Verstappen kapja, de bírja is a kritikát

írta: M4Sport
2016. augusztus 22. 18:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappent továbbra sem zavarják az ellenfelek kritikái, melyek agresszív stílusa miatt zúdultak rá a Magyar Nagydíj után. Sőt, a fiatal holland ennek is megtalálta a pozitív oldalát: úgy érzi, ha sokat beszélnek róla, az azt jelzi, valamit jól csinál.

Rövid Forma–1-es pályafutása során Verstappen többször bizonyította, bírja a kritikát, sőt már bemutatkozása előtt leszögezte, nem foglalkozik azokkal a megjegyzésekkel, melyek szerint túlságosan fiatal és tapasztalatlan. Később a monacói futam – és a Romain Grosjeannal történt ütközés – után is jelezte, tanul a hibából, de agresszívnek tartott stílusán nem változtat.

Az idei Magyar Nagydíjat követően szinte ugyanez játszódott le a szemünk előtt: néhány ellenfél jelezte, a holland túlságosan agresszíven védekezett Kimi Räikkönen ellen, sőt a témát a versenyzői eligazításon is szóba hozták, ő viszont ismét hárította a megjegyzéseket. Sőt, azóta már a pozitívumokat is megtalálta. „Mindenben van valami pozitív. Ha az emberek rólad beszélnek, akkor valamit jól csinálsz” – mondta az Autosportnak.

„Természetesen mindig lesznek olyanok, akik kritizálni fognak. Vannak emberek, akik melletted állnak, és vannak, akik ellened vannak. Én csak a lehető legjobb munkát akarom végezni a csapatom számára, hiszen harcban vagyunk a Ferrarival. Igyekszem mindig a határon lenni, de igazából erre van szükséged, ha sikeres akarsz lenni, mert ha alatta maradsz, akkor sohasem hozod ki magadból azt, amire képes lennél. A kritikák semmin sem változtatnak. Ezután is azt teszem, amit eddig. És azért teszem, mert ezzel korábban semmi baj nem volt” – magyarázta.

Nemcsak stílusán, hozzáállásán sem szeretne változtatni, noha váratlan csapatváltása (az Orosz Nagydíj után hirtelen bedobták a mélyvízbe, amikor átvette Danyiil Kvjat helyét) óta az elvárások is nőttek vele kapcsolatban, főleg azután, hogy megnyerte a Spanyol Nagyíjat, több dobogós helyezést is szerzett és általában felveszi a harcot tapasztaltabb csapattársával.

„Miután nyersz, az emberek többet várnak tőled, a hétvégéknek azonban ugyanúgy vágok neki, mint eddig. A lehető legjobb munkát akarom végezni, kezdve azzal, ahogyan beállítjuk az autót egészen a saját teljesítményemig. Én is meglepődtem, hogy megnyertem az első versenyem az új csapatommal, de attól kezdve minden jól alakult. A Toro Rosso nagyon profi volt, de a Red Bull magasabb szint, szóval nekem is javulnom kellett. Nem a legegyszerűbb dolog év közben beugrani egy csapathoz, de eddig jól mennek a dolgok. Jók az eredményeink, és szeretek itt lenni” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

successboy
#1 successboy 2016. augusztus 23. 19:10  

"Ha az emberek rólad beszélnek, akkor valamit jól csinálsz"

Lásd pl. Maldonado vagy Grosjean, mikor tört zúzott.Rengeteget beszéltek róluk, de említhetném Alonso fantasztikus eligazolását a Mekib stb stb

A bölcsességeket inkabb hagyjuk :DFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája