Verstappen "megtanulta" a leckét: Semmin sem változtatok!

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 17:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Őrültség lenne a kollégák nyomására változtatni a vezetési stíluson – véli Max Verstappen. Jelezte, a kritikák ellenére is kitart agresszivitása mellett! És persze most sem maradt adós egy ferrarisok felé intézett fricskával sem…

A történet ismerős. Max Verstappent versenyzőtársainak egész sora kritizálta a Magyar Nagydíjon bemutatott féktávos irányváltásai miatt, majd beszéltek a problémáról Hockenheimben, ám a holland azonnal jelezte, ugyanúgy versenyez majd, mint eddig.

Azóta Spában ismét sikerült sokakat magára haragítania, ám az újabb bírálatok ezúttal is az ellenállásába ütköztek nála. Legalábbis csütörtöki monzai szavaiból ez derült ki. „Ami engem illet, Spát már lezártam. Összességében úgy gondolom, remek hétvége volt, nagyon élveztem. Jó volt látni, hogy ilyen sok szurkolóm van a lelátókon. Ami a versenyen történt, az időnként előfordulhat, de én már Monzával foglalkozom” – mondta a tőle megszokott lazasággal. „Szerintem elég egyértelmű volt. Mint mondtam, nem szeretek a múltban ragadni. Csak előre nézek, próbálom újra odatenni magam, elvégezni a munkám, és ugyanolyan stílusban vezetni, mint eddig.”

Nem túl jó hír az ellenfeleknek – de mint kiderült, ez is a cél. Szerinte a többi versenyző nyomására változtatni hiba lenne. Ami pedig a pénteken rá váró versenyzői értekezletet illeti, szintén nem aggódik. „Úgy teszek, mint Hockenheimben. Nem mondok semmit, csak hallgatok, aztán minden a bírókon múlik majd. Így kell ezt kezelni. Ha Zlatan Ibrahimovicot hátvédként akarnák alkalmazni, ő változtatna a játékán, csak mert valaki azt gondolja, jobb lenne hátvédnek? Nem hinném, hogy hallgatna az emberekre. Ha szeret támadni, akkor támadni akar. Ez nem arról szól, hogy más versenyzők m megmondják nekem, hogyan változtassam meg a vezetési stílusomat, én pedig meg is változtatnom azt.”

A hollandtól megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy a Räikkönen ellen bemutatott blokkolós manőverét Michael Schumacher sokat bírált 2000-es esetéhez hasonlították. „Igen, láttam azt a jelenetet. De a pálya már más. És végső soron Michael hétszeres bajnok, nemde?” – érkezett a felelet.

Aki azonban azt gondolná, a lázadó tini mit sem tanult a múlt hétvégéből, téved. Nagyon is levonta a tanulságokat – és ismét odaszúrt ferraris ellenfeleinek. „Az autóban ülve nehéz felmérni a helyzetet, de a videók alapján minden világossá vált. Időnként megesik az ilyesmi a versenyeken, de a bírák nem adtak büntetést egyikünknek sem, tehát minden rendben volt. Mindannyian tanultunk ebből. Még ha nagyon tapasztalt versenyző vagy, akkor is tanulhatsz… Mi pedig már inkább Monzával foglalkozunk.”

Oszd meg!

19 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#19 albutr 2016. szeptember 02. 18:06  
SANI{Ó:
így helyes!!!!!! ide pilóták kellenek nem vonatozó nyugdíjasok....

csak akkr azt is viselje amit a német futamon kapott Rosbergtől,mert ugye ő is sírt a rádioban a német manőverre miatt.

Nigel
#18 Nigel 2016. szeptember 02. 17:09  
andrea1:
Ácsi. Fiatal ezt aláírom, tapasztalatlan azt is de ez nem indokolja azt hogy ne egyenlő félként legyen kezelve, bírálva. Ebből a kor kérdésből nem kellene mentsvárat építeni köré, mert ez elvileg a felső széria nem az alsóbb, ráadásul nem egy kis csapatban van hanem egy top csapatban. A tinédzser problémát máshol kellene levezetni nem a mezőnyön.Úgy gondolom.


Szó sincs felmentésről, épp ellenkezőleg. Csak arra mutattam rá, hogy többen is hasonlóan kezdték a karrierjüket, meggondolatlanok és felelőtlenek voltak.

Ennek még időben gátat kell vetni, és a már megelőgezett virtuális sárgalapot Max most hivatalosan is megkapta.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 02. 19:18

Ruh
#17 Ruh 2016. szeptember 02. 08:42  

Én nekem akkor tetszene a mentalitása, ha az ellene irányuló manőverek kapcsán se vinnyogna. De jelenleg ott tart, hogy Ő megteheti más meg ellene nem. Az az igazság, hogy annak idején ilyesmiért Piquet nem kérdezte az újoncot, hanem miközben kapta kifele a cockpit-ből már ütötte is! No ez kéne ide is. Aztán megtanulná. De amúgy Mansell is K.O.-zta Sennát a boxutcában, amikor afférjuk volt a pályán. Túl sterillé tették ezt a sportot ahhoz képest, hogy mennyi adrenalin van benne.

cybergyerek
#16 cybergyerek 2016. szeptember 01. 22:50  

Én azt mondom, toljad neki Maxiking! :D (jó valamelyest azért finomítva, de ne csicskulj be :D)

andrea1
#15 andrea1 2016. szeptember 01. 21:36  
Nigel:
Sohase mondd, hogy soha :) Ha majd kinő a tinédzser és rebellis időszakból, akkor minden bizonnyal lehiggad. De addig gyaníthatóan még jó pár álmatlan éjszakát fog okozni a riválisainak. Jobban áll neki a meglepetésszerű támadás, mint az ész nélkül védekezés. Eddig ez volt a védjegye, maradjon is így. Ami feltűnő, hogy Ric sorban fejezi be előtte a versenyeket. A kvalikon eddig ő a jobb, és most már a futamokon is kezd egyenrangú ellenféllé válni. Érdekes és változatos kettejük csatája, nem egyértelmű, hogy melyikük a gyorsabb.

Ácsi. Fiatal ezt aláírom, tapasztalatlan azt is de ez nem indokolja azt hogy ne egyenlő félként legyen kezelve, bírálva. Ebből a kor kérdésből nem kellene mentsvárat építeni köré, mert ez elvileg a felső széria nem az alsóbb, ráadásul nem egy kis csapatban van hanem egy top csapatban. A tinédzser problémát máshol kellene levezetni nem a mezőnyön.Úgy gondolom.Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 21:38

Nigel
#14 Nigel 2016. szeptember 01. 21:20  
andrea1:
AZért emrt a közönség egy része, szakértők vagy versenyzők nem értenek vele egyet más, kivívta velük a szemükben az ellenszenvet, mintha a versenybíróság csak úgy figyelmeztetőt adna neki, amit egyszer sem tettek meg. Nekem meg nem úgy tűnik jelenleg h bármiért is kapna ezentúl. Akkor ezentúl másnak se. ;) Hát én is :D de már túl kell lépni ezen, több időt szenteltem rá mint amit valaha is akartam, sose voltam a fanja vagy leszek úgy gondolom, a tisztességes, sportszerű versenyzést többre értékelem ennél aztán az életnek kell megtanítania arra hogy mit lehet és mit nem, csak ezt remélem nem valamilyen nagy bukás eredményeként éri el.


Sohase mondd, hogy soha :)

Ha majd kinő a tinédzser és rebellis időszakból, akkor minden bizonnyal lehiggad. De addig gyaníthatóan még jó pár álmatlan éjszakát fog okozni a riválisainak.

Jobban áll neki a meglepetésszerű támadás, mint az ész nélkül védekezés. Eddig ez volt a védjegye, maradjon is így.

Ami feltűnő, hogy Ric sorban fejezi be előtte a versenyeket. A kvalikon eddig ő a jobb, és most már a futamokon is kezd egyenrangú ellenféllé válni. Érdekes és változatos kettejük csatája, nem egyértelmű, hogy melyikük a gyorsabb.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 21:22

andrea1
#13 andrea1 2016. szeptember 01. 21:06  
Nigel:
Többen is ellene fordultak, és jelezték neki, hogy nem helyes, amit tett. Remélhetőleg nem kell addig várni, amíg baleset lesz a dologból. Rosberg ugyanazért a manőverért, amit Verstappen Kimi ellen tett, büntetést kapott Ausztriában. Csak a bírók jóindulatán múlott, hogy Max cselekedete büntetlenül maradt. De nem lesznek mindig ilyen elnézőek. Nagyon tehetséges a srác, és élmény nézni a vezetését, de részben jogosnak érzem az őt ért bírálatokat. Előbb Hungaroring, majd Spa. A tavalyi évet, abszolút újoncként, elég szépen abszolválta. Most viszont rövid időn belül két versenyen is "hibázott", forrófejűen viselkedett. A legutóbbi három versenyen mindig a csapattárs mögött végzett. Nem ez volt jellemző rá.

AZért emrt a közönség egy része, szakértők vagy versenyzők nem értenek vele egyet más, kivívta velük a szemükben az ellenszenvet, mintha a versenybíróság csak úgy figyelmeztetőt adna neki, amit egyszer sem tettek meg. Nekem meg nem úgy tűnik jelenleg h bármiért is kapna ezentúl. Akkor ezentúl másnak se. ;)
Hát én is :D de már túl kell lépni ezen, több időt szenteltem rá mint amit valaha is akartam, sose voltam a fanja vagy leszek úgy gondolom, a tisztességes, sportszerű versenyzést többre értékelem ennél aztán az életnek kell megtanítania arra hogy mit lehet és mit nem, csak ezt remélem nem valamilyen nagy bukás eredményeként éri el.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 21:07

cybergyerek
#12 cybergyerek 2016. szeptember 01. 20:52  

:D

f1m12
#11 f1m12 2016. szeptember 01. 20:44  
SANI{Ó:
így helyes!!!!!! ide pilóták kellenek nem vonatozó nyugdíjasok....

és ki a vonatozó? aki épp megelőzte az ifjú titánt? akkor ő még a nyugdíjas szintjén sincs....

Nigel
#10 Nigel 2016. szeptember 01. 20:33  
andrea1:
Milyen sárgalapot? Mikor?


Többen is ellene fordultak, és jelezték neki, hogy nem helyes, amit tett. Remélhetőleg nem kell addig várni, amíg baleset lesz a dologból. Rosberg ugyanazért a manőverért, amit Verstappen Kimi ellen tett, büntetést kapott Ausztriában.

Csak a bírók jóindulatán múlott, hogy Max cselekedete büntetlenül maradt. De nem lesznek mindig ilyen elnézőek.
Nagyon tehetséges a srác, és élmény nézni a vezetését, de részben jogosnak érzem az őt ért bírálatokat.

Előbb Hungaroring, majd Spa. A tavalyi évet, abszolút újoncként, elég szépen abszolválta. Most viszont rövid időn belül két versenyen is "hibázott", forrófejűen viselkedett. A legutóbbi három versenyen mindig a csapattárs mögött végzett. Nem ez volt jellemző rá.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 20:52

armin1
#9 armin1 2016. szeptember 01. 20:13  

Kedves szerkesztő ! " lázadó tini" Gondolkodj el , ez szerinted korrekt ?

andrea1
#8 andrea1 2016. szeptember 01. 19:54  
Nigel:
Kicsit csalódtam volna benne, ha másként nyilatkozik. Nem az a fajta, aki megijed egy kis kritikától. Ettől függetlenül szerintem igenis megtanulta a leckét, és ezt követően nem feszíti majd a végsőkig a húrt. Kapott egy virtuális sárgalapot, amely után nem szeretné kiállíttatni magát. A fejmosás még időben jött.

Milyen sárgalapot? Mikor?

SANI{Ó
#7 SANI{Ó 2016. szeptember 01. 19:53  

így helyes!!!!!!
ide pilóták kellenek nem vonatozó nyugdíjasok....

stonefly
#6 stonefly 2016. szeptember 01. 19:40  

Most is azt mondom, kis pökkhendi fax. Persze, ő már Monzával foglalkozik mert leszar mindent, picit játszótérnek érzi a pályát.
Remélem jön az arcraesés, a saját érdekében is.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 19:42

Nigel
#5 Nigel 2016. szeptember 01. 19:28  

Kicsit csalódtam volna benne, ha másként nyilatkozik. Nem az a fajta, aki megijed egy kis kritikától. Ettől függetlenül szerintem igenis megtanulta a leckét, és ezt követően nem feszíti majd a végsőkig a húrt.

Kapott egy virtuális sárgalapot, amely után nem szeretné kiállíttatni magát. A fejmosás még időben jött.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 19:33

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. szeptember 01. 19:16  

Hamilton is ugyanezt mondta amikor támadták a karrierje elején, most 3x-os bajnok és idén minden valószínűség szerint nyeri a 4.-et.

F1890
#3 F1890 2016. szeptember 01. 18:20  

a hozzáállása tetszik. nevezetesen az h saját utját járja be és szarik mindenki fejére. DE, itt jön el az a pont h az FIA-nek kéne fognia a srácot megfelelő keretek között. hungaroringi esetnél sztem nem volt gond vele, de ez a spai védekezés csakazértmertrajtnálmegszoptam féle visszaadást nem szabad tolerálni, mert ez kicsinyes bosszú és ennek a pályán nincs helye, csak szabályos keretek között

noboda
#2 noboda 2016. szeptember 01. 18:20  

hmm teljesen helytálló példa, micsoda agy ez a srác:O csak épp Zlatan nem 350-el fut a pályán..

GM555
#1 GM555 2016. szeptember 01. 18:02  

Érzem hogy most meg fogja szívni, és már alig várom hogy lássam :D :P

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”

22016.10.27. 20:52

Verstappen: A rádióban arrogánsnak tűnhetek…

"Szerintem ki fogom venni a rádió gombot!"