Verstappen maradhat, de nem ez a célja…

írta: M4Sport
2016. március 08. 18:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso holland versenyzője, Max Verstappen nem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2017-ben is a Red Bull második számú alakulatánál marad, ő maga azonban sokkal inkább „előrelépne pályafutásában”, azaz egy nagyobb csapattal kezdené a következő szezont.

Noha kora és tapasztalatlansága miatt voltak kérdőjelek bemutatkozásával kapcsolatban, Verstappen a szakértőket és a szurkolókat is hamar meggyőzte első Forma–1-es szezonjában. Agresszív előzéseire és stabil versenyzésére természetesen a nagyobb alakulatok is felfigyeltek (egyes források szerint a Ferrari és a Mercedes kívánságlistáján is szerepel), a Red Bull azonban nem szeretné elengedni védence kezét, igaz, egyelőre a cég első számú csapatánál is két ígéretes pilóta teljesít.

Éppen ezért felmerült, a fiatal holland jövőre is jelenlegi csapatánál maradhat; ő azonban szívesen továbblépne 2016 végén. „Igen, ez is egy lehetőség, de nem ez a célom” – mondta a Motorsportnak, amikor a harmadik Toro Rossó-s évről kérdezték. „Előre szeretnék lépni. Úgy értem, nagyszerű dolog, hogy a Toro Rosso pilótája lehetek; ez a csapat olyan, mint egy család, és remekül érzem magam, viszont mindig van egy pont, amikor az ember tovább akar lépni, versenyeket akar nyerni és fel akar jutni a csúcsok csúcsára” – magyarázta lelkesen a 18 éves sportember.

Verstappen nyilatkozata során kiemelte, továbbra sem érez plusz nyomást a vállán csak azért, mert ilyen fiatalon kell helyt állnia a Red Bull tehetséggondozó programjában, ahonnan sok versenyző került már ki egy-egy gyengébb év után. „A jövő fényesnek tűnik, a következő évet illetően is. Én elsősorban élvezni akarom ezt a szezont, és tapasztalatokat akarok gyűjteni. Majd meglátjuk, végül hol kötök ki a következető évadban” – fogalmazott.

A Toro Rosso pilótáját már tavaly szóba hozták a Ferrarival, a csapat pedig a pletykák szerint továbbra is érdeklődik a fiatal tehetség iránt. Verstappen úgy érzi, az hogy mások is felfigyeltek rá, egyfajta elismerése az előző évben nyújtott teljesítményének, ezért ő megtisztelőnek veszi, hogy többek radarján is ott lehet. „Mindig jó érzés, ha a neved beszédtémát jelent, még akkor is, ha közben nem történik semmi” – utal a Ferrarival kapcsolatos pletykákra, majd zárásul gyorsan leszögezi, egyelőre nem akarja elhagyni a Red Bull kötelékét. „Boldog vagyok ott, ahol jelenleg versenyzem.”

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

rena76
#3 rena76 2016. március 08. 22:34  
Denis Hunter:
igen, valamikor ideny kozben lett 18

Max 1997 szeptember 30.-an szuletett

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. március 08. 22:22  

igen, valamikor ideny kozben lett 18

Balrog
#1 Balrog 2016. március 08. 18:54  

Szerintem nincs ő még 19 se, ha jól rémlik, még csak 16 volt, mikor a Toronál bejelentették. Szóval igen, 19 éves veteránként már csak az idejét pocsékolná egy középcsapatban. :)
Szerk.: Közben látom javítva lett, eredetileg 19 volt a szövegben. :)

Utoljára módosítva: 2016. március 08. 23:07FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta