Verstappen: Nem számít, hol leszek bajnok

írta: M4Sport
2016. január 02. 14:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes és a Ferrari is figyeli, a Red Bull pedig hosszú évekig magához láncolná, Max Verstappen azonban nem foglalkozik azzal, melyik csapattal szerezheti meg a világbajnoki címet, hiszen sokkal fontosabbnak tartja, hogy egy nap felérjen a csúcsra.

A tavalyi szezon többek között Verstappen remekléséről marad emlékezetes: a Toro Rosso újonca fiatal kora ellenére meglehetősen éretten versenyzett, miközben látványos előzésekkel és kiugró eredményekkel bizonyította rátermettségét. A fiatal holland számos díjjal lett gazdagabb az év végén, és sok szurkolót is maga mellé állított, teljesítményével azonban nemcsak a rajongókat és a szakértőket győzte meg; állítólag már a Ferrari és a Mercedes radarjára is felkerült.

Persze egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga, ha meg akarja szerezni a most 18 éves pilótát, hiszen a Red Bull vezetői többéves szerződést kötöttek vele, amit eszük ágában sincs felbontani. Verstappen tehát igencsak kedvező helyzetben van, hiszen több komoly alakulat is figyeli, őt magát azonban hidegen hagyja, melyik csapattal érhet fel a csúcsra. „Az a célom, hogy világbajnokká váljak! És ne csak egyszer. Ez a nagy álmom, és nem számít, melyik csapattal valósíthatom meg” – mondta a Sky Sports munkatársának, amikor szóba került a végső cél és a csapatváltás lehetősége.

Bármit is hozzon a jövő Verstappen számára, az már biztos, hogy 2016-ban a Red Bull második számú alakulatánál fog versenyezni; ezt pedig ő maga kifejezetten örömtelinek tartja. „Nagyon jó, hogy eltölthetek még egy évet a csapatnál, és még több tapasztalatra tehetek szert, hiszen az ember sohasem hagyhatja abba a tanulást. Még mindig nagyon hosszú út áll előttem, és még mindig nagyon fiatal vagyok, szóval tényleg nem bánom, hogy még egy évig a csapattal maradhatok” – jelezte.

A fiatal holland 2016-ban is Carlos Sainz mellett bizonyíthat, akiknél jobb csapattársat sokak szerint nem is kaphatott volna, hiszen ő is nagyszerűen helyt állt első Forma-1-es szezonjában. Éppen ezért a 2015-ös évad második felében egyre több olyan összevetést olvashattunk, ami a két ifjonccal foglalkozott, Verstappen azonban jobban örülne, ha a rutinosabb ellenfelekhez mérnék. „Őszintén bevallom, sohasem hasonlítottam magam az újoncokhoz. Jó, hogy én szereztem közülük a legtöbb pontot, de nincs külön bajnokságunk! Szerintem mindenki jobban örül, ha a legjobbakhoz hasonlítják, az pedig teljesen egyértelmű, hogy őket a tapasztaltabb srácok között kell keresni!”

Verstappen debütálását a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle is meggyőzőnek tartja, a Brazil Nagydíjon bemutatott, Sergio Pérez elleni manővere kapcsán pedig megjegyezte: „ez az, amiért a srác egy nap világbajnok lesz”. „Nagyon jó ezt hallani, főleg az első Forma-1-es szezonod során” – reagált a Toro Rosso versenyzője az említett kijelentésre. „Én is nagyon elégedett voltam azzal az előzéssel. Ez volt az egyik legjobb és ezt tartottam leginkább ellenőrzésem alatt. Szóval, tényleg jó volt hallani, de az ember igyekszik semleges maradni és csak a következő futamra koncentrálni.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ