Verstappen nem változtat: „Azért vagyok itt, hogy versenyezzek!”

írta: M4Sport
2016. július 31. 12:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha több ellenfél is panaszkodott rá a Magyar Nagydíj után, mondván, túlságosan agresszíven védte pozícióját Kimi Räikkönen ellen, Max Verstappen egyértelművé tette, nem változtat hozzáállásán, azaz a folytatásban is keményen fog harcolni.

A fiatal holland manővere a versenyzői eligazításon is szóba került, igaz, a riválisok nem feltétlenül Verstappen ellen emelték fel a hangjukat, hanem az ellen, hogy nincs egészen pontosan meghatározva, miként viselkedhetnek a fékezési zónákban. A Red Bull versenyzője nem lenne túl boldog, ha a folytatásban változna a helyzet – szerint ez rossz hatással lenne a versenyzésre.

„Nem lenne fair, ha nem mozoghatnánk. Hogy nézne ki az, ha valaki bevetődne és nem is védekezhetünk? Minden a szabályokról szól. Jobb, ha odaragasztasz egy szabálykönyvet a kormányra. Képzeljék csak el: ó, várjunk csak egy percet, most lapoznom kell… á, igen, azt mondja, hogy most előzhetek. Ennek nem ilyennek kell lennie” – nyilatkozta a Motosportnak.

Verstappen tudja, hogy néhány ellenfél elégedetlen volt manőverével, szerinte azonban az a legfontosabb, hogy az FIA szabályosnak ítélte azt. „Azt hiszem, a helyzet teljesen egyértelmű. Nem kaptam semmilyen büntetést, és még csak be sem hívtak a versenybírákhoz, szóval nincs ok arra, hogy bármin is változtassak. Persze a határon voltam. De minden a szabályok szerint történt. Pontosan azt tettem, amit még megengednek. Nem kell változtatni” – magyarázta.

„Megértem a többieket. Nem tetszett nekik a dolog, de azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és azért, hogy megvédjem a pozíciómat. Ha ők lettek volna ilyen helyzetben, akkor ugyanezt tették volna. Természetesen eléggé frusztráló, ha az ember hátul van. Miután az első etapban nem tudtam lehagyni Kimit, én sem voltam boldog, viszont nem panaszkodtam, és nem tettem semmi furcsa dolgot” – zárta gondolatát odaszúrva kicsit a kritikusoknak.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

NanoKutya
#8 NanoKutya 2016. július 31. 23:00  

Hülye kis takony...mondjuk nem vártam mást!

Balrog
#7 Balrog 2016. július 31. 18:26  
Dinov:
Jól láttam, h (nem)fersztappen bemozdult rózinak is a féktávon?

Teljesen és attól még, hogy néhány berozsdásodott veterán picsog emiatt a rádión/sajtóban, továbbra sem lesz illegális.

Dinov
#6 Dinov 2016. július 31. 14:48  

Jól láttam, h (nem)fersztappen bemozdult rózinak is a féktávon?

fist1
#5 fist1 2016. július 31. 13:48  

Kevesebbért is szokás büntetni, mint amit Verstappen csinált. Eljön még az idő, amikor egyet pislog, és azért is büntetik. Legközelebb ugyanezt megjátssza akárkivel (kivált egy népszerűbb versenyzővel), és nem kap büntetést, keresztre feszítik az FIA-t a szurkolók, hogy van egy kivételezett, aki mindent megtehet.

Dinov
#4 Dinov 2016. július 31. 13:27  

Kiváncsi leszík a rajtnál, Kimi mögötte rajtol, és ismerjük a tökösség faktorát :-D
Hungaroring 2002 Montoya vs. Kimi: https://m.youtube.com/watch?v=X0YF5l81IMI
És akkor jöhetnek a szakértők is ;-)

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 13:38

F1890
#3 F1890 2016. július 31. 13:25  
andrea1:
Sejthető volt hogy csak az idejét pocsékolta szegény, és úgy hogy nem volt könnyű péntekje, ellenben Sainz ahogy nyilatkozott utána megértette a lényeget bár ő nála inkább érződött ebből akadóan negatív tapasztalat. Egyre rosszabb amiket mond Miután az első etapban nem tudtam lehagyni Kimit, én sem voltam boldog, viszont nem panaszkodtam, és nem tettem semmi furcsa dolgot” – mert semmi olyan húzása nem volt Kiminek ami után panaszkodhatna. Van különbség.

igazából mikor verstappenbe belement kimi, akkor tényleg nem cisnált verstappen mást mint h kihúzódott jobbra majd egyenesbe tartotta a kormányt . vagyis nem az nem irányváltás hanem "sávtartás"

ha valaki ennyire jó, ennyire magabiztos az azt jelenti h bajnokalkat, és nem lehet megfélemlíteni

andrea1
#2 andrea1 2016. július 31. 13:17  
F1890:
button tévedett :D

Sejthető volt hogy csak az idejét pocsékolta szegény, és úgy hogy nem volt könnyű péntekje, ellenben Sainz ahogy nyilatkozott utána megértette a lényeget bár ő nála inkább érződött ebből akadóan negatív tapasztalat.

Egyre rosszabb amiket mond
Miután az első etapban nem tudtam lehagyni Kimit, én sem voltam boldog, viszont nem panaszkodtam, és nem tettem semmi furcsa dolgot” – mert semmi olyan húzása nem volt Kiminek ami után panaszkodhatna. Van különbség.

Utoljára módosítva: 2016. július 31. 13:20

F1890
#1 F1890 2016. július 31. 13:07  

button tévedett :DPIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet