a Red Bull versenyzőjét, akit Christian Horner beszámolója szerint amolyan szóbeli, informális figyelmeztetésben részesített.

Az ügy tehát (egyelőre) lezárva. Hiába, Verstappen előre megmondta: „Spa már a múlt, most Monzában vagyunk.”

FIA
Oszd meg!

17 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#17 guide 2016. szeptember 03. 11:18  
F1890:
sztem ez a srác most bizonyítja be h mentálisan egyszerűen kurvaerős. 19 éves és szarik minden kritikára, szarik arra h mindenki ő rá vadászik, arra h mindenki kecinek gondolja. egy kvyat már attól szétesett fejben h sorozatban elkalapálták kvalin... hatalmas bajnok alkat a srác. csak remélem pályán is kicsit visszább vesz, mert amit eddig láttam tőle spa-n kívül az nekem bejövős.remélhetőleg ocon is feljut egy top csapatba és akkor éveken át róluk szól majd az f1 :)

Korán van még ennek a megítéléséhez.Az egész világ ellen nem harcolhat.Szerintem teljesen eldurran az agya,ha valami nem úgy alakul,ahogy elképzelte.
Ha nyilvánosan nem is ismerte el,hogy túl agresszív volt,arra számítok,hogy a pályán azért visszavesz.

sába
#16 sába 2016. szeptember 03. 10:48  

Azért azt érdelesnek találtam, hogy nem volt ott a sajtótájékoztatón. Máskor ha valaki egyik versenyen benne volt egy balhéban, akkor a követkző versenyen tuti ott volt a sajtószobéban. Maxikát viszont nem tették ki újabb vitáknak. Ehhez képest számomra szintén furcsa módon mindkét ferraris ott volt. Szép-szép az önbizalom,de hogy 18 évesen beszólunk mindenkinek részemről a tiszteletlenség felső foka. TAKONY

F1890
#15 F1890 2016. szeptember 03. 10:35  

sztem ez a srác most bizonyítja be h mentálisan egyszerűen kurvaerős. 19 éves és szarik minden kritikára, szarik arra h mindenki ő rá vadászik, arra h mindenki kecinek gondolja. egy kvyat már attól szétesett fejben h sorozatban elkalapálták kvalin...
hatalmas bajnok alkat a srác.

csak remélem pályán is kicsit visszább vesz, mert amit eddig láttam tőle spa-n kívül az nekem bejövős.remélhetőleg ocon is feljut egy top csapatba és akkor éveken át róluk szól majd az f1 :)

Zik.Zak
#14 Zik.Zak 2016. szeptember 03. 10:26  

Jellemző, hogy fiatalon, az első egy-két évükben a legpökhendibbek a legtehetségesebb pilóták - valószínű ez egyfajta védekező mechanizmus is. Nem hagyják, hogy az öreg rókák sarokba állítsák, megfélemlítsék őket. Alonso, Hamilton, Senna, Schumacher is tettek nem túl szimpatikus, arrogáns megjegyzéseket, főleg fiatalon. Aztán később megenyhültek és szimpatikusabbá váltak még a korábbi ellendrukkereik számára is. Remélem Verstappennél is így lesz, mert most egy kicsit túlteng az önbizalom - egy kis pofára esés azért nem ártana. Szigorúan nevelő célzattal. :) Amit Villneuve-re mondott az övön aluli volt és teljesen szükségtelen. Korábban Montoya is Villeneuve-höz vágta ezt - az sem volt szimpatikus, de ez még inkább szükségtelen, hiszen az a baleset ma már egy nagyon régi dolog, teljesen felesleges volt előrángatni ebben a kontextusban.

DUdi
#13 DUdi 2016. szeptember 03. 10:25  

Sky Sports F1 @SkySportsF1
https://pbs.twimg.com/media/Craf8EZXgAAsZB5.jpg

andrea1
#12 andrea1 2016. szeptember 03. 09:43  
Go.Michael:
Nem normális ez a "gyerek", Villeneuve-t lazán gyilkosnak nevezte, elég komoly gondok vannak fejben nála. Egy dolog hogy a pályán agresszív, legyen, de hogy ennyire agyatlan legyen valaki, azért ehhez is kell egyfajta tehetség és közeg amiben felnő.

Gyönyörű nyilatkozat volt.......

f1m12
#11 f1m12 2016. szeptember 03. 09:41  

én kivárom a végét. pofára ejteni nem a két ferraris fogja. de meglesz.

cybergyerek
#10 cybergyerek 2016. szeptember 03. 01:01  

Állítólag egyszer csináltak vele egy felmérést (még F1-es időszaka előtt) és az alapján a korához képest jóval érettebbnek tűnt. Szóval lehet hogy ebben a nyilatkozatsorozatában több van egyszerű ostobaságnál. :D
Én egyébként a hollandok többségére jellemző arrogancián kívül nem látok a személyiségében semmi eget rengetőt. :D

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 03. 01:02

Go.Michael
#9 Go.Michael 2016. szeptember 02. 22:39  
NanoKutya:
Csak most olvastam ezt a nyilatkozatát...hát nálam itt eldőlt, ez egy büdös kis gyökér...

Pont egy olyan embert illet ilyen jelzővel akinek az apja a versenypályán hunyt el, hasonló manőverek szenvedő alanyaként. Kicsinyes és rettentő ostoba.

NanoKutya
#8 NanoKutya 2016. szeptember 02. 22:30  
Go.Michael:
Nem normális ez a "gyerek", Villeneuve-t lazán gyilkosnak nevezte, elég komoly gondok vannak fejben nála. Egy dolog hogy a pályán agresszív, legyen, de hogy ennyire agyatlan legyen valaki, azért ehhez is kell egyfajta tehetség és közeg amiben felnő.

Csak most olvastam ezt a nyilatkozatát...hát nálam itt eldőlt, ez egy büdös kis gyökér...

Go.Michael
#7 Go.Michael 2016. szeptember 02. 22:11  

Nem normális ez a "gyerek", Villeneuve-t lazán gyilkosnak nevezte, elég komoly gondok vannak fejben nála. Egy dolog hogy a pályán agresszív, legyen, de hogy ennyire agyatlan legyen valaki, azért ehhez is kell egyfajta tehetség és közeg amiben felnő.

SANI{Ó
#6 SANI{Ó 2016. szeptember 02. 21:44  

:) na...

NanoKutya
#5 NanoKutya 2016. szeptember 02. 21:25  

Nincs értelme leállni vele vitatkozni..egyszerűen nincs azon a szinten, vagy jobb esetben csak úgy csinál...hisz megmondta, hogy majd ül ott és hallgat...Ő Csárlival tárgyal csak!!!

Bredio
#4 Bredio 2016. szeptember 02. 20:24  

De csípi a szemét Vetteléknek ez a gyerek...

F1890
#3 F1890 2016. szeptember 02. 18:59  

Max beszolt villnovnek (is) xd

deze75
#2 deze75 2016. szeptember 02. 18:54  

2 perc alatt megdurrantották a kis seg..ét...hisz tudjuk Ő nem kis pu..i...csak pozitivan!!!!!xd

G0007
#1 G0007 2016. szeptember 02. 18:41  

na mivaaaan negatííív xD

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kevin Magnussen és Jolyon Palmer

22016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt

22016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája