„Verstappen előtt ilyet legutóbb Räikkönen csinált”

írta: M4Sport
2016. július 14. 17:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A fiatal versenyzőknek nem kell mindenképpen Max Verstappen példáját követniük, a holland ugyanis különleges pilóta, akinek felemelkedése és pályafutása is kivételes – véli a Haasszal tesztelő Santino Ferrucci, aki korábban harcolt a holland ellen.

Verstappen a gokartos és a Forma–1-es évek között mindössze egy szezont húzott le a Forma–3-as Európa-bajnokságban, ahonnan rögtön a királykategóriába igazolt. Ott 17 évesen debütált, és bár kezdetben többen aggódtak kora valamint tapasztalatlansága miatt, hamar meggyőzte kritikusait. Pályafutása idén újabb fordulatot vett: évközben átkerült a Red Bull első számú alakulatához.

Itt első győzelmét is megszerezte, valamint két további alkalommal állhatott dobogóra – hat futam alatt. Tette mindezt 18 évesen. A Haas tesztpilótája, Santino Ferrucci egyidős a hollanddal (2014-ben versenyzett is ellene az F3-ban) Forma–1-es autót azonban a silverstone-i teszten vezetett először. Amikor ezt neki is megemlítették, igyekezett egyértelművé tenni, korábbi riválisa különleges helyzetben van, a fiataloknak tehát nem kell feltétlenül az ő példáját követniük.

„Azt hiszem, mindenki egyetért abban, hogy Max maga is különleges” – nyilatkozta az F1inek, amikor arról kérdezték, szívesen járná-e a holland útját. „Versenyeztem ellene az F3-ban, szóval tudom, hogy nagyon jó versenyző. Roppant elegáns és nagyon okos. Nem látsz olyat túl gyakran, hogy valaki a gokartból azonnal az F3-ba kerül, majd onnan az F1-be. Az egyetlen ilyen pilóta, aki eszembe jut, Kimi Räikkönen. Szóval ez nem szerepel a tervek között” – tette hozzá.

Célja persze az, hogy idővel ő is feljusson a legnagyobbak közé, de nem akar rohanni. „Szeretnék folyamatosan fejlődni, lépésről lépésre akarok haladni, amikor beülök a versenyautóba és megismerem a dolgokat. Semmit sem kell elsietni; annak nem lenne értelme” – zárta gondolatát az amerikai versenyző, aki múlt vasárnap szerezte meg pályafutása első GP3-as pontjait.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sotyo acélgyárovi
#1 sotyo acélgyárovi 2016. július 16. 20:14  

Hát, Ferrucci nem is ez a kategória... :(

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!