Verstappen megtanulta a leckét, de Ricciardóról még puskáznia kell

írta: M4Sport
2016. június 09. 21:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

A barcelonai futamgyőzelme után Monacóban sokat hibázó Max Verstappen elismerte, két hete túlságosan sokat akart, ez okozta a vesztét. Az autó beállítása terén továbbra is Daniel Ricciardóról „puskázik”.

Mennyből a pokolba került Max Verstappen két hét alatt. Miközben Spanyolországban nagy meglepetésre megszerezte első F1-es futamgyőzelmét, Monte-Carlóban előbb az időmérőjét, majd a futamát tette tönkre egy falnak ütközéssel, így végül nulla ponttal távozott a Red Bullnak legjobban fekvő pályáról.

„Természetesen csalódott vagyok. De az ember az ilyen hétvégékből talán többet tanul, mint a sikerekből, ezért szükség van az ilyenekre is ahhoz, hogy jobb légy. Azt megtanultam, hogy a falaktól távol kell tartanom magam” – magyarázta a holland tehetség Kanadában.

„A gond az, hogy ha az ember hibázik az időmérőn, és emiatt hátulról kell rajtolnia, akkor már egyáltalán nem könnyű előreverekednie magát. Ilyenkor túlmotivált leszel, és talán engem épp ez vitt félre. Az önbizalmamat viszont nem törte meg mindez. Nem is lenne jó, ha hagynám, hogy így legyen.”

„Monacóban amúgy is nehéz, de a pálya félig még vizes is volt. Amikor blokkolod a kerekeket, letérsz az ívről, és ilyenkor már csak utas vagy. Nem állítom, hogy túlságosan izgatott voltam. Jó ritmusban mentem, de azt is tudtam, hogy nehéz lesz túljutnom az ellenfeleken. Talán túl motivált voltam. Mindig padlógázzal akarok menni, Monacóban erre viszont nincs mód.”

Verstappen elismerte, egyelőre csapattársa, Daniel Ricciardo mutat neki utat a beállítások terén, mivel továbbra is csak ismerkedik új autójával. „Így van. Ő nagyon tapasztalt. Próbálom figyelni, mit csinál a csapattársam, hiszen még mindig fogalmam sincs, milyen irányba induljak el, mert például még itt sem vezettem soha ezt az autót. Mindig a múlt évi adatokból indulunk ki, de mivel nem én vezettem a tavalyi autót, azért így más.”

A holland szerint ez olyan hátrány, amit csak a következő szezonra tud ledolgozni igazán. „Meg kell szokni az autót, valamint hogy hogyan állítsd be azt. Ez főként tapasztalat kérdése, ami nekem még nincs. A Toro Rossónál már megvolt, így jobban tudtam, milyen irányba induljak. A Red Bullnál teljesen másképp kell beállítani a kocsit, hiszen ez egy teljesen más autó, így most még csak találgatok, és próbálom követni az irányt. Egy évig eltart, mire mindennel boldogulok. A tapasztalatot meg kell szeretni az új autókkal.”

Ami a hétvégét illeti, Kanadában már Verstappen is megkapja a Renault új motorját. Emellett csapata egy új, az eddiginél is 1,5 centiméterrel rövidebb orrkúppal is készült, mellyel a Mercedes után ők is elérték a minimális határértéket. Verstappen úgy érzi, ha nem is lesznek elöl Montrealban, a Mercedeshez közelebb kerülhetnek, mint korábban.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!