Verstappen előzésekre készül – de a boxból fog rajtolni

írta: M4Sport
2016. május 28. 19:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen cáfolta, hogy túlságosan feszegette volna a határokat a monacói időmérőn. Az autóját összetörő holland várhatóan a boxutcából rajtol majd – esőre és sok-sok előzésre készül!

Két hete ő lopta el a reflektorfényt csapattársa elől, most Daniel Ricciardo vitte a show-t, miközben ő a háttérbe szorult. Max Verstappen barcelonai váratlan győzelme során egy pillanatig sem ingott meg, Monacóban viszont többször is. Már a délelőtti harmadik szabadedzésen pengeélen táncolt: kétszer is találkozott a szalagkorláttal. Aztán az időmérő edzés elején első mért körére készülve ment neki jobbelsővel a falnak az uszodánál, s miután felfüggesztése eltört, irányíthatatlanul vágódott neki a másik falnak.

A holland a nap végén határozottan visszautasította, hogy túlságosan feszegette volna a határokat. „Nem mentem a határon. Egyszerűen túl korán fordultam el. Ha a határon mész, általában elvéted a kanyart, lecsúszol a pályáról, de én csak korán kanyarodtam el” – magyarázta.

„Kicsit nekimentem a falnak a belső íven, ami eltörte a nyomórudat. Már nem tudtam kormányozni, így egyenesen a falba mentem. Elszámoltam magam, túl korán fordultam. Nem jó, ha ilyesmi történik, főleg nem a Q1-ben, és főleg nem egy olyan autóval, amivel simán a legjobb négybe kerülhetsz” – elégedetlenkedett.

Helmut Marko kiemelte, nem az ő versenyzője volt az egyetlen, aki hasonlóan járt. „Sajnos Max ugyanazt a hibát követte el, amit Rosberg. Túl közel ment a falhoz, és sajnos eltört a kormányrúdja. Emiatt már nem tudta elkerülni a falat. Enélkül egészen elöl lett volna” – nyilatkozta, utalva arra, hogy a pálya ugyanazon szakaszán a háromszoros monacói győztesnek is volt egy meleg pillanata.

Verstappennek végül maradt a 21. rajtkocka, ám a hírek szerint Red Bullja olyannyira megsérült, hogy vázat cserélnek nála, ami pedig egyet jelent a boxutcai rajtolással. Mivel autóját újjáépítik, s a büntetés már garantált, a szerelők most bármilyen beállítást megváltoztathatnak – így mind az esetleges előretörésre, mind pedig a vasárnapra jósolt zárporokra felkészíthetik azt.

„Holnapra várunk némi esőt. Jól jönne, mert végső soron kiváló autónk van, a tempónk is nagyon jó. Remélem, hogy jó etapokat teljesítek majd az elején és a végén is. Pár autót mindenképp megelőzhetünk” – nyilatkozta kilátásairól optimistán a holland tini.

Megkérdezték tőle, valóban úgy érzi-e, hogy autójával képes lesz előzni a szűk utcákon. „Mindenképpen megpróbálom! Mint mondtam, az autónk igazán jó. Főként az első négy helyezett, valamint a Ferrari emelkedik ki. De mögöttük egész nagy a szakadék a tempó terén, és remélem, hogy ezt előnyömre válthatom. Minden pályán súlyos árat fizetsz, amikor ütközöl, de itt talán még súlyosabbat is. De talán lesz egy kis eső, meglátjuk.”

Marko azt nyilatkozta, Verstappen baleset nélkül „nagyon elöl” végzett volna – Verstappent végül megkérdezték, mely helyezést érezte elérhetőnek szombat délután. „Daniel kiváló kört autózott. Ez nagyon jó a csapat szempontjából, az új motor ugyanis úgy tűnik, hogy igazán jól működik, erős, nagyon jól vezethető, és ezen a pályán ez rendkívül fontos. Szerintem én elégedett lettem volna a negyedik rajthellyel” – felelte.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. május 29. 11:29  
trialboj:
Egy normal futamon én nem érzem ebben a 7-8. helyet, még a pontszerzés is necces. Lényegtelen milyen agresszív lesz, itt hiába jó az autó, ha védekeznek ellene 1-2 ponton akkor nincs mit csináljon. És az állandó szélrányákozás talán nem annyira mint máshol de itt is gyorsítja a gumikopást.

Alonso 6. lett a boxból 2010-ben Schumacher szintén 2006-ban szóval van esély,

lewisking
#5 lewisking 2016. május 29. 10:33  

Sajnálom a hollandot tuti ott lett volna riccardo mögött, vagy elött???

lewisking
#4 lewisking 2016. május 29. 10:31  
sába:
BL GYŐZTES A REAL MADRID!!!!!!!!!!!!!!!!

Kevés ilyen mákos csapat van mint ők... Atletico sokkal jobban megérdemelte de min1...

trialboj
#3 trialboj 2016. május 29. 08:24  

Egy normal futamon én nem érzem ebben a 7-8. helyet, még a pontszerzés is necces. Lényegtelen milyen agresszív lesz, itt hiába jó az autó, ha védekeznek ellene 1-2 ponton akkor nincs mit csináljon. És az állandó szélrányákozás talán nem annyira mint máshol de itt is gyorsítja a gumikopást.

sába
#2 sába 2016. május 29. 00:25  

BL GYŐZTES A REAL MADRID!!!!!!!!!!!!!!!!

Lewisthebest
#1 Lewisthebest 2016. május 28. 20:45  

Ha esik akkor akár még az elejére is veszélyes lehet egy esős beállítással, de amúgy nagy szerencse kéne, hogy egy 7-8. helynél több legyen ebből. Gyakorlatilag azt lehet megpróbálni amit Alonso csinált 2010-ben bejönni az 1. kör végén lágyért aztán azzal végigmenni és reménykedni benne, hogy úgy jön az SC, hogy sokan fognak visszajönni mögé a kiállások után.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa