Verstappen nem esik pánikba

írta: M4Sport
2016. június 17. 20:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a második szabadedzés kezdetére sikerült megoldani az olajszivárgással kapcsolatos problémákat, a műszaki hiba nemcsak a délelőtti gyakorlásra, hanem Max Verstappen egész napjára rányomta bélyegét, hiszen kevesebb idő maradt az új pálya megismerésére.

A fiatal holland autójának hátulja már a délelőtti szabadedzés harmadik körében füstölni kezdett, nem sokkal később pedig véget is ért számára a gyakorlás, a csapat ugyanis olajszivárgásra utaló jeleket talált. Verstappen tehát a garázsból követte a további eseményeket, noha a pályaidő most talán minden eddiginél fontosabb lett volna, hiszen a mezőny most ismerkedik a bakui pályával.

Délután folytatta a munkát, az edzés után azonban elismerte, hiányoztak a reggel elveszített körök, melyek miatt egyelőre hátrányban van. „Egyértelmű, hogy a beállításoknál hiányozni fognak a körök, amiket elveszítettél az első szabadedzésen. Mindössze hármat teljesíthettem, de ezeket sem a határon autózva” – kezdte beszámolóját. „Mindig szükség van néhány körre, hogy felvedd a ritmust és kényelmesebben érezd magad az autóban, szóval ezúttal a második edzés sem volt tökéletes számunkra. Egyértelmű, hogy vannak még tennivalóink” – tette hozzá.

Ennek ellenére nem esett kétségbe, hiszen bízik csapatában és a mérnökök szakértelmében, akik az utolsó (szombati) szabadedzés előtt fontos információkat nyernek ki a ma gyűjtött adatokból. „Nem sokkoltak a történtek, persze még mindig találnunk kell egy kis tempót, viszont van néhány nagyon ügyes mérnök a csapatál, akik megoldhatják ezt a problémát” – jelezte.

Az edzésnap végén természetesen Verstappen is elmondta véleményét a most debütáló versenypályáról, amit több riválishoz hasonlóan ő is élvezetesnek talált. „Jó volt, csak a bukóterek néha kicsit túl szűkek. Szélesen fordultam a hármas kanyarban, és kétszer is tolatnom kellett, hogy ki tudjak jönni a bukótérből, és ez nem ideális. De összességében a pálya roppant élvezetes. Néhány rázókő kilazult, azt hallottam. Azt hiszem, a hatos kanyarban. Láttam, hogy Sebastian (Vettel) áthajt rajta, és kilazul, ezt pedig meg kell vitatnunk. Lehet, a boxutca kijárata sem ideális, azon is nyithatnánk egy kicsit. Majd meglátjuk, mire jutunk” – elmélkedett.

Sokan megjegyezték, a hosszú, két kilométeres célegyenesben sokat profitálhat az, aki „megragadja” egy másik autó szélárnyékát, Verstappen azonban nem számít arra, hogy emiatt az időmérőn taktikázni kezdenek majd a csapatok. „A szélárnyék mindig segít, csak az a baj, hogy elég időnk a kvalifikáción. Ha az egyik srác felad egy kört, akkor megeshet, hogy nem jut tovább a következő szakaszba, szóval eléggé trükkös a dolog. De három-négy tizedet hozhat, ez biztos” – vélte.


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary