Verstappen: Jobb lenne, ha egy falat tennének oda…

írta: M4Sport
2016. július 01. 16:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár időt veszített az első szabadedzésen elkövetett hibával, Max Verstappen nem gondolja, hogy mindez komolyan befolyásolta felkészülését, sőt eddig elégedett a látottakkal – kivéve persze a sokat emlegetett sárga rázókövet…

Kalandos volt a fiatal holland első szabadedzése: előbb a 8-as, majd az 5-ös kanyar kijáratánál csúszott szélesre eltalálva a kis sárga fekvőrendőröket, melyek azzal a céllal kerültek az aszfaltcsík szélére, hogy távol tartsák a versenyzőket az pálya levágásától és a rövidítéstől. Verstappen pórul járt a „találkozásokkal”: előbb az első szárnya sérült meg, utóbb pedig a felfüggesztése is eltört.

Ezzel számára véget is ért a körözgetés, a kiesést azonban nem fogta fel katasztrófaként – legalábbis a második edzés után már nem aggódott az elveszített idő miatt. „Csak egy kicsit. Nem sokat” – felelte, amikor a Sky Sports munkatársa arról kérdezte, hátráltatta-e felkészülését a szóban forgó eset. „A tempónk jó volt a történtek előtt, a második szabadedzés pedig ismét egész jól ment. Persze az ember szeretne többet körözni, de nem volt ez rossz így sem” – tette hozzá.

A sárga rázókövekkel azonban továbbra sincs kibékülve, ennek pedig legutóbbi nyilatkozatában is hangot adott. „Megértem, hogy tisztelnünk kell a pálya határait, de ennél még az is jobb lenne, ha egy falat raknának oda. Két első vezetőszárny és egy felfüggesztés ment tönkre. Szerintem egy kicsit magas. Másrészről viszont el kell kerülnünk őket. Persze igyekeztem elkerülni. Az első kanyarban szerintem jobb az egyenes rázókő” – magyarázta.

A rázóköves incidenseket leszámítva Verstappen elégedett volt a mai nappal, sőt a Red Bull eddigi teljesítményét meglepően jónak találta; a csapat előzetesen nem várt sokat a hazai pályától, ami inkább a Mercedes-motoros autóknak kedvez. „Jobbak vagyunk, mint tavaly. Nem hittük, hogy ilyen közel leszünk. Meglátjuk, mivel áll elő a Mercedes, de eddig elégedett vagyok” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt