Verstappen: Mick Schumacher nincs olyan jó, mint az apja

írta: M4Sport
2016. április 25. 18:36
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

Nincs könnyű helyzetben a Forma–4-ben versenyző Mick Schumacher apja korábbi csapattársa szerint. Jos Verstappen úgy látja, a német nem olyan jó, mint Michael Schumacher volt, viszont sokkal nagyobb nyomás nehezedik rá, mint az ő fiára, Maxra.

Lassan hozzászokhatunk, hogy a Forma–1-ben egyre több úgynevezett második generációs versenyző bukkan fel. Az idei mezőnyben nem kevesebb, mint öt résztvevő édesapját ismerhetjük az autóversenyzés legmagasabb kategóriáiból (Carlos Sainz nem az F1-ben, hanem a rali-vb-n ért el sikereket) – s ez a szám az elkövetkező években akár még tovább emelkedhet.

Bár a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick még csak második éve versenyez együlésesekkel (az olasz és a német Forma–4-ben), s egyelőre nem is beszél a Forma–1-ről, egy nap talán ő képviselheti majd újra a Schumacher nevet a sorozatban.

Apja egykori benettonos kollégája, Jos Verstappen a Toro Rosso versenyzője, Max Verstappen édesapjaként jól tudja, Mick cseppet sincs könnyű helyzetben: nem akármilyen árnyékból kellene ugyanis kilépnie az érvényesüléshez. „Egyszer Franciaországban egy kétüléses gokarttal versenyeztünk Michael és Mick Schumacher ellen. Akkor a két fiú úgy három-négy éves lehetett. Micknek biztosan hiányzik az édesapja támogatása, de most Peter Kaiser segíti őt. Úgy vélem, ő az a fajta fiú, akinek időre van szüksége ahhoz, hogy jó eredményt érjen el. Láthattam őt, és megállapíthatom, jól versenyez. De meg kell neki adni azt az időt, amire szüksége van. A Schumacher névvel teljesen más helyzetben van, mint ha a Verstappen névvel kellene próbálkoznia. Ehhez pedig jön még az is, hogy szerintem nem annyira jó, mint Michael, ami természetesen tovább nehezíti a dolgát” – nyilatkozta Jos az Auto Bild Motorsportnak adott interjúban.

Az édesapa szerint fia, Max ehhez képest jobb pozícóból indulhatott – de hozzá képest is. „Szerintem nagy segítség lett volna, ha nekem is lett volna egy versenyző édesapám. Én úgy érkeztem meg a Forma–1-be, hogy semmit sem tudtam róla, mindenre magamtól kellett rájönnöm. Maxszal mi mindig sokat beszélgettünk az autóversenyzésről, sokat utaztunk, mindenhová elkísértem, így a felkészítése is sokkal jobb volt. De persze mindent magadnak kell megtanulnod, átérezned – és ő ezt is teszi” – magyarázta idősebb Verstappen, aki szerint úgy is van rendjén, hogy fiát tekinthetjük a jobb versenyzőnek kettejük közül.

A fiú, Max elárulta, öt-hat éves korában kezdett el érdeklődni édesapja foglalkozása iránt, és innentől nem is volt kérdés, mi válik majd belőle. „Volt egy fiú, aki három éves volt, és már volt egy gokartja. Én pedig már négy voltam. Azt mondtam apámnak, szeretnék én is gokartozni kezdeni, de ő azt mondta, várjuk meg, amíg hat nem leszek. Aztán sokat sírtam, és anyukám azt mondta apukámnak, most már muszáj venni egy gokartot” – mesélte Max.

Édesapja kiemelte, fia már akkoriban is jól tudta, hogyan érheti el a célját. Hamar kiderült azonban, hogy nagy jövő áll előtte. „Amikor úgy hat éves volt, minigokarttal versenyzett, és folyton nyert a kilenc-tíz évesek ellen. Ha valaki ilyen fiatal, általában eltart egy darabig, mire legyőzi az idősebbeket, de mi már akkor láthattuk, mennyire jó Max, milyen jól helyezkedik az előzéseknél. Sokkal előrébb járt már, mint a többi gyerek” – mesélte Jos.

„A gokartban természetesen már éreztem, hogy gyors vagyok” – mondta ugyanerről Max. „Amikor nemzetközi versenyeken kezdtem részt venni, minden jól ment, jó eredményeket értem el. És kilenc-tíz évesen már azt is tudtam, hogy a Forma–1-be akarok kerülni. Én nem éreztem különösebb nyomást apám miatt. Épp ellenkezőleg: apámnak elég rutinja volt, ami a segítségemre lett.”

Az idősebb Verstappennek kétsége sincs afelől, hogy fia egy nap világbajnok lesz az F1-ben. „Tudom, mennyire jó. Maxban minden megvan ahhoz, ami egy világbajnoknak kell. Ha jó időben ül a megfelelő autóban, meg fogja csinálni” – jósolta, hozzátéve, egyelőre a Red Bull-lal tervezik a közös jövőt.

Oszd meg!

45 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

p4x-639
#45 p4x-639 2016. április 26. 23:58  
Lombardo:
El tudod képzelni, hogy ezt Schumacher mondja a gokartból épp csak feljebb lépő Hugó Hakkinenről? Azért próbálom így érzékeltetni , mert ha az ember nem érzi, hogy ez miért parasztság, akkor nehéz elmagyarázni. Nagyon szűk körről tudom elképzelni, hogy a nyilvánosság előtt így nyilatkozik, mondjuk Verstappen pont az egyik, akinél nem lep meg. Miközben persze gyakorlatilag tényszerűen igaz, amit mond. De ugye nagyon sok dolgot nem mondunk ki , ami tényszerűen igaz. Micket is bőven ráér még később értékelni és megítélni, hogy mennyire jó is valójában.

Michael Schumacher sose mondana ilyent, mert őt 20 év alatt jó ha kétszer láttam azt nyilatkozni amit tényleg gondolhatott, ő ilyen szempontból is nagyon profi volt ami kellett a 7 VB címhez. De nem lehet mindenkinek a politikailag korrekt nyilatkozatok adása a hobbija. Mick ha akar ezen megsértődik, ha van esze elgondolkozik rajta mennyi igazságtartalma lehet és mire tudja használni az így nyert infókat de nem hiszem, hogy fórumozok megvadult hordáira lenne szüksége, hogy megvédjék valamitől ami nem is támadás csak egy egyszerű VÉLEMÉNY.
Nem kell mindent kimondani ami igaz de ha az embert megkérdezik valamiről akkor arról nyugodtan megmondhatja azt amit gondol, sokkal érdekesebb és előremutatóbb, mint a semmitmondó politikailag korrekt nyilatkozatok.

sába
#44 sába 2016. április 26. 19:14  
Zasalamel:
Sajnos ez az ami engem is zavar, persze eddig nem rossz Mick eredményei az F4-ben, de az szúrja a szememet h valszeg sokkal profibb csapattal is dolgozik mint a többiek, elég azt megnézni h a csapattársai is rendszeresen dobogón vagy dobogó közelben vannak.

Az idei csapata valóban profi, ha jól tudom, ők a címvédők. Nagyon helyes, hogy egy ilyen csapatnál fejlődhet. Tetszik ez a tudatos építkezés. A csapattársai újoncok, ügyes srácok, de a dobogón a német bajnokságban azért is lehettek, mert nagyon úgy néz, ki hogy az idei felhozatal nem olyan erős mint a tavalyi. 10. helyezéssel tavaly nemigen nyerték még a rocki díjat, míg most volt rá példa. Az egykörös teljesítménye sajnos még nem elég, legalábbis a német bajnokságban. Ahogy már előttem is írták, felesleges elvárni, hogy olyan legyen mint az apja, mert olyan tehetség nem sokszor születik. Verstappenek ezért vélhetőleg igaza van, de baromira nem kellene ezzel foglalkoznia. Mick be fogja járni a saját útját. Ha odaér lesz belőle f1-s versenyző, ha nem, akkor legalább jól érezte magát.

albutr
#43 albutr 2016. április 26. 19:10  
successboy:
Haha, jogosan frusztrált a "kedves" apuka ,hisz lehet hogy nem olyan tehetséges Mick mint az apja, viszont a neve jóval többett ér mint Verstappené. Egyébként sem kell hogy zseni legyen, már csak a neve miatt is helye lesz egy top csapatban a legjobb autóval és már most többen szurkolnak talán neki mint Max-nak.Annyit tudni fog Mick is hogy egy top autóval VB legyen..De még lehet többet is, igazán korai ledegradálni. A marketing értéke több mint sok, tudják ezt a Ferrarinál is pl..

viszont ha Max vb-ket fog nyerni megugrik a marketing értéke.

F1890
#42 F1890 2016. április 26. 18:59  
successboy:
Haha, jogosan frusztrált a "kedves" apuka ,hisz lehet hogy nem olyan tehetséges Mick mint az apja, viszont a neve jóval többett ér mint Verstappené. Egyébként sem kell hogy zseni legyen, már csak a neve miatt is helye lesz egy top csapatban a legjobb autóval és már most többen szurkolnak talán neki mint Max-nak.Annyit tudni fog Mick is hogy egy top autóval VB legyen..De még lehet többet is, igazán korai ledegradálni. A marketing értéke több mint sok, tudják ezt a Ferrarinál is pl..

senkisem kerül top autóba a neve miatt. ez piquenek sennanak sem ment, rózberg erőből ért el oda ahova. max egy középcsapatba lehet betolni vkit a neve miatt

Janisf
#41 Janisf 2016. április 26. 18:34  

Nem korrekt, bár ami igaz az igaz.. Viszont Micknek nem csak a neve miatt van sokkal nehezebb dolga, hanem a kortársai miatt is, hiszen a mai srácok akik az F1-be kerülnek már mind ismerik az MS féle precíz professzionális iskolát, mind keményen edzenek, mindenkinek van műszaki szakértelme.. Ami értékessé tehet egy pilótát a többi közül az a nyers tempó, és hogy hogyan tud a csapat értékes tagja lenni..

successboy
#40 successboy 2016. április 26. 18:33  

Haha, jogosan frusztrált a "kedves" apuka ,hisz lehet hogy nem olyan tehetséges Mick mint az apja, viszont a neve jóval többett ér mint Verstappené.
Egyébként sem kell hogy zseni legyen, már csak a neve miatt is helye lesz egy top csapatban a legjobb autóval és már most többen szurkolnak talán neki mint Max-nak.Annyit tudni fog Mick is hogy egy top autóval VB legyen..De még lehet többet is, igazán korai ledegradálni.
A marketing értéke több mint sok, tudják ezt a Ferrarinál is pl..

albutr
#39 albutr 2016. április 26. 16:19  
027:
Ne is mond , engem akkor ért hatalmas csalódás amikor megérkezett Bruno , úgy éreztem teljesen lejáratja a Senna nevet és mítoszt

azért Nelsinho sem panaszkodhatott.hiszen ő is csak árnyéka volt az apjának.

albutr
#38 albutr 2016. április 26. 15:41  
Jocke:
Jajj már vártam :D pont hogy ezzel azt ismeri el, hogy Maxnak könnyebb dolga volt, mivel ő maga nem volt egy kiemelkedő versenyző (nem mondja így ki szó szerint, de azért ez lejön belőle). Schumacher pedig ász volt, ezért is lesz nehéz dolga Maxnak.

abban igaza van hogy Maxnak könnyebb dolga van mint Micknek.hiszen Jos nem volt egy kiemelkedő versenyző.

BP05
#37 BP05 2016. április 26. 14:43  
Jocke:
Jajj már vártam :D pont hogy ezzel azt ismeri el, hogy Maxnak könnyebb dolga volt, mivel ő maga nem volt egy kiemelkedő versenyző (nem mondja így ki szó szerint, de azért ez lejön belőle). Schumacher pedig ász volt, ezért is lesz nehéz dolga Maxnak.

Mire vártál? Mert szerintem félreértettél valamit, ugyanis én Max saját apját értettem az alatt hogy már most jobb mint az apja volt. Eszembe sem jutott hogy Maxot MSC-hez mérni (hogy is lehetne még).

Jocke
#36 Jocke 2016. április 26. 14:33  
p4x-639:
mi abban a degradáló vagy leszólás ha azt mondja, hogy SZERINTE nincs olyan jó mint az apja? Ezzel kb. semmit se mondott, mert eléggé sanszos, hogy gyengébb mint a valaha élt legsikeresebb F1-es pilóta. (arról nem is beszélve, hogy a neve miatt épp elég nagy a nyomás rajta így még egy nehezítő tényezővel számolni kell, mert az apja után tőle csak a győzelem az elfogadható) 17 évesen nem most kezdte, mások az ő korában már az f1 kapuit döngetik sokkal kisebb támogatással. Nincs abban semmi ha neki ez nem megy mert rajta kívül még kb. a korosztályában versenyzők 99,99%-a így áll vagy még így se.

Azért degradáló szerintük, mert Verstappent élből utálja a fórumozók 99%-a. Olyan, mint Villeneuve, aki bármit mond, el van mondva minden szarnak ;)

Jocke
#35 Jocke 2016. április 26. 14:29  
BP05:
Az meglehet hogy Mick nincs olyan jó mint az apja, viszont Max már most jobb mint az apja volt szóval talán nem éppen a jó öreg Verstappennek kellene osztania az észt ebben a témában. Amúgy meg Micknek nem is kell olyan jónak lennie mint az apja volt, tekintve hogy egy kezemen meg tudnám számolni azokat akiket az F1 elég hosszú történelme során MS-hez lehetne hasonlítani, szóval ha Mick csak fele olyan jó lesz mint az apja volt akkor már egy nagyon sikeres pályafutás előtt áll.

Jajj már vártam :D pont hogy ezzel azt ismeri el, hogy Maxnak könnyebb dolga volt, mivel ő maga nem volt egy kiemelkedő versenyző (nem mondja így ki szó szerint, de azért ez lejön belőle). Schumacher pedig ász volt, ezért is lesz nehéz dolga Maxnak.

albutr
#34 albutr 2016. április 26. 14:17  
BrettShaw:
Semmi rosszat nem mondott, valószínűleg igaza is van. Persze a stílus nyers, ahogy Jostól megszokhattuk. Az ominzus mondat meg az én értelmezésemben csak annyiról szól, hogy Maxnak kicsivel könnyebb dolga volt, mert nem kellett az apja árnyékából kilépnie, nem A nagybetűs autóversenyző volt az édesapja, hanem csak egy versenyző, míg Micket mindig mindenki Michaelhez fogja mérni, akarva akaratlanul, mindenesetre az F1 valaha volt legeredményesebb versenyzőjét kell túlszárnyalnia, minden más csalódás lesz. Ez nem kis teher. Szerintem ha egy valamit nem kíván Mick az biztosan az, hogy mentegessék, sajnálják és kíméljék az apja jelenlegi állapota miatt.

akkor Micknek 8* vb kell lennie.de valóban nagy teher lesz.

027
#33 027 2016. április 26. 13:14  
Timad:
én vagyok az egyetlen akinek tele a töke a belterjes f1-el? :D Verstappen, Sainz, Rosberg, Magnussen, Senna, ha Mick akarja az f1-et akkor ő is megkapja.... 5 év múlva nem tudom majd eldönteni, hogy ez vmi emlékfutam vagy f1-es gyermekmegőrző..

Ne is mond , engem akkor ért hatalmas csalódás amikor megérkezett Bruno , úgy éreztem teljesen lejáratja a Senna nevet és mítoszt

BrettShaw
#32 BrettShaw 2016. április 26. 11:11  

Semmi rosszat nem mondott, valószínűleg igaza is van. Persze a stílus nyers, ahogy Jostól megszokhattuk.

Az ominzus mondat meg az én értelmezésemben csak annyiról szól, hogy Maxnak kicsivel könnyebb dolga volt, mert nem kellett az apja árnyékából kilépnie, nem A nagybetűs autóversenyző volt az édesapja, hanem csak egy versenyző, míg Micket mindig mindenki Michaelhez fogja mérni, akarva akaratlanul, mindenesetre az F1 valaha volt legeredményesebb versenyzőjét kell túlszárnyalnia, minden más csalódás lesz. Ez nem kis teher.

Szerintem ha egy valamit nem kíván Mick az biztosan az, hogy mentegessék, sajnálják és kíméljék az apja jelenlegi állapota miatt.

Utoljára módosítva: 2016. április 26. 11:20

albutr
#31 albutr 2016. április 26. 10:33  
vandr:
Ezek mind versenyeznek?

Giuliano Alesi idén már a Gp 3-ban versenyez+ még a Ferrari akadémia tagjai is.Sebastian Montoya,Enzo Trulli,Christopher Fisichella még csak gokart versenyzők.

vandr
#30 vandr 2016. április 26. 09:53  
Timad:
én vagyok az egyetlen akinek tele a töke a belterjes f1-el? :D Verstappen, Sainz, Rosberg, Magnussen, Senna, ha Mick akarja az f1-et akkor ő is megkapja.... 5 év múlva nem tudom majd eldönteni, hogy ez vmi emlékfutam vagy f1-es gyermekmegőrző..

Ez 4 ember a 22-ből, ez azért messze van a belterjességtől :). Amúgy nem meglepő, hogy a versenyzőutódok könnyebben eljutnak az F1-be, hiszen jóval könnyebben tudnak szponzorokat szerezni, apjuk révén vannak kapcsolataik stb...

vandr
#29 vandr 2016. április 26. 09:49  
albutr:
Sainz?de ott van még Palmer is.és lehet hogy lassan Alesi fia is az f1-ben köt ki.de ott van még Sebastian Montoya,Enzo Trulli,Christopher Fisichella is.

Ezek mind versenyeznek?

albutr
#28 albutr 2016. április 26. 09:41  
Timad:
én vagyok az egyetlen akinek tele a töke a belterjes f1-el? :D Verstappen, Sainz, Rosberg, Magnussen, Senna, ha Mick akarja az f1-et akkor ő is megkapja.... 5 év múlva nem tudom majd eldönteni, hogy ez vmi emlékfutam vagy f1-es gyermekmegőrző..

Sainz?de ott van még Palmer is.és lehet hogy lassan Alesi fia is az f1-ben köt ki.de ott van még Sebastian Montoya,Enzo Trulli,Christopher Fisichella is.

Utoljára módosítva: 2016. április 26. 09:46

Timad
#27 Timad 2016. április 26. 09:25  

én vagyok az egyetlen akinek tele a töke a belterjes f1-el? :D
Verstappen, Sainz, Rosberg, Magnussen, Senna, ha Mick akarja az f1-et akkor ő is megkapja.... 5 év múlva nem tudom majd eldönteni, hogy ez vmi emlékfutam vagy f1-es gyermekmegőrző..

BP05
#26 BP05 2016. április 26. 07:43  

Szerintem Verstappennek csak az böki a csőrét hogy már nem csak az ő fiával foglakozik folyton a média hanem kis Schumival is pedig még az F1-ben sincs.

albutr
#25 albutr 2016. április 25. 23:03  
Lombardo:
El tudod képzelni, hogy ezt Schumacher mondja a gokartból épp csak feljebb lépő Hugó Hakkinenről? Azért próbálom így érzékeltetni , mert ha az ember nem érzi, hogy ez miért parasztság, akkor nehéz elmagyarázni. Nagyon szűk körről tudom elképzelni, hogy a nyilvánosság előtt így nyilatkozik, mondjuk Verstappen pont az egyik, akinél nem lep meg. Miközben persze gyakorlatilag tényszerűen igaz, amit mond. De ugye nagyon sok dolgot nem mondunk ki , ami tényszerűen igaz. Micket is bőven ráér még később értékelni és megítélni, hogy mennyire jó is valójában.

annak idején én elsősorban ezt Hillről meg Villeneuve-ről gondoltam hogy ha Mick elkezdi az autóversenyzői karrierjét akkor ők lesznek az elsők akik támadni fogják.sajnos Hugo a focit választotta.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 23:04

Lombardo
#24 Lombardo 2016. április 25. 22:58  
p4x-639:
mi abban a degradáló vagy leszólás ha azt mondja, hogy SZERINTE nincs olyan jó mint az apja? Ezzel kb. semmit se mondott, mert eléggé sanszos, hogy gyengébb mint a valaha élt legsikeresebb F1-es pilóta. (arról nem is beszélve, hogy a neve miatt épp elég nagy a nyomás rajta így még egy nehezítő tényezővel számolni kell, mert az apja után tőle csak a győzelem az elfogadható) 17 évesen nem most kezdte, mások az ő korában már az f1 kapuit döngetik sokkal kisebb támogatással. Nincs abban semmi ha neki ez nem megy mert rajta kívül még kb. a korosztályában versenyzők 99,99%-a így áll vagy még így se.

El tudod képzelni, hogy ezt Schumacher mondja a gokartból épp csak feljebb lépő Hugó Hakkinenről? Azért próbálom így érzékeltetni , mert ha az ember nem érzi, hogy ez miért parasztság, akkor nehéz elmagyarázni. Nagyon szűk körről tudom elképzelni, hogy a nyilvánosság előtt így nyilatkozik, mondjuk Verstappen pont az egyik, akinél nem lep meg. Miközben persze gyakorlatilag tényszerűen igaz, amit mond. De ugye nagyon sok dolgot nem mondunk ki , ami tényszerűen igaz. Micket is bőven ráér még később értékelni és megítélni, hogy mennyire jó is valójában.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 23:08

p4x-639
#23 p4x-639 2016. április 25. 22:37  

mi abban a degradáló vagy leszólás ha azt mondja, hogy SZERINTE nincs olyan jó mint az apja? Ezzel kb. semmit se mondott, mert eléggé sanszos, hogy gyengébb mint a valaha élt legsikeresebb F1-es pilóta.
(arról nem is beszélve, hogy a neve miatt épp elég nagy a nyomás rajta így még egy nehezítő tényezővel számolni kell, mert az apja után tőle csak a győzelem az elfogadható)

17 évesen nem most kezdte, mások az ő korában már az f1 kapuit döngetik sokkal kisebb támogatással. Nincs abban semmi ha neki ez nem megy mert rajta kívül még kb. a korosztályában versenyzők 99,99%-a így áll vagy még így se.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 22:38

f1m12
#22 f1m12 2016. április 25. 22:27  
albutr:
úgy hogy ő nem foglalkozik más fiával.

mint ahogy sokan mások sem :D

Lombardo
#21 Lombardo 2016. április 25. 22:24  
Mr. Répatorta balneológus:
Nem kellene várni ezekkel a nyilatkozatokkal, meg a ledegradáló hozzászólásokkal 5-6 évet? Könnyű egy 17 éves gyerekbe rugdosni, akinek az apja jelenleg egy "növény" és nem tudja megvédeni. Gondolom Verstappen sem okoskodna, ha most Michael ott lenne a fia mellett.

Ez tény, hogy ilyet csak egy Verstappen képes nyilatkozni egy pályafutását épp csak megkezdő gyerekről, hogy nem olyan jó, mint az apja, aki otthon vegetál éppen súlyos baleset után. Ne szép dolog persze, hogy miközben a saját gyereke sikert sikerre halmoz, belerúg egyet a nyomorék vetélytársa fiába. Ugyanakkor meg , pont azért , mivel egy Verstappen nyilatkozta, értékelnünk kell, h nem tette hozzá azt, h mellesleg az apja sem volt egy nagy szám, mivel ő annó gokarttal többször is legyőzte. Tehát Verstappen - közismert- emberi minőségéhez viszonyítva ez egy vállalható nyilatkozat.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 22:28

albutr
#20 albutr 2016. április 25. 22:19  
f1m12:
hogy jön ide Mika?

úgy hogy ő nem foglalkozik más fiával.

GreenHonda
#19 GreenHonda 2016. április 25. 22:18  
F1890:
sztem tökmindegy h ki az apja vkinek, ez már csak emberi belebeszélés h xynak nehezebb a dolga. sztem akinek igazán nehéz dolga volt az hamilton, mert csórok voltak. nagyon szar úgy élni h látod h más gazdag és micsoda technikával megy. vagy mscnek mert ő pl használt gumikon verte el a gazdag fiúkat akik zsírúj gumikkal mentek. vagy damon hillnek akinek apja meghalt , későn kezdte el stb. egy gyerek tehetség megítélésében teljesen irreleváns az h az apja mit tett le, pl nico sokkal jobb mint az apja, nelsinho meg bénább volt, nem is kicsivel, prostról laudáról nem is beszélve :D sztem helyén kell kezelni ezt a dolgot, és megvárni míg felmegy gp2-be h ott mit mutat, mert eddig azért sztem abban mindenki egyetért h nem akkora talentum mint az apja vagy hamilton alonso, de fejlődhet

Hamilton nem az a csóró volt azért mint amennyire lejön a szavaiból, mint kiderült eddig. Relatíve volt csak az, nyilván egy Rosberg gyerekkorához képest nem nehéz rosszabbul élni, de azért nem pölö hazánk mezei csóringerére kellene itt gondolni:)

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 22:19

f1m12
#18 f1m12 2016. április 25. 22:05  
albutr:
ebből a szempontból Mika szimpatikusabb.

hogy jön ide Mika?

albutr
#17 albutr 2016. április 25. 22:01  
f1m12:
akkor sem szimpi a nyilatkozata. nem más fiával kellene foglalkoznia. sokkal könnyebb dolga van az ő fiának, ha azt nézzük, h neki nem túl nagy a léc, amit meg kell ugrania ilyen szempontból. szóval legalább Maxot ilyen vád nem érheti. efelől be lehet biztosítva. ráadásul évtizedek óta F1-es berkeken belül mozog, tudhatná, h az, aki Schumachernél jobb ritka, m a fehér holló

ebből a szempontból Mika szimpatikusabb.

albutr
#16 albutr 2016. április 25. 21:45  
Mr. Répatorta balneológus:
Nem kellene várni ezekkel a nyilatkozatokkal, meg a ledegradáló hozzászólásokkal 5-6 évet? Könnyű egy 17 éves gyerekbe rugdosni, akinek az apja jelenleg egy "növény" és nem tudja megvédeni. Gondolom Verstappen sem okoskodna, ha most Michael ott lenne a fia mellett.

akkor is okoskodna.

Mr. Répatorta balneológus
#15 Mr. Répatorta balneológus 2016. április 25. 21:39  

Nem kellene várni ezekkel a nyilatkozatokkal, meg a ledegradáló hozzászólásokkal 5-6 évet? Könnyű egy 17 éves gyerekbe rugdosni, akinek az apja jelenleg egy "növény" és nem tudja megvédeni. Gondolom Verstappen sem okoskodna, ha most Michael ott lenne a fia mellett.

sztárvorsz
#14 sztárvorsz 2016. április 25. 21:23  

Nem egy szép nyilatkozat. Szerintem jó kezekben van Mick és érződik rajta a fejlődés. Amúgy még csak 17, meglátjuk, ha az apja mentalitásából - harciasságából örökölt valamit (illetve kialakul), oda érhet a tűzhöz. Max meg tényleg rendkívűli (kirivóan korán érő is), de azért lehet Ricciardo mellett gyorsan Kvyat 2 lenne belőle. Meg láttunk már sok nagy bemutatkozást, pl.: pár éve Koba - Perez páros is elég életbiztosításnak tünt. Még 1 nagyon kicsit várnék én Max-al, egyelőre bíztató..

albutr
#13 albutr 2016. április 25. 21:22  
F1890:
sztem tökmindegy h ki az apja vkinek, ez már csak emberi belebeszélés h xynak nehezebb a dolga. sztem akinek igazán nehéz dolga volt az hamilton, mert csórok voltak. nagyon szar úgy élni h látod h más gazdag és micsoda technikával megy. vagy mscnek mert ő pl használt gumikon verte el a gazdag fiúkat akik zsírúj gumikkal mentek. vagy damon hillnek akinek apja meghalt , későn kezdte el stb. egy gyerek tehetség megítélésében teljesen irreleváns az h az apja mit tett le, pl nico sokkal jobb mint az apja, nelsinho meg bénább volt, nem is kicsivel, prostról laudáról nem is beszélve :D sztem helyén kell kezelni ezt a dolgot, és megvárni míg felmegy gp2-be h ott mit mutat, mert eddig azért sztem abban mindenki egyetért h nem akkora talentum mint az apja vagy hamilton alonso, de fejlődhet

én még Raikkönent és Alonsot is idesorolnám.hisz nekik is eleinte nehéz dolguk volt.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 21:25

Zasalamel
#12 Zasalamel 2016. április 25. 21:18  
F1890:
sztem tökmindegy h ki az apja vkinek, ez már csak emberi belebeszélés h xynak nehezebb a dolga. sztem akinek igazán nehéz dolga volt az hamilton, mert csórok voltak. nagyon szar úgy élni h látod h más gazdag és micsoda technikával megy. vagy mscnek mert ő pl használt gumikon verte el a gazdag fiúkat akik zsírúj gumikkal mentek. vagy damon hillnek akinek apja meghalt , későn kezdte el stb. egy gyerek tehetség megítélésében teljesen irreleváns az h az apja mit tett le, pl nico sokkal jobb mint az apja, nelsinho meg bénább volt, nem is kicsivel, prostról laudáról nem is beszélve :D sztem helyén kell kezelni ezt a dolgot, és megvárni míg felmegy gp2-be h ott mit mutat, mert eddig azért sztem abban mindenki egyetért h nem akkora talentum mint az apja vagy hamilton alonso, de fejlődhet

Sajnos ez az ami engem is zavar, persze eddig nem rossz Mick eredményei az F4-ben, de az szúrja a szememet h valszeg sokkal profibb csapattal is dolgozik mint a többiek, elég azt megnézni h a csapattársai is rendszeresen dobogón vagy dobogó közelben vannak.

f1m12
#11 f1m12 2016. április 25. 21:15  
F1890:
sztem tökmindegy h ki az apja vkinek, ez már csak emberi belebeszélés h xynak nehezebb a dolga. sztem akinek igazán nehéz dolga volt az hamilton, mert csórok voltak. nagyon szar úgy élni h látod h más gazdag és micsoda technikával megy. vagy mscnek mert ő pl használt gumikon verte el a gazdag fiúkat akik zsírúj gumikkal mentek. vagy damon hillnek akinek apja meghalt , későn kezdte el stb. egy gyerek tehetség megítélésében teljesen irreleváns az h az apja mit tett le, pl nico sokkal jobb mint az apja, nelsinho meg bénább volt, nem is kicsivel, prostról laudáról nem is beszélve :D sztem helyén kell kezelni ezt a dolgot, és megvárni míg felmegy gp2-be h ott mit mutat, mert eddig azért sztem abban mindenki egyetért h nem akkora talentum mint az apja vagy hamilton alonso, de fejlődhet

igen. mi erről egy kis fórumon beszélünk, ő meg a világsajtónak. neki is tudnia kellene, h nem hasonlítgatunk össze senkit az apjával. ezt mások nem is tették meg eddig. milyen lenne már, ha ezt minden héten megkapná

F1890
#10 F1890 2016. április 25. 21:12  
f1m12:
akkor sem szimpi a nyilatkozata. nem más fiával kellene foglalkoznia. sokkal könnyebb dolga van az ő fiának, ha azt nézzük, h neki nem túl nagy a léc, amit meg kell ugrania ilyen szempontból. szóval legalább Maxot ilyen vád nem érheti. efelől be lehet biztosítva. ráadásul évtizedek óta F1-es berkeken belül mozog, tudhatná, h az, aki Schumachernél jobb ritka, m a fehér holló

sztem tökmindegy h ki az apja vkinek, ez már csak emberi belebeszélés h xynak nehezebb a dolga. sztem akinek igazán nehéz dolga volt az hamilton, mert csórok voltak. nagyon szar úgy élni h látod h más gazdag és micsoda technikával megy. vagy mscnek mert ő pl használt gumikon verte el a gazdag fiúkat akik zsírúj gumikkal mentek. vagy damon hillnek akinek apja meghalt , későn kezdte el stb.

egy gyerek tehetség megítélésében teljesen irreleváns az h az apja mit tett le, pl nico sokkal jobb mint az apja, nelsinho meg bénább volt, nem is kicsivel, prostról laudáról nem is beszélve :D

sztem helyén kell kezelni ezt a dolgot, és megvárni míg felmegy gp2-be h ott mit mutat, mert eddig azért sztem abban mindenki egyetért h nem akkora talentum mint az apja vagy hamilton alonso, de fejlődhet

f1m12
#9 f1m12 2016. április 25. 20:52  
F1890:
komolyan nem értem h lehet ekkora sületlenségeket gondolni? szerinted vki azért kezd el gokartozni h na majd a schumacher fiát én fogom szivatni... amúgy sztem msc junior egy közepes pilóta jelenleg,szóval van igazság abban amit most verstappen mond

akkor sem szimpi a nyilatkozata. nem más fiával kellene foglalkoznia.
sokkal könnyebb dolga van az ő fiának, ha azt nézzük, h neki nem túl nagy a léc, amit meg kell ugrania ilyen szempontból. szóval legalább Maxot ilyen vád nem érheti. efelől be lehet biztosítva.
ráadásul évtizedek óta F1-es berkeken belül mozog, tudhatná, h az, aki Schumachernél jobb ritka, m a fehér holló

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 20:53

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. április 25. 20:44  

Kicsit vicces egy olyan ember szájából hallani ezt, akinek a fia már többet tett le az asztalra mint ő 8 év alatt.... :D

Viszont én is úgy érzem h kevés lesz az apjához képest, nem véletlen h az apja F1 egyik legnagyobb alakja.

andrea1
#7 andrea1 2016. április 25. 20:30  

Nah azért ne akarjuk már egy 17 éves srác szarvait megráncigálgatni itt pályakezdőként, hogy nem annyira jó. Semmi szükség az ilyen mondatokra.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 20:32

BP05
#6 BP05 2016. április 25. 20:07  

Az meglehet hogy Mick nincs olyan jó mint az apja, viszont Max már most jobb mint az apja volt szóval talán nem éppen a jó öreg Verstappennek kellene osztania az észt ebben a témában.

Amúgy meg Micknek nem is kell olyan jónak lennie mint az apja volt, tekintve hogy egy kezemen meg tudnám számolni azokat akiket az F1 elég hosszú történelme során MS-hez lehetne hasonlítani, szóval ha Mick csak fele olyan jó lesz mint az apja volt akkor már egy nagyon sikeres pályafutás előtt áll.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 20:07

F1890
#5 F1890 2016. április 25. 19:53  
albutr:
remélem hogy Max nem fog az apjára hasonlítani és ha egyszer Mick bekerül a f1-ben akkor ne az legyen az első célja hogy törleszteni akar a múlton.

komolyan nem értem h lehet ekkora sületlenségeket gondolni? szerinted vki azért kezd el gokartozni h na majd a schumacher fiát én fogom szivatni...

amúgy sztem msc junior egy közepes pilóta jelenleg,szóval van igazság abban amit most verstappen mond

Lombardo
#4 Lombardo 2016. április 25. 19:48  
albutr:
remélem hogy Max nem fog az apjára hasonlítani és ha egyszer Mick bekerül a f1-ben akkor ne az legyen az első célja hogy törleszteni akar a múlton.

Maxnak nincs miért törlesztenie. A Schumacher név közvetve hozzájárult, hogy Jos ( a bírósági ügyeiből és közismert agressziójából kiindulva, valószínűleg szó szerint véve) elrugdosta a kis Maxot az F1-be. (mindannyiunk örömére)

A nyilatkozat meg nem túl szimpatikus, még ha igaza is van, egy pályakezdő srácról beszélhetne diplomatikusabban is.

albutr
#3 albutr 2016. április 25. 19:46  
MS_argo001:
Azért ezt nem Jos Verstappen fogja eldönteni, hanem az élet.

+1
van ott egy kis Michael fóbiai is.

MS_argo001
#2 MS_argo001 2016. április 25. 19:21  

Azért ezt nem Jos Verstappen fogja eldönteni, hanem az élet.

albutr
#1 albutr 2016. április 25. 19:13  

remélem hogy Max nem fog az apjára hasonlítani és ha egyszer Mick bekerül a f1-ben akkor ne az legyen az első célja hogy törleszteni akar a múlton.

Utoljára módosítva: 2016. április 25. 19:14

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat