Verstappen formája elbizonytalanította Ricciardót

írta: M4Sport
2016. július 07. 09:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Vertappen ausztriai tempója elbizonytalanította Daniel Ricciardót. Az ausztrál tanácstalanul áll vasárnapi formahanyatlása előtt.

Bár az időmérő edzéseken rendszerint fölényben van vele szemben, a Red Bull Ringen másodikként célba érő Max Verstappen a versenyeken nem először múlta felül Daniel Ricciardót. Ám miközben Barcelonában egy taktikai húzás, Kanadában pedig egy rajt utáni kavarodás, majd egy kockásra fékezett gumi miatt került a holland mögé, Ricciardo az Osztrák Nagydíjon egyszerűen képtelen volt tartani a lépést vele.

Verstappen a futam elején előzte meg csapattársát, aki aztán már nem volt képes arra a tempóra, mint ő. Miközben Verstappen egyetlen kiállással teljesítette a versenyt, az ausztrál két kiállással futott, és végül ötödikként ért célba. „Minden tőlem telhetőt megtettem, de valamiért nem voltunk elég gyorsak. Most arra próbálok rájönni, miért” – nyilatkozta a háromszoros futamgyőztes. „Nem hiszem, hogy túl nagy különbségek lettek volna az én és Max beállításai között. Valahányszor egy kicsit odaléptem a gázra, úgy éreztem, a gumik elfogynak. Fontos lenne rájönnünk, miért nem voltunk elég gyorsak. A legbosszantóbb az volt, ahogy a többiek elhúznak tőlem, miközben nem tehetek semmit.”

Ricciardo azt sem érti, miért előzgették őt olyan könnyedén. „Az első pár kör furcsa volt. Hárman előztek meg a hatos kanyarból kijövet, és úgy tűnt, valami nem stimmel a motorbeállítással. Nem is tudom. Megfelelő módban voltam, de a többiekhez képest lassú voltam. A nyolcas kanyar felé van egy rövid egyenes. Pozíciókat vesztettem benne, ami eleve nehéz helyzetbe hozott. De a biztonsági autó után sem voltam elég gyors.”

E bizonytalanság után Ricciardo cseppet sem bánja, hogy már a következő hétvégén újra autóba ülhet. „Jó, hogy oda-vissza futamok jönnek. Így lesz pár napunk arra, hogy kitaláljuk, miért nem voltunk gyorsak. Egész héten a gyárban leszek” – jelezte.

Oszd meg!

26 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#26 Masters_Of_Hardcore 2016. július 08. 13:06  
Lewisthebest:
Nem csak Ausztriában hanem Monacot kivéve mindenhol jobb volt a versenytempója. Gondolom az egyszerű válasz az, hogy Ricc inkább kvali menő míg Maxnek a versenytempó és a gumikezelés az erőssége. Aki összeesküvést sző attól kérdezem, hogy akkor időmérőn mért nem tapasztal fura dolgokat Ricc? :D Ott mért nem hozzák be elé Maxet? Úgy lenne tökéletes a csodagyerek gyártás, ha kvalin és futamon is egyaránt lemosná a pályáról.

Mert még nincs jelentősége. Amíg nem a bajnoki cím a tét, addig nem rizikóznak annyit. Elég ha a pontokból kicsit többet zsebel be az aktuális kedvenc.
Az ilyen csapatoknak 1 autóval engedném hogy versenyezzenek. Nem 4gyel... (TR)

Ettől függetlenül VES szimpatikus, csak nagyon nagy kár hogy ilyen csapattal van. Inkább a Mekinél vagy a Mercinél lenne szép ha szénné verné a RB-Ferka duójait. Dehát ez van... :)

Utoljára módosítva: 2016. július 08. 13:10

Masters_Of_Hardcore
#25 Masters_Of_Hardcore 2016. július 08. 13:04  
Tasi-r:
FAIR? :D mióta? Webber állandóan szolga volt mikro tudták elmegy Vettel akkor hirtelen minden szar lett Ricc nek minden jó! Most éppen azt nézzük ahogy MAX ból királyt csinálnak Ricc kárára ... kurva korrekt banda tényleg :D

+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1....

Masters_Of_Hardcore
#24 Masters_Of_Hardcore 2016. július 08. 13:03  
continental:
Érdekes h Vettel is kb. ugyanezeket mondta 2014-ben,"sokat veszít az egyenesben",nem is nyomja agresszívan, mégis eszi a gumikat" persze akkor sokan elintézték azzal h nem tudott alkalmazkodni az új formulához.Aha... Nagyobb tehetség Verstappen Ricnél,az valószínű,de a RB mondjuk úgy,megtesz mindent h érvényesüljön.

"Köszöntlek a való világban!" Ilyen ez a Red Bull...

albutr
#23 albutr 2016. július 07. 21:22  
jtfan:
A gondolatmeneted folytatva Vettel<Ricciardo<Verstappen. Nem ekézheted egyszerre Ricci-t és mentegetheted Vettelt. Szerintem az RB elég fair a pilótáival. Ricci és Verstappen is nyerhet nincsen kőbe vésve semmi. A Ferrari vagy a Merci sokkal pragmatikusabb. Ki vannak osztva a szerepek. Vettel és Hamilton a lényeg. Rosbergben akkor sem hisznek ha zsinórban ötször nyer.

azért Raikkönen nincs úgy elnyomva.

albutr
#22 albutr 2016. július 07. 20:52  

még nem írnám le Ricciardot.

Benhower
#21 Benhower 2016. július 07. 20:52  
roberto65:
Én nem tudom miből látják sokan, hogy Max eddig mindig gyorsabb volt. Monacot, Kanadat meg Ausztriát leszamitva teljesen azonos tempót mentek. Csak valamiért az elmúlt 2-3 futamon Ric-nel a semmiből előjött ez a gumikopas dolog, amit nem értek. És látom ő se nagyon. Ami még Ausztriát illeti valami gáz volt Ric kocsijával szerintem. Nem is csak a tempó miatt, hanem mert mindenki full simán ment el mellette. Ez meg a legkevésbé jellemző rá.

Nem csak Riccinél jött elő a gumikopás, csak nála a látványosabb, és Max valahogy gyorsabban megtalálta a módszert hogyan óvja a gumikat. Én nem számítok sokáig ilyen nagy gumikopási különbségekre, mert valszeg olyan állapot lehet náluk is mint a mercinél, szabadon leshetik egymás telemetriáját, szóval hamar ellesi hogy is csinálja Max.

roberto65
#20 roberto65 2016. július 07. 19:21  

Én nem tudom miből látják sokan, hogy Max eddig mindig gyorsabb volt. Monacot, Kanadat meg Ausztriát leszamitva teljesen azonos tempót mentek. Csak valamiért az elmúlt 2-3 futamon Ric-nel a semmiből előjött ez a gumikopas dolog, amit nem értek. És látom ő se nagyon.
Ami még Ausztriát illeti valami gáz volt Ric kocsijával szerintem. Nem is csak a tempó miatt, hanem mert mindenki full simán ment el mellette. Ez meg a legkevésbé jellemző rá.

guide
#19 guide 2016. július 07. 14:29  
continental:
Nem ekéztem senkit. Az,h a RB esetleg manipulálja a dolgokat,nem jelelenti azt,h nem alapból ugyanezek az eredmények születnének,csak mondjuk kevésbé drasztikus különbséggel. Mondjuk a Vet vs Ric párharcban azért rengeteg tech. hiba is közre játszott. Sztem azért bárki beismerheti,h felettébb különös,h Vettel is a rossz taktika miatt bukta 2014 Kanadát,és Ric is taktika miatt bukott idén győzelmet,illetve mindketten,szinte a semmiből gyors gumikopásra,és egyenesben a megszokottól gyengébb motorra panaszkodnak.

Egy stúdióbeszélgetés beleégett az agyamba a 2010-es évek elejéről,a pontos időpontra nem emlékszem.
Kis Pál Tomi volt a vendég és a Vettel és Webber párharccal kapcsolatban a kocsik beállításairól tettek fel neki kérdést.Tomi erre azt mondta,hogy a pilóta megkérdezi a szerelőket,hogy rendesen beállították e az egyensúlyt és kénytelen elfogadni,hogy a válasz igen ,még ha nincs is rendben.Egy kicsit meg is haragudtam Tomira,mert azt sejtette,hogy Webber autóját elszúrják.

SANI{Ó
#18 SANI{Ó 2016. július 07. 14:21  

nocsak....szembe jött a valóság?
ha nem lett volna olyan pökhendi gizda az első közös hétvége után ma nem lenne olyan ciki a szitu....amúgy várható volt, hogy amint megszokja Max az autót dominálni is fog...én olyan 6-7 futam utánra saccoltam ezt....lehet addigra az az időmérős dolog is fejlődik majd

continental
#17 continental 2016. július 07. 13:50  
GreenHonda:
Riccardo meg nagyobb tehetség akkor Vettelnél? Vettel és Verstappen között pedig ekkora gap van?:D

? :D

continental
#16 continental 2016. július 07. 13:49  
jtfan:
A gondolatmeneted folytatva Vettel<Ricciardo<Verstappen. Nem ekézheted egyszerre Ricci-t és mentegetheted Vettelt. Szerintem az RB elég fair a pilótáival. Ricci és Verstappen is nyerhet nincsen kőbe vésve semmi. A Ferrari vagy a Merci sokkal pragmatikusabb. Ki vannak osztva a szerepek. Vettel és Hamilton a lényeg. Rosbergben akkor sem hisznek ha zsinórban ötször nyer.

Nem ekéztem senkit.
Az,h a RB esetleg manipulálja a dolgokat,nem jelelenti azt,h nem alapból ugyanezek az eredmények születnének,csak mondjuk kevésbé drasztikus különbséggel.
Mondjuk a Vet vs Ric párharcban azért rengeteg tech. hiba is közre játszott.
Sztem azért bárki beismerheti,h felettébb különös,h Vettel is a rossz taktika miatt bukta 2014 Kanadát,és Ric is taktika miatt bukott idén győzelmet,illetve mindketten,szinte a semmiből gyors gumikopásra,és egyenesben a megszokottól gyengébb motorra panaszkodnak.

guide
#15 guide 2016. július 07. 13:28  

Vettelnek is a gumikezeléssel volt gondja 2014-ben, egy rakás műszaki hibával megspékelve.Sokszor nagyon durva,akár 1-2 másodperces tempókülönbség is előfordult körönként.

KIMI AND THE RED POWER
#14 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 07. 13:25  
GreenHonda:
Barcelonában nem tartotta fel de ott is közel volt hozzá Verstappen viszont támadásilag nem volt köze hozzá, meglátjuk mit hoznak a futamok, én tartok attól hogy folytatódik a tendencia, de kicsit értetlenül állok azelőtt hogy miért így állnak a dolgok

Első versenyén gyakorlatilag röhögve tartotta Ric-et. Akármikor simán közel tudott kerülni hozzá, én úgy éreztem, hogy Vst ott is tudott volna már erősebb tempót. De lényegtelen, mert azóta is tendencia, hogy versenyen jelentős a különbség.

GreenHonda
#13 GreenHonda 2016. július 07. 13:15  
KIMI AND THE RED POWER:
Barcelonában is csak feltartotta Maxot, azóta pedig Bakuban, Kanadában és Ausztriában is sokkal pocsékabb volt a versenytempója. Annyi a szerencséje, hogy a holland pedig a kvalikon nem megy jól. Mindenesetre érdekes jelenség, egy pályafutása csúcsán lévő elvileg top pilótától. Mégis csak Max a tapasztalatlanabb és Ric van jelenleg inkább otthon az autójában.

Barcelonában nem tartotta fel de ott is közel volt hozzá Verstappen viszont támadásilag nem volt köze hozzá, meglátjuk mit hoznak a futamok, én tartok attól hogy folytatódik a tendencia, de kicsit értetlenül állok azelőtt hogy miért így állnak a dolgok

GreenHonda
#12 GreenHonda 2016. július 07. 13:13  
continental:
Érdekes h Vettel is kb. ugyanezeket mondta 2014-ben,"sokat veszít az egyenesben",nem is nyomja agresszívan, mégis eszi a gumikat" persze akkor sokan elintézték azzal h nem tudott alkalmazkodni az új formulához.Aha... Nagyobb tehetség Verstappen Ricnél,az valószínű,de a RB mondjuk úgy,megtesz mindent h érvényesüljön.

Riccardo meg nagyobb tehetség akkor Vettelnél? Vettel és Verstappen között pedig ekkora gap van?:D

frontember
#11 frontember 2016. július 07. 13:09  

mindenesetre elgondolkodtató, hogy valaki tesztek nélkül év közben átül, és megveri Ricciardot most már több versenyen is...

Lewisthebest
#10 Lewisthebest 2016. július 07. 12:30  
Tasi-r:
FAIR? :D mióta? Webber állandóan szolga volt mikro tudták elmegy Vettel akkor hirtelen minden szar lett Ricc nek minden jó! Most éppen azt nézzük ahogy MAX ból királyt csinálnak Ricc kárára ... kurva korrekt banda tényleg :D

Mért lett volna állandóan? :D kb 2x volt csapatutasítás 5 év alatt az ő kárára ennyit Vettelnek is adtak (09 török, 13 Malajzia) Műszaki hibák meg évente változtak 09-ben kb egál 10-ben Vettel volt egyértelműen a pechesebb 11-ben Webber 12-ben Vettel 13-ban meg megint Webber. Természetesen azt nem számoltam műszaki hibának, hogy az Ausztrál nem tudott rajtolni. Szóval nem tudom mi az ami nem korrekt :D Általában ha valaki lassabb akkor előbb kezdi el keresni a hibát az autóban meg a csapatban mint magában ez természetes dolog.

Lewisthebest
#9 Lewisthebest 2016. július 07. 12:23  

Nem csak Ausztriában hanem Monacot kivéve mindenhol jobb volt a versenytempója. Gondolom az egyszerű válasz az, hogy Ricc inkább kvali menő míg Maxnek a versenytempó és a gumikezelés az erőssége. Aki összeesküvést sző attól kérdezem, hogy akkor időmérőn mért nem tapasztal fura dolgokat Ricc? :D Ott mért nem hozzák be elé Maxet? Úgy lenne tökéletes a csodagyerek gyártás, ha kvalin és futamon is egyaránt lemosná a pályáról.

jtfan
#8 jtfan 2016. július 07. 12:11  
Tasi-r:
FAIR? :D mióta? Webber állandóan szolga volt mikro tudták elmegy Vettel akkor hirtelen minden szar lett Ricc nek minden jó! Most éppen azt nézzük ahogy MAX ból királyt csinálnak Ricc kárára ... kurva korrekt banda tényleg :D

Még annyit hogy minden relatív. Más élcsapatok szemetebb módon bánnak a második számú pilótával.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 12:11

jtfan
#7 jtfan 2016. július 07. 12:01  
Tasi-r:
FAIR? :D mióta? Webber állandóan szolga volt mikro tudták elmegy Vettel akkor hirtelen minden szar lett Ricc nek minden jó! Most éppen azt nézzük ahogy MAX ból királyt csinálnak Ricc kárára ... kurva korrekt banda tényleg :D

Webber rengetegszer betett Vettelnek. Majdnem a vb-t is elbukta miatta a német az utolsó futamon. Többször ütköztek mégse volt Webber eltávolítva. Gyakorlatilag önként távozott, még szerették volna ha marad. Webbert sose alázták meg úgy mint pl a Ferrari Barrichellot.

Utoljára módosítva: 2016. július 07. 12:02

Tasi-r
#6 Tasi-r 2016. július 07. 11:54  
jtfan:
A gondolatmeneted folytatva Vettel<Ricciardo<Verstappen. Nem ekézheted egyszerre Ricci-t és mentegetheted Vettelt. Szerintem az RB elég fair a pilótáival. Ricci és Verstappen is nyerhet nincsen kőbe vésve semmi. A Ferrari vagy a Merci sokkal pragmatikusabb. Ki vannak osztva a szerepek. Vettel és Hamilton a lényeg. Rosbergben akkor sem hisznek ha zsinórban ötször nyer.

FAIR? :D mióta? Webber állandóan szolga volt mikro tudták elmegy Vettel akkor hirtelen minden szar lett Ricc nek minden jó! Most éppen azt nézzük ahogy MAX ból királyt csinálnak Ricc kárára ... kurva korrekt banda tényleg :D

jtfan
#5 jtfan 2016. július 07. 11:34  
continental:
Érdekes h Vettel is kb. ugyanezeket mondta 2014-ben,"sokat veszít az egyenesben",nem is nyomja agresszívan, mégis eszi a gumikat" persze akkor sokan elintézték azzal h nem tudott alkalmazkodni az új formulához.Aha... Nagyobb tehetség Verstappen Ricnél,az valószínű,de a RB mondjuk úgy,megtesz mindent h érvényesüljön.

A gondolatmeneted folytatva Vettel<Ricciardo<Verstappen.
Nem ekézheted egyszerre Ricci-t és mentegetheted Vettelt.
Szerintem az RB elég fair a pilótáival. Ricci és Verstappen is nyerhet nincsen kőbe vésve semmi. A Ferrari vagy a Merci sokkal pragmatikusabb. Ki vannak osztva a szerepek. Vettel és Hamilton a lényeg. Rosbergben akkor sem hisznek ha zsinórban ötször nyer.

continental
#4 continental 2016. július 07. 11:13  

Érdekes h Vettel is kb. ugyanezeket mondta 2014-ben,"sokat veszít az egyenesben",nem is nyomja agresszívan, mégis eszi a gumikat" persze akkor sokan elintézték azzal h nem tudott alkalmazkodni az új formulához.Aha...
Nagyobb tehetség Verstappen Ricnél,az valószínű,de a RB mondjuk úgy,megtesz mindent h érvényesüljön.

Sebees
#3 Sebees 2016. július 07. 10:29  
MS_argo001:
Verstappen nem egy időmérő-menő, ez jól bizonyítja, hogy a Toróban is kb. ugyanúgy álltak a csapattársával. A versenyeken viszont egyszerűen bedarálta. Nagyon agresszíven vezet, és nemcsak agresszív, hanem okos is. Nem csodálkoznék, ha sok nézőnek meglenne a kedvence a jövőre nézve.

Biztos hogy sokak kedvence lesz, nekem is színpatikus amit a pályán művel és még van benne fejlődési potenciál is. Ha jókor jó autó lesz alatta nagy bajnok lehet! Ricciardo egy nagyon jó versenyző, nagy arc de az a plusz belőle is hiányzik ami Hamilton, Alonsó, Vettel sajátja a jelenlegi mezőnyben.

MS_argo001
#2 MS_argo001 2016. július 07. 10:06  

Verstappen nem egy időmérő-menő, ez jól bizonyítja, hogy a Toróban is kb. ugyanúgy álltak a csapattársával. A versenyeken viszont egyszerűen bedarálta. Nagyon agresszíven vezet, és nemcsak agresszív, hanem okos is. Nem csodálkoznék, ha sok nézőnek meglenne a kedvence a jövőre nézve.

KIMI AND THE RED POWER
#1 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 07. 09:46  

Barcelonában is csak feltartotta Maxot, azóta pedig Bakuban, Kanadában és Ausztriában is sokkal pocsékabb volt a versenytempója. Annyi a szerencséje, hogy a holland pedig a kvalikon nem megy jól. Mindenesetre érdekes jelenség, egy pályafutása csúcsán lévő elvileg top pilótától. Mégis csak Max a tapasztalatlanabb és Ric van jelenleg inkább otthon az autójában.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája