Verstappen: Nem kell megvédenem magam!

írta: M4Sport
2016. július 29. 16:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Magyar Nagydíj után több versenyző is kritizálta, és feltehetően a mai megbeszélésen is szóba kerül vitatott manővere, Max Verstappen azonban nem aggódik a találkozó miatt. A fiatal holland továbbra is úgy érzi, semmi gond nem volt a Kimi Räikkönen ellen bemutatott védekezéssel.

A pályán minden az idén megszokott forgatókönyv szerint alakult a Német Nagydíj edzésnapján: a mezőnyt a Mercedes vezeti, mögöttük pedig a Ferrari és a Red Bull küzd – ezúttal Sebastian Vettel révén a vörösök kerültek előkelőbb pozícióba. A pályán kívül eközben felgyorsultak az események: a Stratégiai Csoport a glória sorsáról és több szabályról is döntött.

A pilóták eközben a sárga zászlós szabályokról és Verstappen manőveréről vitatkoztak. A fiatal holland védekezését sokan túlságosan agresszívnek tartották, szavaikat hallva pedig szinte biztos, hogy a téma szóba kerül a pénteki eligazításon is. A Red Bull pilótája azonban nem aggódik. „Nem kell megvédenem magam” – jelentette ki az edzés után, majd azt is elmondta, miért. „Magabiztos vagyok, és úgy érzem, semmi rosszat sem tettem. Beszélhetnek velem. Nem érzem, hogy komolyabb nyomás lenne rajtam. Beszélhetnek. Ez rendben van, nem igaz?”

A beszélgetés során a legfontosabb szabályváltozások – a glória fejvédő bevezetésének elhalasztása és a rádiós szigor lazítása – is szóba kerültek. „Elégedett vagyok a jelenlegi helyzettel. Most már többet beszélhetünk a rádióban, ami a szurkolóknak is jó, hiszen sokkal jobban tudják majd követni, mi történik a pályán. Ellenkező esetben csak azt hallják, ahogy kommentálják az autók körözgetését. A glória? Nem is tudom. Elhalasztották. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – magyarázta.

Persze Verstappent a pályán történtekről is kérdezték; elmondta, már a hétvége kezdete előtt számítottak, arra, hogy szorosabb lesz a küzdelem közöttük és a Ferrari között, hiszen „a német pálya összességében jobban fekszik” a vörösöknek. Ennek ellenére elégedett volt az első edzésnappal – mely során először vezetett F1-es autót Hockenheimben: „Jó nap volt a mai. Minden rendben ment, a hosszabb etapok pedig eléggé pozitívak voltak” – jegyezte meg.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Attich
#3 Attich 2016. július 29. 18:58  

Igaz, nem kell megvédenie magát... van aki megvédje.

Kimilton
#2 Kimilton 2016. július 29. 18:28  

Remélem akkor sem fog majd reklamálni, ha a manőverei miatt telibe trafálja valaki és ő húzza a rövidebbet.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 29. 17:22  

:) ++++++

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához