Verstappen: Nem érdekel a történelem, csak a győzelem!

írta: M4Sport
2016. augusztus 08. 17:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen szerint a Red Bull a szingapúri futamon kerülhet legközelebb az egyébként „legyőzhetetlen” Mercedeshez. Ami a következő éveket illeti, a fiatal hollandot csak egy dolog érdekli: a lehető legjobb autóban akar ülni, és futamokat akar nyerni.

Idén a stuttgartiak mellett csak a Red Bull ünnepelhetett Forma–1-es futamgyőzelmet, igaz, Verstappen sikeréhez is kellett Nico Rosberg és Lewis Hamilton kiesése. A csapat viszont egyre jobb formába lendül: Barcelona óta öt dobogós helyezést szerzett, a német futam után pedig (teljesítve első féléves célját) megelőzte a Ferrarit a gyártók bajnokságában.

Hiába azonban a fejlődés, a fiatal holland szerint „normál körülmények között” továbbra sem tudják legyőzni a Mercedest. „Nem, ebben a pillanatban még nem, hiszen túlságosan erősek” – nyilatkozta, amikor a csapat esélyeiről faggatták. „Ha esik az eső, akkor van esélyünk, ahogyan az Silverstone-ban is láthattuk, szárazon, normál körülmények között viszont még mindig verhetetlenek. Szükségünk van egy kis szerencsére, ha bajba kerülnek, van esélyünk, de nyers erőt tekintve más a helyzet” – mondta.

Ennek ellenére van egy helyszín, ahol szerinte is meg lehet szorongatni a címvédőt. „Ami az év hátralévő részét illeti, Szingapúrban közelebb lehetünk hozzájuk, de a többi pályán nehéz dolgunk lesz. Ha az eddigi versenyeket nézzük, akkor látható, hogy Monacóban volt a legjobb esélyünk. Szingapúr hasonló lehet, de talán nem leszünk annyira erősek, mint Monacóban.”

Ami a következő éveket illeti, Verstappen egy, a Speedweeknek adott interjúban (amikor arról kérdezték, örökre a Red Bull kötelékében akar-e maradni) kifejtette, csak egy dolog érdekli. „Minden bajnokságban, ahol eddig versenyeztem a lehető leggyorsabb autóban akartam ülni. Nem foglalkozom a Forma–1 történelmével, nem érdekel annyira. A történelem az már történelem. Versenyeket akarok nyerni, és ehhez a legjobb autóban kell ülnöm. Ezt akarom” – mondta.

Ez azonban nem jelent egyet azzal, hogy elvágyódna csapatától, ami jelenleg „csak” második erőnek számít. „Nincs okom arra, hogy máshol versenyezzek. Elégedett vagyok a csapatommal. Az olyan srácok, mint én hálával tartoznak nekik az F1-es lehetőségért, ebből a szempontból tehát hűségesnek kell maradnom. Szeretek itt lenni, hiszen az autó is nagyszerű. A csapat sokszor bebizonyította, hogy jól reagál a szabályváltozásokra és képes elhódítani a bajnoki címet. Nagyon jól érezem magam ennél a csapatnál, és néhány évig még biztos itt leszek” – fogalmazott.

Verstappen a spanyol futam előtt került be a Red Bullhoz, azóta pedig rengeteg dicséretet kapott, hiszen azonnal felvette a versenyt rutinos csapattársával, Daniel Ricciardóval – kivéve az időmérő edzéseket, ahol az ausztrál bizonyult gyorsabbnak. „Ahhoz, hogy megszerezzük a világbajnoki címet, futamokat kell nyernünk. Jó dolog pole pozícióban lenni, de azért nem járnak pontok. A győzelem a legfontosabb. Emlékszem egy 2009-es versenyre a Benelux-bajnokságból. Baj volt a motorommal, így a mezőny végéről indultam, de végül nyertem, pedig csak 16 körös volt a futam” – magyarázta.

Oszd meg!

74 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#74 albutr 2016. augusztus 10. 20:10  
guide:
2010-ig teljes mértékben Kimire koncentráltam,Vettelt csak fél szemmel figyeltem.Amikor Kimi elbúcsúzott,akkor került Seb a központba. Emlékszel milyen volt az az év?Soha egy pillanatig se vezette a bajnokságot!Eszembe se jutott,hogy a végén sikerülhet. 2011 egy ajándék volt.2012-ben úgy nézett ki az évad 2/3-áig,hogy nem lesz bajnok.2013 eleje szintén elég szoros volt és szerintem abban az évben a sok kifütyülés,kritika ellenére egyértelműen ő volt a legjobb pilóta a mezőnyben. Ezért akadok ki,ha valaki 4 év űrhajózásról beszél.

egyedül a 2011-es évre lehetne mondani.

guide
#73 guide 2016. augusztus 10. 15:13  
Zasalamel:
NA de te vettelnek akkor is szurkoltál amikor zsinórban 4 vb-t nyert, vagy nem?

2010-ig teljes mértékben Kimire koncentráltam,Vettelt csak fél szemmel figyeltem.Amikor Kimi elbúcsúzott,akkor került Seb a központba.
Emlékszel milyen volt az az év?Soha egy pillanatig se vezette a bajnokságot!Eszembe se jutott,hogy a végén sikerülhet. 2011 egy ajándék volt.2012-ben úgy nézett ki az évad 2/3-áig,hogy nem lesz bajnok.2013 eleje szintén elég szoros volt és szerintem abban az évben a sok kifütyülés,kritika ellenére egyértelműen ő volt a legjobb pilóta a mezőnyben.
Ezért akadok ki,ha valaki 4 év űrhajózásról beszél.

Zasalamel
#72 Zasalamel 2016. augusztus 10. 13:34  
guide:
Ki látja Vettelt utolérhetetlen zseninek?Én biztosan nem! Szerintem alapból nem is tudnék a legjobbnak szurkolni,mert abban nincs semmi kihívás.Egyszerűen nem húz hozzájuk a szívem.Ricsit is közelebb érzem magamhoz,ha Verstappen elveri.Ilyen hülye vagyok,nem tehetek róla.

NA de te vettelnek akkor is szurkoltál amikor zsinórban 4 vb-t nyert, vagy nem?

guide
#71 guide 2016. augusztus 10. 12:03  
Balrog:
Ebből a szempontból reménykedhettek a jövő évi szabályok miatt, mert szerintem akárhogy csavarjátok, a jelenlegi szabályok mellett azért Vettel sem az az utolérhetetlen zseni, akinek ti még mindig látni szeretnétek (és most nehogy a gyenge autóval jöjjetek nekem, mert nem a győzelmek számáról beszélek).

Ki látja Vettelt utolérhetetlen zseninek?Én biztosan nem!
Szerintem alapból nem is tudnék a legjobbnak szurkolni,mert abban nincs semmi kihívás.Egyszerűen nem húz hozzájuk a szívem.Ricsit is közelebb érzem magamhoz,ha Verstappen elveri.Ilyen hülye vagyok,nem tehetek róla.

Balrog
#70 Balrog 2016. augusztus 10. 10:55  
guide:
Neki stabil hátsó rész kell.Az év közbeni fejlesztések instabillá tették a kocsit.Volt is egy cikk erről,hogy a hátsó szárnnyal melléfogtak.A tavalyi autó ebből a szempontból rendben volt.

Ebből a szempontból reménykedhettek a jövő évi szabályok miatt, mert szerintem akárhogy csavarjátok, a jelenlegi szabályok mellett azért Vettel sem az az utolérhetetlen zseni, akinek ti még mindig látni szeretnétek (és most nehogy a gyenge autóval jöjjetek nekem, mert nem a győzelmek számáról beszélek).

guide
#69 guide 2016. augusztus 09. 23:27  
albutr:
mondjuk ezt nem tudtam.hol lehet erről olvasni?

James Allen írta,hogy Arrivabene Agnelli és Elkann embere,akik a Ferrari legfelsőbb irányítói.

Lewisthebest
#68 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 23:23  
Nigel:
Azért DR elég jól tartja magát a versenyeken is, párszor már végzett Vestappen előtt. Ráadásul vannak pályák, ahol különösen nehéz előzni, ezeken a helyszíneken még nagyobb hendikep hátrébbról startolni. Olyan sok kerék a kerék elleni csatát nem láttunk a két RB-os között, talán Ausztriát leszámítva. Bár arról épp lemaradt az operatőr. Ezért Maxnak leginkább két lehetősége van : Vagy lerajtolja Ricciardót, vagy eltérő taktikával kerül eléje. Egyik sem egy könnyű feladat. Nem abban látom a problémát, hogy nincs tökös csapattárs. Nico próbálna keménykedni, de voltak már összeakaszkodásaik, ezért különösen ügyelnie kell arra, hogy még véletlenül se ütközzenek össze Hamiltonnal. Nem szabad a verseny köztük, nem kockáztathatnak, mert az az állásukba kerülhet. Ezért sem jó, ha egy csapatból kerül ki a világbajnok, mert akkor bármikor rájuk szólhatnak, megfenyegethetik őket, ez pedig megöli az izgalmat. Alo és Ham 2007-es párosítása óta különösen ódzkodnak attól a csapatok, hogy két klasszist igazoljanak. Ők nem abban érdekeltek, hogy lenyűgözzék a nézőket, csak a saját érdekeiket tartják szem előtt, nem szeretik, ha a pilótáik rájuk hozzák a frászt, és pontokat, győzelmeket dobnak el, mert küzdeni merészelnek egymással. Sajnos ezért nem lesz egyhamar ismét két Prost és Senna kaliberű pilóta egy csapatban. De ha lesz is, az már nem lesz ugyanolyan, mint ’88-ban.

Igen, de egy kicsit Maxot jobbnak érzem a versenyeken főleg, ha a gumikímélés is döntő szerepet játszik, de itt kb akkora lehet a különbség mint kvalin vagy annyi se. Előzni meg ahogy megvitattuk egy párszor kb Melbourneben, Barcelonában, Monacoban, Szingapúrban lehetetlen legalábbis azonos autót és most lehet, hogy a Hungaroringet is elcseszték az újraaszfaltozással mert idén nem sok akciót láttunk szóval ez így most legrosszabb esetben 5 a 21-ből. Ha ez lecsökken jövőre 19-re vagy 18-ra és mind az 5 említett pálya bent marad még akkor is simán vb-t lehet így nyerni. Szóval nem aggódom emiatt. Nicoval meg az a baj, hogy próbálkozik, de nem az ő terepe az, hogy a szabályokon határon táncolva kikészítse a másikat. Hamilton kb bármelyik futamon megcsinálja azt, hogy leszorítja a legrosszabb helyen és akkor a Német megszívja főleg ha a rajtnál történik, fordítva ez nem működik mert akkor vagy crash lesz vagy Rosberg besokall és elmegy valahol egyenesen, kockásra fékezi a gumiját stb stb. Klasszisok összerakásához meg elsősorban az kell, hogy ne Toto "Közel van a Red Bull és a Ferrari" más néven "Majdnem kiesett mindkét autónk" Wolff legyen a csapatfőnök. A Mclarennél most is klasszisok vannak ha vb-ért mennének ott is háború lenne ahogy a Red Bullnál is.

albutr
#67 albutr 2016. augusztus 09. 23:05  
guide:
Igen,ez igaz! Kimi és Arrivabene jó hogy ott van. Remélem Arrivabenét nem rúgja ki,bár állítólag neki nagy hatalmú pártfogói vannak a konszernen belül.

mondjuk ezt nem tudtam.hol lehet erről olvasni?

Nigel
#66 Nigel 2016. augusztus 09. 22:00  
Lewisthebest:
Nem zárhatjuk ki, hogy van olyan jó sőt azt se, hogy jobb. Egyébként Ricnek mindig is az időmérő volt az erőssége Vergne-t konkrétan sz*rrá alázta az egyik közös évükben másodpercen kívül volt köztük az átlag különbség egy körön. Maxnak meg pont fordítva az ő asztala kartban, kisebb forma autóban és eddig az F1-ben is a versenytempó. Ez meg egyáltalán nem baj ha közvetlen Ric mögül indul persze jobb lenne ha előle, de vasárnap osztják a pontokat szóval ha megtudja előzni akkor a kutyát nem fogja érdekelni, hogy az Ausztrál 18-1-re nyeri az időmérő párbajt vagy valami ehhez hasonlóval. Egyébként az autókat biztos könnyebb vezetni, de összességében szvsz a mezőny is professzionálisabb illetve sz*rul is jött ki, hogy az egyik legjobb versenyző ül az űrhajóba és nincs tökös csapattársa. Képzeld el 1988-at Senna-Berger vagy Prost-Berger párossal vagy a 96-97-es Williamst MSC-vel. Ugyanaz lett volna mint most vagy rosszabb


Azért DR elég jól tartja magát a versenyeken is, párszor már végzett Vestappen előtt. Ráadásul vannak pályák, ahol különösen nehéz előzni, ezeken a helyszíneken még nagyobb hendikep hátrébbról startolni. Olyan sok kerék a kerék elleni csatát nem láttunk a két RB-os között, talán Ausztriát leszámítva. Bár arról épp lemaradt az operatőr. Ezért Maxnak leginkább két lehetősége van : Vagy lerajtolja Ricciardót, vagy eltérő taktikával kerül eléje. Egyik sem egy könnyű feladat.

Nem abban látom a problémát, hogy nincs tökös csapattárs. Nico próbálna keménykedni, de voltak már összeakaszkodásaik, ezért különösen ügyelnie kell arra, hogy még véletlenül se ütközzenek össze Hamiltonnal. Nem szabad a verseny köztük, nem kockáztathatnak, mert az az állásukba kerülhet. Ezért sem jó, ha egy csapatból kerül ki a világbajnok, mert akkor bármikor rájuk szólhatnak, megfenyegethetik őket, ez pedig megöli az izgalmat.

Alo és Ham 2007-es párosítása óta különösen ódzkodnak attól a csapatok, hogy két klasszist igazoljanak. Ők nem abban érdekeltek, hogy lenyűgözzék a nézőket, csak a saját érdekeiket tartják szem előtt, nem szeretik, ha a pilótáik rájuk hozzák a frászt, és pontokat, győzelmeket dobnak el, mert küzdeni merészelnek egymással.

Sajnos ezért nem lesz egyhamar ismét két Prost és Senna kaliberű pilóta egy csapatban. De ha lesz is, az már nem lesz ugyanolyan, mint ’88-ban.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 22:10

guide
#65 guide 2016. augusztus 09. 21:49  
albutr:
viszont van egy barátságos csapatfőnöke.aki kiáll mellettük.csak Marchione a gond.

Igen,ez igaz! Kimi és Arrivabene jó hogy ott van.
Remélem Arrivabenét nem rúgja ki,bár állítólag neki nagy hatalmú pártfogói vannak a konszernen belül.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 21:50

albutr
#64 albutr 2016. augusztus 09. 21:32  
guide:
Vettel aztán igazán elmondhatja,hogy én nem ilyen lovat akartam! Annak idején Montezemoloval és Domenicalival egyezkedtek,Domival nagyon jóban voltak.Aztán jött Mattiachi,akivel aláírták a szerződést.Mire elkezdődött az első ferraris éve mindenkit kirúgtak.Maradt Kimi és Allison és egy erőszakos,követelődző Marchionne. Szerintem Allison távozása betette neki a kaput.Most fel van adva neki a lecke!Ha marad,előbb-utóbb őt is hibáztatni fogják a sikertelenség miatt.Ha elmegy,akkor azt mondják majd,hogy megfutamodott. Én nem zárom ki,hogy más lehetőség után fog nézni,ha látja,hogy a Ferrari reménytelen helyzetbe kerül.Talán a Mercinél is lenne esélye vagy akár a McLarennél néhány év múlva.Esetleg a Renault is szóba jöhetne.

viszont van egy barátságos csapatfőnöke.aki kiáll mellettük.csak Marchione a gond.

albutr
#63 albutr 2016. augusztus 09. 21:18  
Lewisthebest:
Verstappen épp most mondta, hogy nem érdekli a történelem (hála az Istennek :D) szóval először a Ferrarinak egy versenyképes autót is kell virítani ha elakarják halászni a Red Bulltól. Amúgy nincs bajom az Olaszokkal, de jelenleg az egy karrierromboló. Alonsot már kinyírták, és most lehet, hogy jön Vettel aztán majd a következő balek aki beveszi, hogy majd egyszer valamikor vb esélyes lesz az autójuk és akkor az majd 325234x jobb lesz mintha valamelyik másik csapattal nyerne :D

Verstappent csak példának írtam.

guide
#62 guide 2016. augusztus 09. 21:18  
Zasalamel:
Miért hibáztatnám? Nem ő tervezi az autót, nem ő vezeti a csapatot, nem a pilótákon múlik h milyen versenyképes lesz az autó. Én inkább csalódtam benne, mert tudom h ennél többre képes ő, Kimi már messze nincs a topformájában, de versenyről versenyre vészesen közeledik a némethez, és ha ez így megy tovább lassan már egykörön is jobb lesz nála. Alohoz mikor volt ilyen közel Kimi? Alo sose nyert vb-t, de az ő teljesítményét ismertem el mindig nem a ferrariét, tavaly fantasztikus volt a német, de idén azért ennél többet vártam tőle, valami történt, mert a szezon elején még elég jó volt.

Neki stabil hátsó rész kell.Az év közbeni fejlesztések instabillá tették a kocsit.Volt is egy cikk erről,hogy a hátsó szárnnyal melléfogtak.A tavalyi autó ebből a szempontból rendben volt.

Lewisthebest
#61 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 21:17  
Nigel:
Ricciardo kétségtelenül nagyon jó, vannak már futamgyőzelmei, de azért nem hasonlítanám ahhoz az Alonsóhoz, aki 2005-ben és 2006-ban kiélezett csatában legyőzte Kimit és MS-t. Szerintem Hamilton van most a legjobb formában, elég tetemes hátrányt dolgozott le Nicóval szemben és vette át a vezetést a világbajnokságban. DR-nek és Verstappennek is megvannak az előnyei és a hátrányai. Ricciardo az időmérőkön különösen jó, bár más csapattársak ellen azért nem volt ennyire egyértelmű a fölénye. Maxnak időmérőkön abszolút nem megy. A versenyeken viszont ezt sokszor tudja kompenzálni, láttunk már tőle zseniális megoldásokat, nem egyszer lett ő a futam embere. Mindig szubjektív, hogy ki kiket tart a legjobbaknak. Lehet, hogy jövőre a RB fog dominálni, és mindenki a DR vs Verstappen csatáról beszél majd, míg Hamilton, világbajnokként (amennyiben idén is begyűjti a címet) nem lesz képes beleszólni az elsőség sorsába. Nem ezt tartom a legvalószínűbb szcenáriónak, de megtörténhet. Egy viszont biztos : Egyre kisebb a versenyzők szerepe, egyre kevesebbet tudnak hozzátenni az autójuk teljesítményéhez. Hol van már a Monaco-mítosz, amikor egy esélytelenebbnek tartott pilóta is meg tudta lepni a többieket, pusztán a tehetségével ? Most már oda is remek kocsi kell, anélkül nem megy. Szerintem ezért is tart nagyon rossz irányba az F1, mert a versenyzők szinte már csak mellékszereplőkké lettek degradálva, a lehetőségeik rendkívül szűkösek. Enzo Ferrari nyilatkozta egyszer, hogy szerinte 50:50 % a pilóta és az autó szerepe a teljesítmény tekintetében. Ez immáron alaposan eltolódott, és nem a versenyző javára.

Nem zárhatjuk ki, hogy van olyan jó sőt azt se, hogy jobb. Egyébként Ricnek mindig is az időmérő volt az erőssége Vergne-t konkrétan sz*rrá alázta az egyik közös évükben másodpercen kívül volt köztük az átlag különbség egy körön. Maxnak meg pont fordítva az ő asztala kartban, kisebb forma autóban és eddig az F1-ben is a versenytempó. Ez meg egyáltalán nem baj ha közvetlen Ric mögül indul persze jobb lenne ha előle, de vasárnap osztják a pontokat szóval ha megtudja előzni akkor a kutyát nem fogja érdekelni, hogy az Ausztrál 18-1-re nyeri az időmérő párbajt vagy valami ehhez hasonlóval. Egyébként az autókat biztos könnyebb vezetni, de összességében szvsz a mezőny is professzionálisabb illetve sz*rul is jött ki, hogy az egyik legjobb versenyző ül az űrhajóba és nincs tökös csapattársa. Képzeld el 1988-at Senna-Berger vagy Prost-Berger párossal vagy a 96-97-es Williamst MSC-vel. Ugyanaz lett volna mint most vagy rosszabb

Zasalamel
#60 Zasalamel 2016. augusztus 09. 21:05  
guide:
Már te is őt hibáztatod,nem veszed észre?:D Volt három kiesése önhibán kívül,három váltócsere miatti hátrasorolása.A csapat se könnyítette meg a dolgát jó taktikákkal,épp ellenkezőleg.Ráadásul egy motorral kevesebbje van.A tempóhiányát meg eltúlzod.A német futamon például egy etapban volt gyorsabb Kimi,a többiben egálban voltak vagy Vettel volt a gyorsabb.Silverstonet lehet a szemére vetni.

Miért hibáztatnám? Nem ő tervezi az autót, nem ő vezeti a csapatot, nem a pilótákon múlik h milyen versenyképes lesz az autó.

Én inkább csalódtam benne, mert tudom h ennél többre képes ő, Kimi már messze nincs a topformájában, de versenyről versenyre vészesen közeledik a némethez, és ha ez így megy tovább lassan már egykörön is jobb lesz nála. Alohoz mikor volt ilyen közel Kimi?

Alo sose nyert vb-t, de az ő teljesítményét ismertem el mindig nem a ferrariét, tavaly fantasztikus volt a német, de idén azért ennél többet vártam tőle, valami történt, mert a szezon elején még elég jó volt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 21:08

guide
#59 guide 2016. augusztus 09. 20:58  
Zasalamel:
Sztem már túl hiteltelenné vált az olaszok kritikája az előzmények miatt, hiába akarják vettelt bűnbaknak max az olaszok fogják ezt hinni. Továbbá Alo is otthagyta őket mégse beszélnek arról az emberek h Alo hibás lenne, sőt.... Én nem tartanék attól h Vettelről mit gondolnak az olaszok, pláne ha csúsznak visszafele, egyre kisebb súlya lesz a szavuknak. A legnagyobb probléma most az h hová tűnt az a fergeteges tempója.

Már te is őt hibáztatod,nem veszed észre?:D

Volt három kiesése önhibán kívül,három váltócsere miatti hátrasorolása.A csapat se könnyítette meg a dolgát jó taktikákkal,épp ellenkezőleg.Ráadásul egy motorral kevesebbje van.A tempóhiányát meg eltúlzod.A német futamon például egy etapban volt gyorsabb Kimi,a többiben egálban voltak vagy Vettel volt a gyorsabb.Silverstonet lehet a szemére vetni.

Zasalamel
#58 Zasalamel 2016. augusztus 09. 20:51  
guide:
Vettel aztán igazán elmondhatja,hogy én nem ilyen lovat akartam! Annak idején Montezemoloval és Domenicalival egyezkedtek,Domival nagyon jóban voltak.Aztán jött Mattiachi,akivel aláírták a szerződést.Mire elkezdődött az első ferraris éve mindenkit kirúgtak.Maradt Kimi és Allison és egy erőszakos,követelődző Marchionne. Szerintem Allison távozása betette neki a kaput.Most fel van adva neki a lecke!Ha marad,előbb-utóbb őt is hibáztatni fogják a sikertelenség miatt.Ha elmegy,akkor azt mondják majd,hogy megfutamodott. Én nem zárom ki,hogy más lehetőség után fog nézni,ha látja,hogy a Ferrari reménytelen helyzetbe kerül.Talán a Mercinél is lenne esélye vagy akár a McLarennél néhány év múlva.Esetleg a Renault is szóba jöhetne.

Sztem már túl hiteltelenné vált az olaszok kritikája az előzmények miatt, hiába akarják vettelt bűnbaknak max az olaszok fogják ezt hinni. Továbbá Alo is otthagyta őket mégse beszélnek arról az emberek h Alo hibás lenne, sőt....

Én nem tartanék attól h Vettelről mit gondolnak az olaszok, pláne ha csúsznak visszafele, egyre kisebb súlya lesz a szavuknak. A legnagyobb probléma most az h hová tűnt az a fergeteges tempója.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 20:52

guide
#57 guide 2016. augusztus 09. 20:41  
sztárvorsz:
Vettelnél érzek én is némi fásultságot, de inkább a viselkedésén mint a teljesítményén. Kimi most jobban kihozza magából a plusszokat, jobban összeérett a csapattal és az autóval. Vettel pedig panaszkodik állandóan, vagy a kék zászlókra, vagy az etikátlan manőverekre, vagy a szabályokra. Alonso pályára került, ott a Ferrari nyomás, másrészt jönnek-mennek a mérnökök, vezetők. Gyakorlatilag senki sincs már a csapatnál azok közül akik itt voltak mikor aláírt 2 éve. Így nehéz építkezni, nem tudom mi mennyire is tudatos változás a háttérben. Egy bábu benyomását kelti, minthogy sem egy projektet segítene építeni. Ilyen szempontból a McLaren motiválóbb lehet, még ha most le is vannak maradva.

Vettel aztán igazán elmondhatja,hogy én nem ilyen lovat akartam!
Annak idején Montezemoloval és Domenicalival egyezkedtek,Domival nagyon jóban voltak.Aztán jött Mattiachi,akivel aláírták a szerződést.Mire elkezdődött az első ferraris éve mindenkit kirúgtak.Maradt Kimi és Allison és egy erőszakos,követelődző Marchionne.

Szerintem Allison távozása betette neki a kaput.Most fel van adva neki a lecke!Ha marad,előbb-utóbb őt is hibáztatni fogják a sikertelenség miatt.Ha elmegy,akkor azt mondják majd,hogy megfutamodott.
Én nem zárom ki,hogy más lehetőség után fog nézni,ha látja,hogy a Ferrari reménytelen helyzetbe kerül.Talán a Mercinél is lenne esélye vagy akár a McLarennél néhány év múlva.Esetleg a Renault is szóba jöhetne.

Nigel
#56 Nigel 2016. augusztus 09. 20:09  
Lewisthebest:
Innentől kezdi már a beszélgetés értelmét veszíteni :D Azt honnan tudjuk, hogy Ricciardo nincs Alonso szintjén? Az ok, hogy nincs vb címe, de nem is kapott még olyan autót amivel lehetett volna nyerni és még csak olyan csapattársat se lehetne találni aki ellen mindketten versenyeztek.


Ricciardo kétségtelenül nagyon jó, vannak már futamgyőzelmei, de azért nem hasonlítanám ahhoz az Alonsóhoz, aki 2005-ben és 2006-ban kiélezett csatában legyőzte Kimit és MS-t.

Szerintem Hamilton van most a legjobb formában, elég tetemes hátrányt dolgozott le Nicóval szemben és vette át a vezetést a világbajnokságban. DR-nek és Verstappennek is megvannak az előnyei és a hátrányai. Ricciardo az időmérőkön különösen jó, bár más csapattársak ellen azért nem volt ennyire egyértelmű a fölénye. Maxnak időmérőkön abszolút nem megy. A versenyeken viszont ezt sokszor tudja kompenzálni, láttunk már tőle zseniális megoldásokat, nem egyszer lett ő a futam embere.

Mindig szubjektív, hogy ki kiket tart a legjobbaknak. Lehet, hogy jövőre a RB fog dominálni, és mindenki a DR vs Verstappen csatáról beszél majd, míg Hamilton, világbajnokként (amennyiben idén is begyűjti a címet) nem lesz képes beleszólni az elsőség sorsába. Nem ezt tartom a legvalószínűbb szcenáriónak, de megtörténhet.

Egy viszont biztos : Egyre kisebb a versenyzők szerepe, egyre kevesebbet tudnak hozzátenni az autójuk teljesítményéhez. Hol van már a Monaco-mítosz, amikor egy esélytelenebbnek tartott pilóta is meg tudta lepni a többieket, pusztán a tehetségével ? Most már oda is remek kocsi kell, anélkül nem megy.

Szerintem ezért is tart nagyon rossz irányba az F1, mert a versenyzők szinte már csak mellékszereplőkké lettek degradálva, a lehetőségeik rendkívül szűkösek. Enzo Ferrari nyilatkozta egyszer, hogy szerinte 50:50 % a pilóta és az autó szerepe a teljesítmény tekintetében. Ez immáron alaposan eltolódott, és nem a versenyző javára.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 20:24

Lewisthebest
#55 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 19:43  
albutr:
aztán meg jön hogy Vettelt kikiáltják bűnbaknak gyorsan megszerezni Verstappent mert vele minden jó lesz.

Verstappen épp most mondta, hogy nem érdekli a történelem (hála az Istennek :D) szóval először a Ferrarinak egy versenyképes autót is kell virítani ha elakarják halászni a Red Bulltól. Amúgy nincs bajom az Olaszokkal, de jelenleg az egy karrierromboló. Alonsot már kinyírták, és most lehet, hogy jön Vettel aztán majd a következő balek aki beveszi, hogy majd egyszer valamikor vb esélyes lesz az autójuk és akkor az majd 325234x jobb lesz mintha valamelyik másik csapattal nyerne :D

albutr
#54 albutr 2016. augusztus 09. 19:18  
sztárvorsz:
Vettelnél érzek én is némi fásultságot, de inkább a viselkedésén mint a teljesítményén. Kimi most jobban kihozza magából a plusszokat, jobban összeérett a csapattal és az autóval. Vettel pedig panaszkodik állandóan, vagy a kék zászlókra, vagy az etikátlan manőverekre, vagy a szabályokra. Alonso pályára került, ott a Ferrari nyomás, másrészt jönnek-mennek a mérnökök, vezetők. Gyakorlatilag senki sincs már a csapatnál azok közül akik itt voltak mikor aláírt 2 éve. Így nehéz építkezni, nem tudom mi mennyire is tudatos változás a háttérben. Egy bábu benyomását kelti, minthogy sem egy projektet segítene építeni. Ilyen szempontból a McLaren motiválóbb lehet, még ha most le is vannak maradva.

aztán meg jön hogy Vettelt kikiáltják bűnbaknak gyorsan megszerezni Verstappent mert vele minden jó lesz.

sztárvorsz
#53 sztárvorsz 2016. augusztus 09. 19:09  

Vettelnél érzek én is némi fásultságot, de inkább a viselkedésén mint a teljesítményén. Kimi most jobban kihozza magából a plusszokat, jobban összeérett a csapattal és az autóval. Vettel pedig panaszkodik állandóan, vagy a kék zászlókra, vagy az etikátlan manőverekre, vagy a szabályokra. Alonso pályára került, ott a Ferrari nyomás, másrészt jönnek-mennek a mérnökök, vezetők. Gyakorlatilag senki sincs már a csapatnál azok közül akik itt voltak mikor aláírt 2 éve. Így nehéz építkezni, nem tudom mi mennyire is tudatos változás a háttérben. Egy bábu benyomását kelti, minthogy sem egy projektet segítene építeni. Ilyen szempontból a McLaren motiválóbb lehet, még ha most le is vannak maradva.

Benhower
#52 Benhower 2016. augusztus 09. 17:59  
Zasalamel:
A tavalyi ferkának se volt kifejezetten erőssége a hátsó traktus, mégis jól ment, sztem kicsit alábbhagyott a lelkesedése (amit meg is értek). Nem kifejezetten a hibákról beszélek, sokkal inkább a visszaesett tempóról és lassan a kvali se megy úgy neki. Azért remélem visszatalál az ő szintjére.

Komolyan Ennyire nehéz felfogni hogy ez a kocsi végre fekszik Kiminek? Aki az a típus hogy ha fekszik neki a kocsi hatványozottaban gyors, ez jól. Latszik a kocsija mozgásán is. Ha csak annyira érezné mint a 14est ugyanolyan véres lenne. Bár az is tény hoy Seb gyengébb, de ő is érzékeny a kocsira valamennyire, nem annyira mint Kimi vagy Button, de érzékenyebb mint Ham vagy Alo.Az pedig nagyon is látszik hogy ez a kocsi nagyon nem fekszik neki.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 18:03

Lewisthebest
#51 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 17:58  
Zasalamel:
A tavalyi ferkának se volt kifejezetten erőssége a hátsó traktus, mégis jól ment, sztem kicsit alábbhagyott a lelkesedése (amit meg is értek). Nem kifejezetten a hibákról beszélek, sokkal inkább a visszaesett tempóról és lassan a kvali se megy úgy neki. Azért remélem visszatalál az ő szintjére.

Az is benne lehet, hogy a Ferrari idén állt vissza a push rod első felfüggesztésre és ezzel megoldódtak Kimi problémái aztán így ő lett gyorsabb nem Vettel lassabb. Plusz az élmezőnyből most ebben a félévben Vettel és Hamilton volt a legpechesebb.

Lewisthebest
#50 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 17:53  
Zasalamel:
Nagyobb tempó mellett az aero is nagyobb teret fog kapni, én nem vok biztos benne h sok előzést fogunk látni jövőre akár egész szezon során.

De most lesz hozzá szélesebb gumi, szélesebb autó, jobb diffúzor, jobb padlólemez. Egyelőre a csapatok se tudják, hogy hogy fog ez sikerülni. Boullier szerint pl könnyebb lesz előzni, Wolff szerint meg nehezebb.

Zasalamel
#49 Zasalamel 2016. augusztus 09. 16:34  
guide:
Olyan könnyen átestek a ló másik oldalára.Hol Kimit kritizáljátok,hol Vettelt. Alonso az idén belezúgott Gutyiba,Silverstoneban megpördült,de tőle ezt észre sem veszitek.:D Na mindegy. Szerintem az idei autótól Kimi ,az első felfüggesztés megváltoztatásával jobban megkapta, amit szeretne.Vettel a kocsi hátsó részére érzékenyebb,azzal meg gondok vannak. A végső következtetéssel várjuk meg az ázsiai futamokat,amik általában fekszenek neki.A Red Bullos időkben se ment jól a nyári versenyeken.

A tavalyi ferkának se volt kifejezetten erőssége a hátsó traktus, mégis jól ment, sztem kicsit alábbhagyott a lelkesedése (amit meg is értek). Nem kifejezetten a hibákról beszélek, sokkal inkább a visszaesett tempóról és lassan a kvali se megy úgy neki. Azért remélem visszatalál az ő szintjére.

guide
#48 guide 2016. augusztus 09. 16:16  
Zasalamel:
Értem h feszegeti a határokat, de Alonál nem láttam ilyen mértékben visszaesést, mint idén vettelnél. Legalábbis Alo ugyanolyan szinten verte Kimit függetlenül attól h az autó szar e vagy sem.

Olyan könnyen átestek a ló másik oldalára.Hol Kimit kritizáljátok,hol Vettelt.
Alonso az idén belezúgott Gutyiba,Silverstoneban megpördült,de tőle ezt észre sem veszitek.:D Na mindegy.
Szerintem az idei autótól Kimi ,az első felfüggesztés megváltoztatásával jobban megkapta, amit szeretne.Vettel a kocsi hátsó részére érzékenyebb,azzal meg gondok vannak. A végső következtetéssel várjuk meg az ázsiai futamokat,amik általában fekszenek neki.A Red Bullos időkben se ment jól a nyári versenyeken.

F1890
#47 F1890 2016. augusztus 09. 16:05  

Jah mert aztan a 14es kimi ami elete legszarabb szezonja volt annak sok koze van az idei jo formajahoz. Alo nem hibazott? 10 kina 10 belgium 10 monaco 11 malajzia es meg en is sorolhatnam

Zasalamel
#46 Zasalamel 2016. augusztus 09. 16:00  
f1m12:
szerintem azért hibázik, mert kénytelen a beállításokat feszegetni, annyira nehezen megy ez most a Ferrarinál. többet kockáztat. tisztára olyan, m tavaly a szabadedzéseken, amikor minden pályán először próbálja ki a Ferrarit. csak most ez kitart versenyen is )))) egy rossz szót se szól h milyen nehéz, de ne legyenek kétségeink, h ez a túlérzékeny verda sehol sem jó. és a pályafutása egészét nézve többször volt meggyőző, aki bírja a nyomást, mint nem. s míg a legtöbben azzal voltak elfoglalva, h newey személyesen megnyeri neki a címeket, én azt is láttam, h meggyőző másokkal ellentétben

Értem h feszegeti a határokat, de Alonál nem láttam ilyen mértékben visszaesést, mint idén vettelnél. Legalábbis Alo ugyanolyan szinten verte Kimit függetlenül attól h az autó szar e vagy sem.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 16:04

f1m12
#45 f1m12 2016. augusztus 09. 15:56  
Zasalamel:
Erre nem vennék mérget, tavaly elég meggyőző volt de idén elég sokat hibázik és a tempója sem az igazi ha Kimihez hasonlítjuk, mintha a 2014-es formáját látnám a RB-nál.

szerintem azért hibázik, mert kénytelen a beállításokat feszegetni, annyira nehezen megy ez most a Ferrarinál. többet kockáztat. tisztára olyan, m tavaly a szabadedzéseken, amikor minden pályán először próbálja ki a Ferrarit. csak most ez kitart versenyen is ))))
egy rossz szót se szól h milyen nehéz, de ne legyenek kétségeink, h ez a túlérzékeny verda sehol sem jó.
és a pályafutása egészét nézve többször volt meggyőző, aki bírja a nyomást, mint nem. s míg a legtöbben azzal voltak elfoglalva, h newey személyesen megnyeri neki a címeket, én azt is láttam, h meggyőző másokkal ellentétben

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 15:57

f1m12
#44 f1m12 2016. augusztus 09. 15:51  
Balrog:
jöhetnek a lottószámok is (Vettel nekem pont életuntnak tűnik most, én több pénzt tennék rá, hogy visszavonul hamar, mint hogy bevállalja Hamiltont)

ez most nem arról szól, meg az egész sem, h ki kit vállal be, mert nem ők döntik el. csupán az volt a kérdés, hogy ki nyerne, ha csapattársak lennének
és rögtön nem lenne életunt, ha alatta is nyerőgép lenne, a Rb alatt sem volt.
én Vettelre fogadnék.

guide
#43 guide 2016. augusztus 09. 15:31  
Balrog:
A különbség az, hogy én ezeket nem gondolom komolyan :D

Még egy pár évig itt lesz a mezőnyben,de valószínűleg nem fog beleszólni a kedvenceid csatáiba.

Balrog
#42 Balrog 2016. augusztus 09. 15:13  
guide:
Életunt?:D Ez hasonló hülyeség tőled ,mint hogy nincs személyisége.:)

A különbség az, hogy én ezeket nem gondolom komolyan :D

guide
#41 guide 2016. augusztus 09. 15:05  
Balrog:
jöhetnek a lottószámok is (Vettel nekem pont életuntnak tűnik most, én több pénzt tennék rá, hogy visszavonul hamar, mint hogy bevállalja Hamiltont)

Életunt?:D
Ez hasonló hülyeség tőled ,mint hogy nincs személyisége.:)

Zasalamel
#40 Zasalamel 2016. augusztus 09. 14:33  
f1m12:
Vettel már rég nyert, egy versenyképes autóban megtáltosodna, míg Hamilton most épp azt éli meg, amit Vettel korábban. csak nyer és nyer, besétakocsikázik......Vettel az éhesebb a sikerre most. le tudná győzni Hamiltont

Erre nem vennék mérget, tavaly elég meggyőző volt de idén elég sokat hibázik és a tempója sem az igazi ha Kimihez hasonlítjuk, mintha a 2014-es formáját látnám a RB-nál.

Balrog
#39 Balrog 2016. augusztus 09. 13:29  
f1m12:
Vettel már rég nyert, egy versenyképes autóban megtáltosodna, míg Hamilton most épp azt éli meg, amit Vettel korábban. csak nyer és nyer, besétakocsikázik......Vettel az éhesebb a sikerre most. le tudná győzni Hamiltont

jöhetnek a lottószámok is (Vettel nekem pont életuntnak tűnik most, én több pénzt tennék rá, hogy visszavonul hamar, mint hogy bevállalja Hamiltont)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 13:30

f1m12
#38 f1m12 2016. augusztus 09. 12:41  
027:
Hamilton

Vettel már rég nyert, egy versenyképes autóban megtáltosodna, míg Hamilton most épp azt éli meg, amit Vettel korábban. csak nyer és nyer, besétakocsikázik......Vettel az éhesebb a sikerre most. le tudná győzni Hamiltont

Zasalamel
#37 Zasalamel 2016. augusztus 09. 12:27  
Lewisthebest:
" főleg h jövő évtől már nagyrészt a pole fogja eldönteni a futam végeredményét is" Nagyobb mechanikai tapadással nem hiszem. Elméletileg könnyebbnek kellene lennie az előzésnek illetve ha a Pirelli valóban keményebb gumikat gyárt akkor tovább lehet majd szélárnyékba lenni és próbálkozni.

Nagyobb tempó mellett az aero is nagyobb teret fog kapni, én nem vok biztos benne h sok előzést fogunk látni jövőre akár egész szezon során.

Lewisthebest
#36 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 12:24  
Zasalamel:
Hamilton vs Max? Ez nagyon nehéz, versenytempóban nagyon közel vannak egymáshoz mennének az odavissza pofonok, de kvalin még gyenge a gyerek, mellesleg kerék kerék elleni csatákban Hami az egyik legjobb, ezért jelen pillanatban Hamilton verné, főleg h jövő évtől már nagyrészt a pole fogja eldönteni a futam végeredményét is. Így piszok nehéz dolga lesz Ricci ellen is, aki nagyobb valószínűséggel előrébb lesz a rajtrácson mint ő.

" főleg h jövő évtől már nagyrészt a pole fogja eldönteni a futam végeredményét is" Nagyobb mechanikai tapadással nem hiszem. Elméletileg könnyebbnek kellene lennie az előzésnek illetve ha a Pirelli valóban keményebb gumikat gyárt akkor tovább lehet majd szélárnyékba lenni és próbálkozni.

Zasalamel
#35 Zasalamel 2016. augusztus 09. 11:49  

Hamilton vs Max?

Ez nagyon nehéz, versenytempóban nagyon közel vannak egymáshoz mennének az odavissza pofonok, de kvalin még gyenge a gyerek, mellesleg kerék kerék elleni csatákban Hami az egyik legjobb, ezért jelen pillanatban Hamilton verné, főleg h jövő évtől már nagyrészt a pole fogja eldönteni a futam végeredményét is. Így piszok nehéz dolga lesz Ricci ellen is, aki nagyobb valószínűséggel előrébb lesz a rajtrácson mint ő.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 12:02

Lewisthebest
#34 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 10:51  
deze75:
Ezt nagyon bírom benned abszolult helyen kezeled Lewist....minden pozitiv tulajdonsaga mellett elismered a negativomokat is!!!!! Nincs szemellenző és küldetéstudat ,mint egy 15 éves kisfiúnál......

Biztos bennem is van valami elfogultság, de próbálom helyén kezelni a dolgokat, Lewisszal most egyszerűbb dolgom van miután a pályán kívül mutatott viselkedése jobban hasonlít egy agyatlan celebre mint egy profi sportolóra, de amikor még 2014-ben nem ment el ennyire ebbe az irányba akkor is azt kívántam, hogy inkább Alonso, Vettel, Ric vagy Button legyen a csapattársa mert ez így unalmas lesz és inkább veszítsen el 1-2 címet csatában mint, hogy nyerjen egy halmot úgy, hogy meg se kell erőltesse magát.

Lewisthebest
#33 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 10:41  
Balrog:
Nekem a logikai bukfenc tetszik az érvelésben, hogy ha pl. Alonsot vesszük, aki már világbajnokként még legyőzni sem tudta az akkor még nem világbajnok Hamiltont, szóval akkor őt ezzel a gondolatmenettel hogyan lehetne megítélni? :D Vagy ha teszem azt Ricciardo most még legyőzi Verstappent, aki később világbajnok lesz?

Pont erre akartam kilyukadni, hogy szokták azt mondani, hogy nem a bajnoki cím teszi az embert hanem az ember a bajnoki címet :D Tehát most Nigel is írta, hogy semmiképp nem hasonlítható Ric Alonsohoz mert nem bajnok, pedig egyszer sem kapta meg rá az esélyt, hogy bajnok legyen. Most látjuk, hogy ha sz*r a technika akkor hiába van ott egy Alonso meg egy Button ők sem tudnak csodát tenni. Szóval szerintem ezen a szinten már kár hasonlítgatni. Mindenki láthatja, hogy kik azok akik az élmezőnybe tartoznak és kihasználják a lehetőségeiket, nem sz*rnak be (Ham, Vet, Alo, But, Ric, Ves és esetleg Kimi bár az jelenleg már nagyon autófüggő) Közöttük meg már rengeteget számít, hogy kinek van kevesebb balszerencséje. Ha már Nigel akkor mindenki tudja, hogy Mansell is mennyit szenvedett azért, hogy egy nyüves bajnoki címet összehozzon és nem azért mert balf*sz volt hanem mert ha tűz közelébe volt akkor felrobbant a gumi, a motor, a kaszni, ráesett egy zongora az égből, mindig történt valami aztán egyszer csak 92-be minden összejött és akkoriban rekordnak számító eredményekkel húzta be azt az évet. Szóval az, hogy valakinek bajnoki címe van vagy több bajnoki címe van nem feltétlen teszi jobbá egy másiknál akinek nincs vagy kevesebb van. Ahogy MSC is mondta annó folyamatosan kell bizonyítani az, hogy nyersz egy futamot nem garantálja, hogy a következő versenyen is te leszel a legjobb.

Balrog
#32 Balrog 2016. augusztus 09. 09:05  
Lewisthebest:
Innentől kezdi már a beszélgetés értelmét veszíteni :D Azt honnan tudjuk, hogy Ricciardo nincs Alonso szintjén? Az ok, hogy nincs vb címe, de nem is kapott még olyan autót amivel lehetett volna nyerni és még csak olyan csapattársat se lehetne találni aki ellen mindketten versenyeztek.

Nekem a logikai bukfenc tetszik az érvelésben, hogy ha pl. Alonsot vesszük, aki már világbajnokként még legyőzni sem tudta az akkor még nem világbajnok Hamiltont, szóval akkor őt ezzel a gondolatmenettel hogyan lehetne megítélni? :D

Vagy ha teszem azt Ricciardo most még legyőzi Verstappent, aki később világbajnok lesz?

deze75
#31 deze75 2016. augusztus 09. 06:30  
Lewisthebest:
Csak Rosberg pocsék kerék a kerék elleni csatában és versenytempóban legjobb esetben is ugyanazt hozza mint Hamilton de inkább rosszabb. Verstappennek pont a versenytempó az erőssége és ha keménykedni kellene ő nem riadna vissza hanem inkább bevállalná, hogy mindketten kiesnek. Szóval biztos vagyok benne, hogy sokkal érdekesebb küzdelem lenne mint ez, hogy Nico gyűjtögeti a lepattanókat, de az esetek többségében Lewis megalázza vagy a jobb tempóval vagy azzal, hogy kirakja a pályáról.

Ezt nagyon bírom benned abszolult helyen kezeled Lewist....minden pozitiv tulajdonsaga mellett elismered a negativomokat is!!!!!
Nincs szemellenző és küldetéstudat ,mint egy 15 éves kisfiúnál......

Lewisthebest
#30 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 00:11  
Nigel:
Hamilton rögtön egy világbajnokot győzött le, és mind a kvalikon, mind pedig a versenyeken remekelt egész évben. Maxnak eddig "csak" Sainz és DR volt a csapattársa. Mindketten jó versenyzők, de nem világbajnokok. Alonsóhoz semmiképp sem hasonlíthatóak. Sokat nyom majd a latba, hogy hogyan tud alkalmazkodni a megváltozott szabályokhoz és kocsihoz a következő évtől kezdve. Minden szezon egy új kihívás, megannyi akadállyal és buktatóval kikövezve. Tudjuk, hogy a dicsőség múlandó, folyamatosan bizonyítani kell. Hogy Max képes lesz-e hosszútávon felnőni a feladathoz, és hogy hogyan tud majd megbirkózni más körülményekkel, különböző csapattársak ellen, érdekes összevetés lesz.

Innentől kezdi már a beszélgetés értelmét veszíteni :D Azt honnan tudjuk, hogy Ricciardo nincs Alonso szintjén? Az ok, hogy nincs vb címe, de nem is kapott még olyan autót amivel lehetett volna nyerni és még csak olyan csapattársat se lehetne találni aki ellen mindketten versenyeztek.

Lewisthebest
#29 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 00:02  
027:
Esélye se lenne Hamilton ellen.Még nincs azon a szinten.Kvalin még nagyon messze van, Rosbergnek is addig van esélye amíg a poleból indul vag Ham el nem baszza a rajtott. utóbbi már nem annyira.

Csak Rosberg pocsék kerék a kerék elleni csatában és versenytempóban legjobb esetben is ugyanazt hozza mint Hamilton de inkább rosszabb. Verstappennek pont a versenytempó az erőssége és ha keménykedni kellene ő nem riadna vissza hanem inkább bevállalná, hogy mindketten kiesnek. Szóval biztos vagyok benne, hogy sokkal érdekesebb küzdelem lenne mint ez, hogy Nico gyűjtögeti a lepattanókat, de az esetek többségében Lewis megalázza vagy a jobb tempóval vagy azzal, hogy kirakja a pályáról.

Nigel
#28 Nigel 2016. augusztus 08. 23:27  
F1890:
mért, hamilton is újoncként alonso előtt végzett. akkor mért ne lehetne jó verstappen? kvalin valszeg kikapna, de futamokon rajtoknál lenne esélye. ettől függetlenül én is hamilton győzelmet várnék, csak mivel nem tudjuk mi lenne, ezért nem írnám le verstappen esélyeit sem


Hamilton rögtön egy világbajnokot győzött le, és mind a kvalikon, mind pedig a versenyeken remekelt egész évben. Maxnak eddig "csak" Sainz és DR volt a csapattársa. Mindketten jó versenyzők, de nem világbajnokok. Alonsóhoz semmiképp sem hasonlíthatóak.

Sokat nyom majd a latba, hogy hogyan tud alkalmazkodni a megváltozott szabályokhoz és kocsihoz a következő évtől kezdve. Minden szezon egy új kihívás, megannyi akadállyal és buktatóval kikövezve.

Tudjuk, hogy a dicsőség múlandó, folyamatosan bizonyítani kell. Hogy Max képes lesz-e hosszútávon felnőni a feladathoz, és hogy hogyan tud majd megbirkózni más körülményekkel, különböző csapattársak ellen, érdekes összevetés lesz.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 23:38

027
#27 027 2016. augusztus 08. 23:22  
albutr:
de Verstappen jobb versenyző mint Rosberg.

kvalin még nem. Versenyen jobb lenne,de az meg édekevés a mai f1ben. Hamiltont pedig azonos körülmények között pályán ritkán láttuk megelőzni.

albutr
#26 albutr 2016. augusztus 08. 23:20  
027:
Esélye se lenne Hamilton ellen.Még nincs azon a szinten.Kvalin még nagyon messze van, Rosbergnek is addig van esélye amíg a poleból indul vag Ham el nem baszza a rajtott. utóbbi már nem annyira.

de Verstappen jobb versenyző mint Rosberg.

027
#25 027 2016. augusztus 08. 23:18  
albutr:
és egy Vettel-Hamilton(csapattársak) csatából ki nyerne?

Hamilton

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”