Verstappen helyett Vettel manőverén vitáztak

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 15:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben Max Verstappen spái manőverei szóba sem kerültek a versenyzők monzai eligazításán, Sebastian Vettel egy vitatott megmozdulása beszédtéma volt. Nem csak a holland feszegette a határokat.

Miután a Belga Nagydíjat követő napok szinte csak a Max Verstappen agresszív blokkolása körüli vitáról szóltak, előzetesen arra számíthattunk, hogy Monzában a szokásosnál hosszabbra nyúlik majd a versenyzők péntek délutáni megbeszélése, melyen az elégedetlen társak majd össztűz alá veszik az ifjú hollandot. Csakhogy miután Charlie Whiting versenyigazgató csütörtök este Sebastian Vettellel és Kimi Räikkönennel, péntek reggel pedig Verstappennel is külön-külön egyeztetett, a témát az értekezletre már lezárták, így arról egyetlen szó sem hangzott el.

Érkezett viszont így is egy panasz. Az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy Romain Grosjean emelte azt Sebastian Vettel ellen egy ugyancsak vitatható spái manőver miatt. A Haas versenyzője azt nehezményezte, hogy ellenfele a biztonsági autós fázis végén még a Safety Car-vonal előtt előzést indított ellene. A német már Grosjean autója mellé helyezte Ferrariját, ám arra gondosan ügyelt, hogy az ő jeladója ne legyen előrébb a Haasénál a szabad versenyzés kezdetét jelentő vonalon.

Vettel tehát még a pozíciócserét tiltó részen és fázisban kezdett előzésbe, de a tényleges helycserére már akkor került sor, amikor az engedélyezett. Grosjean azt is nehezményezte, hogy e határokat feszegető megmozdulással a négyszeres világbajnok a Buszmegálló-sikánban olyan ívre kényszerítette őt, ahonnan már nem tudott olyan jól kigyorsítani, mint ő.

Vettel végül nem kapott büntetést, vizsgálat sem indult ellene, mivel pontosan eleget tett az előírásoknak.

Andy Stevenson, a Force India sportigazgatója szerint nagyon is tudta, mit csinál. „Nagyon pontosan ismeri a szabályt. Előtte ő maga érdeklődött Charlie Whitingnál arról, hol található az autókon a jeladó. Vagyis minden eshetőségre felkészült elméletben, így egy ilyen manőverre is” – mutatott rá a szakember.

Hiába, nem csak egy Red Bull-nevelés feszegette a végletekig a szabályok jelentette határt az Ardennekben…

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#1 f1m12 2016. szeptember 07. 19:40  

én itt nem látom a szabályfeszegetést. ki nem került a pályáról Grozsan, és hát nem is volt veszélyben.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett