Verstappen: Hamilton menőnek akar látszani

írta: M4Sport
2016. július 03. 09:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen úgy érzi, Lewis Hamilton máshogy vélekedik a zárt ajtók és a sajtó nyilvánossága előtt, ha a biztonsági kérdésekről van szó. A fiatal holland szerint riválisa csak „menőnek akar tűnni”, amikor „nyafogó” ellenfeleit kritizálja.

A címvédő Bakuban szólt oda riválisainak, akik több alkalommal is aggodalmukat fejezték ki az új pálya biztonsága miatt (elsősorban a szűk bukótereket és a boxutca bejáratát kritizálták), Hamilton szerint azonban csak „nyafognak” és „ki akarják ölni az életet” az igazán karakteres pályákból. A sajtó képviselői előtt legalábbis ezt hangoztatta.

A hírek szerint a bakui versenyzői megbeszélésen Max Verstappennek is odaszúrt (miután a holland szót emelt a veszélyes boxbejárat miatt), s jelezte neki, ha valóban a versenyzők és a felnőtt férfiak közé akar tartozni, alkalmazkodnia kell. Verstappen ezek után Ausztriában kijelentette: a címvédő csupán a külvilág előtt próbál bátornak tűnni kijelentéseivel. „A médiának mindig azt mondja, nem érdeklik ezek a dolgok, de amikor a csapattal beszél, teljesen más” – nyilatkozta a BBC-nek.

Később a bakui incidenst is felelevenítette. „Volt egy összetűzésünk Bakuban a megbeszélésen a boxutca bejárata kapcsán, és ő azt mondta, nem kellene miatta aggódnunk. De Nico ekkor felugrott, és azt mondta: »Várj csak, Lewis, épp az imént mondad, hogy ijesztő volt számodra, amikor bementél a boxba.« Szóval mi is ez a hozzáállás? Talán csak menőnek akar látszani. Mind foglalkozunk a biztonsággal, és senki sem akar a pályán meghalni közülünk” – hangsúlyozta.

A 18 éves tehetség végül egyértelművé tette, ha a biztonsági kérdésekről van szó, a jövőben is bátran szembe fog szállni a mezőny legeredményesebb pilótáival is, így például a Mercedes háromszoros világbajnokával. „Jobb szeretem megbeszélni ezeket az értekezleteken, de határozottan nem félek. Szó sincs arról, hogy csak mert ő már több bajnoki címet is nyert, már nem léphetsz fel ellene. Mindenkinek megvan a saját véleménye” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

14 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#14 f1m12 2016. július 03. 13:48  
s60pcc:
Párharc? Milyen párharc? 1 év múlva ilyen tempóban Max lesz a céltábla, túl nagy ütemben nyílik a csipája. Fordított arányban alakul majd az antipátia irányába a jelenleg adott hype csökkenésével.

Az a velemènyem h ezt a srâcot rohadtul nem èrdekli mikor kezd csökkenni irányába a szinpátia...ha így lesz akkor mi törtènik?? Kevèsbe tehetsèges lesz? Csak rávilágított h Hamilton megjátsza magát. Ha ezt ùgy nevezzük h kinyilt a csipaja am legyen

vacsad
#13 vacsad 2016. július 03. 13:34  

Hát ez eléggé talált :D

aw123
#12 aw123 2016. július 03. 11:54  
Mr. Répatorta balneológus:
Igaza van a holland gyereknek. És tetszik, hogy egyre többen féltik tőle kedvencüket.

Nekem inkabb ugy tunik te felted minden versenyzotol akivel csak szobakerul :)

Mr. Répatorta balneológus
#11 Mr. Répatorta balneológus 2016. július 03. 11:34  

Igaza van a holland gyereknek. És tetszik, hogy egyre többen féltik tőle kedvencüket.

guide
#10 guide 2016. július 03. 11:33  
Timad:
Azért van amit nem biztos, h ki kéne teregetni.. az ilyen megbeszélések szinte privát jellegűek, ezeket nem okos kikürtölni, gyorsan visszaüthet. Másrészről meg örülök az ilyen belső infóknak :D Az, meg h az előbb azt mondja ijesztő, majd, h maradjon, az nálam nem feltétlenül ellentmondás. Az au rouge is ijesztő volt évekig aztán senki nem akarta bántani... vagy amikor a maiak bülnek egy 89-es gépbe arra azt mondják mennyire ijesztő, de körbe hgyoznák magukat ha mehetnének vele még pár kört. Nyilván nem állíthatóak ezek a példák közvetlenül egy boxbejárat mellé, de annyit mutat, h ami ijesztő nem biztos, h tiltólistás is valakinél.

Szerintem csak annyi történt,hogy Verstappen még nem tanult bele az alakoskodásba és kimondta,amit gondol.:)

s60pcc
#9 s60pcc 2016. július 03. 11:27  
F1890:
a pályán való csatákról beszéltem...

Én is az első két kérdésemmel. ;)

SANI{Ó
#8 SANI{Ó 2016. július 03. 11:20  
plman:
Azon túl, hogy szerintem van valami abban amit mond Hamiltonról ez a Verstappen gyerek kezd egyre ellenszenvesebb lenni számomra.

pont ellenkezőleg!
aki már ennyi idő után is kiáll az őszinte saját vélemény mellett az az igazi VB aspiráns....ott van az a plusz faktor ami nem mondható el több, jelenlegi VB díj "begyűjtőjéről". Hamiltonon látszik, hogy próbál kapaszkodni egy olyan celeb rétegbe amiről majd lehet csak pár év után fogja észrevenni, hogy egy képmutató hazug és buta, mint az RTL tv maga...

Timad
#7 Timad 2016. július 03. 11:09  

Azért van amit nem biztos, h ki kéne teregetni.. az ilyen megbeszélések szinte privát jellegűek, ezeket nem okos kikürtölni, gyorsan visszaüthet. Másrészről meg örülök az ilyen belső infóknak :D

Az, meg h az előbb azt mondja ijesztő, majd, h maradjon, az nálam nem feltétlenül ellentmondás. Az au rouge is ijesztő volt évekig aztán senki nem akarta bántani... vagy amikor a maiak bülnek egy 89-es gépbe arra azt mondják mennyire ijesztő, de körbe hgyoznák magukat ha mehetnének vele még pár kört. Nyilván nem állíthatóak ezek a példák közvetlenül egy boxbejárat mellé, de annyit mutat, h ami ijesztő nem biztos, h tiltólistás is valakinél.

F1890
#6 F1890 2016. július 03. 10:45  
s60pcc:
Párharc? Milyen párharc? 1 év múlva ilyen tempóban Max lesz a céltábla, túl nagy ütemben nyílik a csipája. Fordított arányban alakul majd az antipátia irányába a jelenleg adott hype csökkenésével.

a pályán való csatákról beszéltem...

s60pcc
#5 s60pcc 2016. július 03. 10:43  
F1890:
egyértelmű h hamilton egy papírkutya, látszik h megjátsza magát. annak meg örülök h verstappen most beszólt :D legalább pikánsabb lesz a párharcuk pár év múlva

Párharc? Milyen párharc?
1 év múlva ilyen tempóban Max lesz a céltábla, túl nagy ütemben nyílik a csipája.
Fordított arányban alakul majd az antipátia irányába a jelenleg adott hype csökkenésével.

Utoljára módosítva: 2016. július 03. 10:44

F1890
#4 F1890 2016. július 03. 10:34  

egyértelmű h hamilton egy papírkutya, látszik h megjátsza magát.
annak meg örülök h verstappen most beszólt :D legalább pikánsabb lesz a párharcuk pár év múlva

plman
#3 plman 2016. július 03. 10:00  

Azon túl, hogy szerintem van valami abban amit mond Hamiltonról ez a Verstappen gyerek kezd egyre ellenszenvesebb lenni számomra.

hammertime
#2 hammertime 2016. július 03. 09:42  
s60pcc:
Vagy Verstappen akar menőnek látszani mert be mer szólni? :D Nézőpont kérdése.... Egyébként lassan eljutunk oda, hogy Hamilton aki pont nem akarja túlsterilizálni ezt a sportot úgy lesz feltüntetve mint aki azt szeretné, hogy valakinek baja essen a pályán... A vége mindig: Hamilton’s fault. :D

Mondjuk tegnap időmérő után kb. pont azt mondta Ham is, hogy valamit esetleg csinálni kéne azokkal a rázókkal, úgyhogy akkor most nyilván rinyált, ha azt mondta volna, hogy jól vannak úgy, akkor meg nagyképű majom.:D

s60pcc
#1 s60pcc 2016. július 03. 09:37  

Vagy Verstappen akar menőnek látszani mert be mer szólni? :D
Nézőpont kérdése....

Egyébként lassan eljutunk oda, hogy Hamilton aki pont nem akarja túlsterilizálni ezt a sportot úgy lesz feltüntetve mint aki azt szeretné, hogy valakinek baja essen a pályán...

A vége mindig: Hamilton’s fault. :D

HairHungary