Verstappen olyan ravasz, mint Schumacher

írta: M4Sport
2016. október 13. 16:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen rafináltsága Michael Schumacherre emlékezteti őt, a williamses debütálásra készülő Lance Stroll pedig Kimi Räikkönent idézi – Luca Baldisserri a jövő sztárjairól beszélt.

Korábban többek között Michael Schumacher versenymérnökeként dolgozott a Forma–1-ben, a Ferrari versenycsapatából történt 2010-es távozása óta viszont élete a tehetségkutatásról szól. Luca Baldisserri éveken át irányította a Ferrari utánpótlás-akadémiáját, így több éves tapasztalata van már a fiatal versenyzőkről.

A Corriere dello Sport legutóbbi interjújában emiatt meg is kérdezte, mi a véleménye az F1 legújabb üdvöskéjéről, a nem egészen két szezonja alatt sokak kedvencévé váló Max Verstappenről. „Ugyanolyan ravasznak látom őt, mint Michael Schumachert” – jelentette ki az olasz. „Hihetetlen, milyen gyorsan a Forma–1-be került a Forma–3-ból. Még nem jutott el odáig, mint Michael, de mesés jövő áll előtte.”

Elmondta, a holland akár a Ferrari felfedezettje is lehetne – ha nem tört volna ilyen gyorsan a csúcs felé. „Nem tagadhatom le, hogy veszni hagytuk ezt a szupertehetséget. A 2014-es szezon kezdetekor figyeltük őt a Floria téli sorozatban, és láttuk, hogy különleges. De mi sosem vittük volna ennyire gyorsan a Forma–1-be, mint ahogy a Red Bull a Toro Rossóval erre képes volt, és ahogyan az Jos Verstappen célja is volt.”

A Scuderiát az vigasztalhatja, hogy a Mercedes ugyanezen ok miatt maradt le a tehetségről…

Persze a Ferrarinak, de most már Luca Baldisserrinek is vannak saját felfedezettjei. Az olasz már jó ideje együtt dolgozik Lance Stroll-lal, akinek útját először a Ferrari akadémiáján egyengette, majd miután a Williamshez szegődött, követte őt. Ha minden jól megy, 2017-től már ők is F1-es versenyzőnek vallhatja magát.

„Engem Kimi Räikkönenre emlékeztet leginkább” – állapította meg a kanadairól. „Stroll a gyors kanyarokban rendkívül jó. Ezenkívül nagyon keményen dolgozik, ami nem magától értetődő, mivel egy tehetős családból származik. Néha előfordul, hogy a fiatalok azonnali támogatásával be lehet biztosítani egy szezont, de ez a fajta hozomány nem feltétlenül a legjobb motiváció. Stroll most nyerte meg a Forma–3-as Európa-bajnokságot, és hiszem, hogy hamarosan az F1-ben lesz. Tény, hogy 2017-től újgenerációs autókkal versenyeznek, és ez egy újonc dolgát megkönnyítheti.”

Baldisserri emellett korábban Mick Schumachernek is segített a Prema-csapattal közös első F4-es tesztjénél. Megkérdezték tőle, sosem gondolt-e még arra, hogy egy nap ugyanúgy együtt dolgozzon a 17 éves némettel, mint egykor a Ferrarinál édesapjával. „Soha? Én minden nap gondolok erre” – jelentette ki.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest