Verstappen örül, ha róla beszélnek

írta: M4Sport
2016. szeptember 26. 20:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen többször elmondta már, nem hatják meg az ellenfelek kritikái, most pedig elismerte, valamilyen szinten még örül is a „nagyfiúk” intelmeinek, hiszen egy Forma–1-es pilóta csak jól járhat azzal, ha folyamatosan róla beszélnek.

A Red Bull legújabb felfedezettje másfél év alatt az egyik „legfelkapottabb” pilóta lett a királykategóriában: debütálása előtt a kora miatti aggodalmak miatt került folyamatosan a címlapokra, majd üstökösszerű bemutatkozása, látványos előzései, csapatváltása, első futamgyőzelme, dobogós helyezései és vitatott manőverei juttatták oda.

Az utóbbi főleg a magyar és a belga futam után volt beszédtéma (mindkétszer a Kimi Räikkönen ellen bemutatott agresszív védekezés miatt), az eset kapcsán pedig több tapasztalt pilóta is kifejtette véleményét. Néhányan kritikával illették a fiatal hollandot, aki jelezte, ezek a megszólalások nem fogják kizökkenteni, és addig, amíg az FIA nem tartja szabálytalannak manővereit, változtatni sem fog. Bár az utóbbi futamokon senki sem panaszkodott, ismét szóba kerültek az „intelmek”.

Most Verstappen elmondta, ezek már csak azért sem bosszantják, mert egy pilóta számára mindig jó, ha a figyelem középpontjában lehet. „Szerintem pozitív, ha te vagy a beszédtéma a Forma–1-ben; én mindig így gondoltam. Nem számít, hogy egy negatív vagy egy pozitív dolog miatt. Amíg rólad beszélnek, az előnyös” – magyarázta, majd újra kiemelte, a bírálat nem hatja meg. „Nincs rám hatással ez a figyelem. Nekem az a legfontosabb, hogy jól teljesítsek a versenypályán, és ez az, amire folyamatosan összpontosítok” – hangsúlyozta.

Bár élete első Red Bull-os versenyén győzelmet aratott és később több futamon is a legjobb három között végzett, Verstappen ismét igyekezett aláhúzni, a 2016-os évre a csapatváltás óta (a Spanyol Nagydíj előtt került a bikások első számú csapatához, miután lefokozták Danyiil Kvjatot) egyfajta tanulószezonként tekint, melyben minél jobban hozzá akar szokni a csapat légköréhez, annak működéséhez és az F1 élmezőnyéhez a következő, immáron teljes Red Bull-os idénye előtt.

„Mióta csatlakoztam a Red Bullhoz a dolgok megváltoztak. Ez már egy másik szint. Elég nagy lépés volt ez, de nagyon nehéz beszélnem róla, hiszen ha csatlakozol valahová, és megnyered az első versenyed, akkor talán az emberek azt fogják hinni, ez nem is volt akkora lépés, de ettől még elég nagy lépés ez. Még most is tanulok, és edzésről edzésre jobban érzem az autót. Azt hiszem, ez az év egy jó iskola számomra, hogy még jobban felkészülhessek a következőre” – zárta gondolatát a 18 éves tehetség, aki eddig összesen 11 futamot teljesített a bikásokkal.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

nord_
#2 nord_ 2016. szeptember 26. 23:16  
f1m12:
mondjuk én ezzel teljesen nem értek egyet. szerintem ha negatív a hír rólad, ráadásul sokadszor, az nem előnyös neked. ezt csak azok találták ki, akik mentegetni akarták magukat, mert csak negatívumot tudtak róluk mondani. és aki folyton figyeli, mit mondanak róla, arra hatással is lesz. persze nem fogja bevallani, na de higgyük el neki

Jaja, kérdezze csak meg az egyik ex-kollégát (a szintén egyszeres futamgyőztes) Maldonado urat, mi a véleménye így utólag a negatív kritika-dömping hatásáról. :)

f1m12
#1 f1m12 2016. szeptember 26. 20:37  

mondjuk én ezzel teljesen nem értek egyet. szerintem ha negatív a hír rólad, ráadásul sokadszor, az nem előnyös neked. ezt csak azok találták ki, akik mentegetni akarták magukat, mert csak negatívumot tudtak róluk mondani.
és aki folyton figyeli, mit mondanak róla, arra hatással is lesz. persze nem fogja bevallani, na de higgyük el neki

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják