Verstappen nem vesz vissza!

írta: M4Sport
2016. február 20. 12:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen nem ért egyet a Toro Rosso csapatvezetőjével, Franz Tosttal, aki nemrég óvatosságra intette pilótáit. A fiatal holland legutóbbi nyilatkozata során egyértelművé tette, agresszív vezetési stílusán 2016-ban sem fog változtatni.

Verstappen bátor előzéseinek köszönhetően rengeteg szurkolót szerzett magának első Forma–1-es szezonjában, miközben a szakértők is rendre elismerően beszéltek róla. Debütálása tehát roppant sikeres volt – akárcsak a csapattársé, Carlos Sainzé –, második éve előtt tehát az elvárások is nőttek. Tost éppen ezért figyelmezette pilótáit, kiemelve, hogy a „másodévesek” korábbi sikereiken felbuzdulva többször hibásan mérik fel a határokat. Ő ezért óvatosságra intette őket.

A fiatal holland azonban nem akar visszavenni; a Telegraafnak azt is elmondta, miért. „Nem értek egyet vele” – utalt főnöke szavaira. „A pilóták általában a lehető legjobbat akarják kihozni magukból, és ilyenkor teljesen mindegy, hogy az első, vagy az utolsó szezonjukat teljesítik. Egy különbség van! A második évben a többiek már jobban ismernek, és keményebben fognak védekezni ellened. Másrészről viszont már több tapasztalattal rendelkezel. Már nagyon várom, hogy mindent ott folytassak, ahol tavaly abbahagytam és tövig nyomjam a gázt” – tette hozzá.

„Már jobban ismerem az autót és a versenypályákat is, igaz, a többiek is jobban ismernek már. Most nem lesz egyszerű kívülről előzni a Blanchimont-ban. Ennél többet egyelőre nem tudok elmondani. Az biztos, hogy most felkészültebb vagyok és fizikailag is erősebb, mint egy évvel ezelőtt. A csapat is felkészült, szóval ebből a szempontból minden pozitívabb, mint akkor. Most minden a helyén van, de még várnunk kell” – magyarázta az F1 történetének legfiatalabb pontszerzője.

A 18 éves tehetség tavaly elsősorban látványos manővereivel és stabil versenyzésével hívta fel magára a figyelmet, neve mellé azonban 8 büntetőpont is került, azaz négy pontra került az egyfutamos eltiltástól (ettől főként az év első felében kell tartania, 12 hónap elteltével ugyanis törlődnek a szóban forgó büntetőpontok). Még egy oka lenne tehát arra, hogy óvatosabban vezessen, erről azonban hallani sem akar. „Nem fogok csak amiatt kevésbé agresszíven vezetni! Nem változtatok a stílusomon, csak nyomi fogom a gázt” – hangsúlyozta.

Bár a Toro Rosso idén 2015-ös Ferrari-motorokat használ, Verstappen komoly javulást vár csapatától, igaz, úgy érzi, a lehetőségeket főleg az év első felében kell kihasználniuk, idővel ugyanis a riválisok eléjük kerülhetnek az erőforrások fejlesztésének köszönhetően. „Olyan hajtóegységünk van, amit nem fejleszthetünk a szezon során. A többiek viszont más helyzetben vannak” – mondta a GPUpdate-nek. „Ez sajnálatos. Az első futamokból kell kihozni a lehető legtöbbet; maximalizálnunk kell a lehetőségeinket. Tudom, hogy a csapat elég jó és elég keményen dolgozik, hogy mindezt ki tudjuk használni és megvalósítsuk a céljainkat” – folytatta magabiztosan.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna