Verstappen Räikkönennek: Az első kanyarban kellett volna ezt mondania. Nevetséges…

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 16:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hamar elszálltak a dobogós reményei félig hazai versenyén Max Verstappennek. A holland több koccanásnak is részese volt – egyikben sem találta vétkesnek magát…

Sejteni lehetett, hogy ha Max Verstappen Belgiumban, a többtízezer holland előtt az első sorból rajtolhat, megpróbál az élre törni. Ehhez képest látványosan beragadt a rajtnál, és emiatt nehéz helyzetbe került. Az első kanyar belső ívén kifékezéssel ugyan úgy tűnt, sikerül kopmenzálnia hibáját, ám Sebastian Vettel túl szűken fordult, Kimi Räikkönent pedig egyenesen a Red Bullnak lökte.

A piros zászlós megszakításkor Verstappen előbb azt ecsetelte Christian Hornernek, hogy Räikkönen nem hagyott neki elég helyet, majd arra jutottak, hogy valójában Vettel volt a baleset előidézője.

Az újraindítás után aztán már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet. A 12. körben Räikkönen próbálta előzni őt a DRS-zónában, ám Verstappen a bukótérbe szorította őt. Egy körrel később pedig vitatható manőverrel védte a belső ívet. Később Sergio Pérezzel is volt egy kisebb ütközése.

Az FIA egyik esetben sem indított vizsgálatot ellene – ő pedig a leintést követően ezt saját igazolásának tekintette. Kijelentette, nem érdeklik az ellenfelek kritikái. „Kimi leszorított. Nem az én hibám volt az első kanyar. Áldozat voltam. Nem hagytak elég helyet nekem, majd nekem jöttek. Nem voltam agresszív. Ők voltak agresszívek. Nem akartam hagyni, hogy megelőzzenek, mert tönkretették a versenyemet”

„A rajt nem volt valami jó. A belső íven voltam, nem blokkoltam le a kerekemet, és könnyen bevettem volna a kanyart. Próbáltak beszorítani, Kimi is, de aztán Sebastian miatt koccantunk. Megsérült az első szárnyam és a padlólemezem is. Ezzel annyi volt a versenyemnek” – mondta az első kanyarban történtekről. A kérdésre, Vettelt hibáztatja-e, hozzátette: „Több helyet kellett volna hagynia. Tudta, hogy két autó van mellette, szóval logikus lett volna.”

Mikor szembesítették a ténnyel, hogy Räikkönen igencsak kifakadt manővereire, „ellentámadásba” lendült. „Az első kanyarban kellett volna ezt mondania. Nevetséges. De a tévében jól hangzik, ha valaki mindig siránkozik. Azok után, amit az első kanyarban csináltak velem, főleg nem akartam olyan könnyen adni a pozíciómat nekik később.”

Amikor fölvetették, talán kicsit túl agresszíven versenyez, hasonlóan dacosan reagált: „Ez egy nagy hazugság! Én csak védem a pozíciómat. Ha valakinek ez nem tetszik, az legyen az ő baja.”

Oszd meg!

99 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#99 Nigel 2016. augusztus 29. 17:13  
DUdi:
Rosberget ennél kisebb kiszorításért kb. 5 perc múlva megbüntették a német versenyen. Itt még arra sem vette a fáradságot a T. versenybíróság, hogy egyáltalán megvizsgálja az eseményt. Következetlenég a felső fokon és nem rugalmasság. Úgyhogy a versenybíróságot nem kell mentegetni. A feladatát az esetek nagy százalékában nem tudják ellátni. Hihetetlen ez amúgy. Hogy ez kinek jó a pár kivételezetten kívül? Azt csak ők tudják.


Az is vitatott eset volt. Azóta megfigyelhető egyfajta változás a hozzáállásukban. Nagyobb agresszivitást, teret engednek a pilótáknak. A tegnapi verseny ezt jól mutatta.

Hogy aztán ez milyen hatással lesz, a következő versenyeken megmutatkozik. Max bőven kapott kritikákat, és ha van egy kis esze, akkor a jövőben nem fogja a végsőkig feszíteni a húrt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 17:17

DUdi
#98 DUdi 2016. augusztus 29. 08:49  
Nigel:
Azért nem irigylem a döntéshozókat, állandóan a bírálatok kereszttüzében állnak. Ha túl szigorúak, az a baj, ha túl elnézőek, akkor pedig az. Kapnak hideget-meleget, soha nem tudnak a nép kedvére tenni. Valahol meg tudom érteni, hogy próbálnak nagyobb mozgásteret adni a pilótáknak, ezáltal fokozva az izgalmakat. Nem csak Max manőverét hagyták szankció nélkül, de még Vettel esetét sem vizsgálták, ezért szerintem kizárható bármiféle részrehajlás. Egyszerűen csak megpróbáltak "rugalmasak" lenni. De ha most nem tudatosítják Verstappenben, hogy ilyet azért mégsem illik művelni, hogy ez a viselkedés nem versenypályára való, akkor még inkább felbátorodhat, és még durvább szabálytalanságokra ragadtathatja magát. Egyértelműen hidegen hagyja, hogy a többi pilóta miként vélekedik a vitatható manővereiről. Csak a versenybírók tudnák meggyőzni és jobb belátásra téríteni. Magától aligha fog változtatni a versenyzési stílusán.

Rosberget ennél kisebb kiszorításért kb. 5 perc múlva megbüntették a német versenyen. Itt még arra sem vette a fáradságot a T. versenybíróság, hogy egyáltalán megvizsgálja az eseményt.
Következetlenég a felső fokon és nem rugalmasság. Úgyhogy a versenybíróságot nem kell mentegetni. A feladatát az esetek nagy százalékában nem tudják ellátni. Hihetetlen ez amúgy. Hogy ez kinek jó a pár kivételezetten kívül? Azt csak ők tudják.

TFS500
#97 TFS500 2016. augusztus 29. 07:50  
fagyi:
Tipikus tinedzser mentalitas. Ilyenkor kell megvonni a netet meg a mobilt xD

szobafogságot neki :D:D

Nigel
#96 Nigel 2016. augusztus 29. 02:09  
Go.Michael:
Ez az egész futam tökéletesen jellemezte az egész évadot. Rosberg hátradőlve limot szippantva begurult a célba, Ricsi örült mint majom a farkának mert megverte a 18 éves csapattársát végre, Hamilton meg véletlenül ismét jókor volt jó helyen. Mögöttük pedig ment az adok kapok. Vettel a frusztrációjában azt se tudja már mit csináljon, Kimi élvezné talán a vezetést, erre szerencsétlen szenvedője marad. Abba bele se kezdek, hogy pl. ennyi erővel Rosberget miért büntették németországban? Ja hogy kivezette... Tényleg döbbenet, hogy ilyen profi emberek, verseny vezetés csak úgy lesi a monitor mögül, hogy 330-as tempó környékén cikázik a gyerek... vagy hogy az első kanyarban akarta megnyerni a versenyt és egy nem létező ívre dobta be az autót, nézzétek meg hol fordult el, bőven a rázón volt a kocsija. Persze ezt Szumó és Wéber nem veszi észre mert könnyesre matyizták már magukat a gyerektől... hungaroringen féktávon változtatja az íveket, de az is rendben volt. Amikor Kimi tavaly kitette Bottast, 2 hétig centiméterre le volt elemezve mekkora egy ostoba őrült volt. Igazából az egész sportot sajnálom... idétlen szabályok tömkelege, és a bírák, akik sokszor maguk se tudják hogy most a 12 óra az délben van vagy éjjel. A jó gumikat meg se említem amit 15 körre lőnek be és mennek vele 30-at. Sose voltam egy nagy Kimi drukker, hanem mindig is ferraris voltam, de kezdem sajnálni ezt a palit, az életbe sose volt igazán szerencséje, talán egyszer amikor vb lett, és ha valaki felemeli a hangját ilyen miatt, akkor talán az ő véleménye mérvadó, feleslegesen sose szokott "hisztizni".


Azért nem irigylem a döntéshozókat, állandóan a bírálatok kereszttüzében állnak. Ha túl szigorúak, az a baj, ha túl elnézőek, akkor pedig az. Kapnak hideget-meleget, soha nem tudnak a nép kedvére tenni. Valahol meg tudom érteni, hogy próbálnak nagyobb mozgásteret adni a pilótáknak, ezáltal fokozva az izgalmakat.

Nem csak Max manőverét hagyták szankció nélkül, de még Vettel esetét sem vizsgálták, ezért szerintem kizárható bármiféle részrehajlás. Egyszerűen csak megpróbáltak "rugalmasak" lenni.

De ha most nem tudatosítják Verstappenben, hogy ilyet azért mégsem illik művelni, hogy ez a viselkedés nem versenypályára való, akkor még inkább felbátorodhat, és még durvább szabálytalanságokra ragadtathatja magát.

Egyértelműen hidegen hagyja, hogy a többi pilóta miként vélekedik a vitatható manővereiről. Csak a versenybírók tudnák meggyőzni és jobb belátásra téríteni. Magától aligha fog változtatni a versenyzési stílusán.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 02:35

fagyi
#95 fagyi 2016. augusztus 28. 23:08  

Tipikus tinedzser mentalitas. Ilyenkor kell megvonni a netet meg a mobilt xD

Go.Michael
#94 Go.Michael 2016. augusztus 28. 23:00  

Ez az egész futam tökéletesen jellemezte az egész évadot. Rosberg hátradőlve limot szippantva begurult a célba, Ricsi örült mint majom a farkának mert megverte a 18 éves csapattársát végre, Hamilton meg véletlenül ismét jókor volt jó helyen. Mögöttük pedig ment az adok kapok. Vettel a frusztrációjában azt se tudja már mit csináljon, Kimi élvezné talán a vezetést, erre szerencsétlen szenvedője marad.

Abba bele se kezdek, hogy pl. ennyi erővel Rosberget miért büntették németországban? Ja hogy kivezette... Tényleg döbbenet, hogy ilyen profi emberek, verseny vezetés csak úgy lesi a monitor mögül, hogy 330-as tempó környékén cikázik a gyerek... vagy hogy az első kanyarban akarta megnyerni a versenyt és egy nem létező ívre dobta be az autót, nézzétek meg hol fordult el, bőven a rázón volt a kocsija. Persze ezt Szumó és Wéber nem veszi észre mert könnyesre matyizták már magukat a gyerektől... hungaroringen féktávon változtatja az íveket, de az is rendben volt. Amikor Kimi tavaly kitette Bottast, 2 hétig centiméterre le volt elemezve mekkora egy ostoba őrült volt. Igazából az egész sportot sajnálom... idétlen szabályok tömkelege, és a bírák, akik sokszor maguk se tudják hogy most a 12 óra az délben van vagy éjjel. A jó gumikat meg se említem amit 15 körre lőnek be és mennek vele 30-at. Sose voltam egy nagy Kimi drukker, hanem mindig is ferraris voltam, de kezdem sajnálni ezt a palit, az életbe sose volt igazán szerencséje, talán egyszer amikor vb lett, és ha valaki felemeli a hangját ilyen miatt, akkor talán az ő véleménye mérvadó, feleslegesen sose szokott "hisztizni".

guide
#93 guide 2016. augusztus 28. 22:13  
f1m12:
élőben látható volt, h Horner elmondta neki a tényeket azonnal. meg is mutatták. de nem fogta fel. a bosszú vezérelte, de már nem tudta eldönteni, h tényleg Vettel volt a hibás, ahogy Horner mondta, v Kimi, mert azt nem tudta ugye kiverni a fejéből......ezért mindkettőn bosszút akart állni. megdöbbentő

Én arra gondoltam,hogy ki tudja mivel tömik a fejüket zárt ajtók mögött.
Kvyat úgy öklelte fel Vettelt,mint egy megvadult bika.Verstappen meg mintha rászállt volna Kimire,aki akár az apja is lehetne.Más csapatok pilótáival nincs ennyi konfliktusuk.Mintha ráugrasztották volna őket a ferrarisokra.Persze tudom,hogy ők vannak hozzájuk a legközelebb,de nekem akkor is feltűnő.

MP4/4
#92 MP4/4 2016. augusztus 28. 21:50  
sába:
Na, kikérem magamnak. Én Alonsonak ferrarisként sem tudtam szurkolni. Pezsgőt bontottam, amikor elhúzott onnan. :)

Jó persze vannak kivételek, bár gondolom akkor már a baby schuminak szurkoltál inkább! :) Szóval ilyen szempontból nem te vagy a célcsoport, aki Vettelt köpködte anno!

f1m12
#91 f1m12 2016. augusztus 28. 21:48  
guide:
Talán Hornerék beszélték tele a fejét.Ki tudja miket mondanak egymás között. Túl agresszív a srác,ez így nem lesz jó!

élőben látható volt, h Horner elmondta neki a tényeket azonnal. meg is mutatták. de nem fogta fel. a bosszú vezérelte, de már nem tudta eldönteni, h tényleg Vettel volt a hibás, ahogy Horner mondta, v Kimi, mert azt nem tudta ugye kiverni a fejéből......ezért mindkettőn bosszút akart állni. megdöbbentő

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 21:49

guide
#90 guide 2016. augusztus 28. 21:44  

Talán Hornerék beszélték tele a fejét.Ki tudja miket mondanak egymás között.
Túl agresszív a srác,ez így nem lesz jó!

ddb
#89 ddb 2016. augusztus 28. 21:21  
NanoKutya:
sok a meló?

Mondhatjuk. Jelenleg egy céget vezetek, kettő pedig az indulás szélén van. Ezzel több munka van, mint a már működőt vezetni. Inkább a munka miatt csökkent szabadidőt töltöm már hasznosabban, mint F1-et nézni. Inkább utazok a családdal, vagy lemegyek gyúrni, futni, stb.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 21:21

Diák Murphy
#88 Diák Murphy 2016. augusztus 28. 21:10  
raynor:
Nem csak Kimivel volt köcsög, őszintén mondom nekem nem ez a bajom. Az eszetlenség a pályán meg a nagyképűség azon kívül és a tisztelet hiánya mindenhol. Persze lehet belőle igazán jó versenyző és szimpatikus arc is de az is lehet, hogy Daniel elveri idén is meg jövőre is aztán ha eltűnik a hype mert jön valaki aki jobb akkor megy a süllyesztőbe mint Kvyat. Ne így legyen de ki tudja. Mindenesetre most ez van és nekem ez nem jön be. Mint ahogy Hamilton stílusa sem jön be sem pályán sem azon kívül.

Én Riccardo-tól undorodom az utóbbi időkben. Nem emberileg, hanem az ilyen beteges dolgaitól mint cipőből ivás legutóbb, de ez a mai... Webber lettem volna telehányom a cipőt. Aztán úgy röhög rajta Ric, mint ahogy a Joker szokott a Batman-rajzfilmsorozatban. Oké, hogy lábfetisiszta, de ki a fene inna olyan copőből ami más lábán volt 2-3 órán át, +30 fokban lehetőleg jól beleizzadva?

Na jó, vissza az értelmesebb részekre:

A tisztelet hiánya annyira nem baj - sőt, talán inkább ez, mint a többség "jaj Kimi/Lewis/Fernando/Sebastian/Nico van mögöttem, nyuszi vagyok előzz meg"... Ez az én devianciám még, hogy valahogy mindig akiket megkedvelek mindig le vannak "tiszteletlenezve" (Montoya, Kobayashi, Hamilton, Webber) Az eszetlenség nagyobb baj, de ebben lehet fejlődni még bőven. Grosjean a legjobb példa. Kezdeti kamikaze hozzállás meg futamról eltiltás után már nem olyan őrült mint volt.

Kvyat sosem volt felkapott. Én sem tartottam őt sosem sokra, mai napig "kell valaki Seb helyett" gyors döntésnek érzem, akárcsak Perez McLaren kalandját. Idén simán verheti őt RIC, jövőre viszont illene pariban lenniük. Kapni fog még pár durva pofont Max, lesznek brutális nullázásai, büntetéssel. De hát ez a "Szamuráj útja", a többiek se szentek. Kivéve az olyan dögunalom emberek, mint Di Resta a törvénytisztelet mintapéldánya. El is felejtettük gyorsan.

Énnekem Rai pl. olyan fura kettősség. Amikor jól megy, akkor kifejezetten tetszik amit csinál, de a rikácsolásai újabban inkább nyavalygások - bár Vettel alpári és rinyálós szintjétől messze van - illetve pályán kivül ez az "én olyan menő vagyok, hogy nem is válaszolok" stílus legalább olyan rossz számomra, mint Hamilton fux-lóbálása, Vettel álszerénysége, vagy Alonso szájkaratéja. Bírtam azokat a szókimondó figurákat akiken látszott, hogy nem mellébeszélnek vagy "flegmáztak".

raynor
#87 raynor 2016. augusztus 28. 20:56  
Diák Murphy:
Ham-et is lhordták 2011-ben, hogy őrült meg életveszélyes (akkor is főleg a Ferka fanok szálltak be a köpködésbe) aztán mostanában semmi ilyen nem jellemző rá. Persze mikor fogynak az érvek akkor még előrángatják 2011-et, de elég ránézni az eredményjelzőre... Verstappen is nagyon jó lesz később. Emlékezzünk csak Grosjean is mekkora psycho volt anno. Még érnie kell. Persze most sokak tyúkszemére rálépett, hogy pont a Dicső és Nagy Kimikét bántotta, ami főbenjáró vétség, de ezerszer inkább ő, mint a többi "se hús se hal" emberek mint Bottas, Kvyjat meg a többiek. Végre egy karakter a sok "egyenember" között a dögunalmas "ő egy nagyon gyors pilóta" nyilatkozataikkal. És talán jó is, hogy a fellengzős vének kapnak egy kis hajtást.

Nem csak Kimivel volt köcsög, őszintén mondom nekem nem ez a bajom. Az eszetlenség a pályán meg a nagyképűség azon kívül és a tisztelet hiánya mindenhol. Persze lehet belőle igazán jó versenyző és szimpatikus arc is de az is lehet, hogy Daniel elveri idén is meg jövőre is aztán ha eltűnik a hype mert jön valaki aki jobb akkor megy a süllyesztőbe mint Kvyat. Ne így legyen de ki tudja. Mindenesetre most ez van és nekem ez nem jön be. Mint ahogy Hamilton stílusa sem jön be sem pályán sem azon kívül.

raynor
#86 raynor 2016. augusztus 28. 20:48  
ddb:
Unom a fórumozást :( Meg amúgy a Forma 1-et is. Ez volt idén az első hétvége, amit megnéztem, de már rég nem olyan fontos, mint pár éve, amikor fix program volt egy F1-es hétvége. Kezdem érezni, hogy 3-4 év múlva, amikor már egy név se lesz azokból, akik akkor mentek, amikor még aktívan néztem, akkor csak bekapcsolom véletlenül a tévét és megnézem már milyen nevek mennek most, meg milyen színűek az autók. Látom magam előtt, hogy még ennyit se fogok a Forma 1-el foglalkozni, mint most. Ez is több már, mint amennyit kellene.

Pont ez a lényeg lehet szeretni nem szeretni Kimit Alonsot vagy Buttont, Massat Hamiltont Vettelt ezek az arcok elmennek akkor ki fogja vinni ezt a showt? Örüljünk amíg itt vannak mert a következő generációból én nem tudok kedvencet találni. Max jól indult de kezdi "elmaldonadozni" magát.

NanoKutya
#85 NanoKutya 2016. augusztus 28. 20:43  
ddb:
Unom a fórumozást :( Meg amúgy a Forma 1-et is. Ez volt idén az első hétvége, amit megnéztem, de már rég nem olyan fontos, mint pár éve, amikor fix program volt egy F1-es hétvége. Kezdem érezni, hogy 3-4 év múlva, amikor már egy név se lesz azokból, akik akkor mentek, amikor még aktívan néztem, akkor csak bekapcsolom véletlenül a tévét és megnézem már milyen nevek mennek most, meg milyen színűek az autók. Látom magam előtt, hogy még ennyit se fogok a Forma 1-el foglalkozni, mint most. Ez is több már, mint amennyit kellene.

sok a meló?

ddb
#84 ddb 2016. augusztus 28. 20:19  

Unom a fórumozást :( Meg amúgy a Forma 1-et is. Ez volt idén az első hétvége, amit megnéztem, de már rég nem olyan fontos, mint pár éve, amikor fix program volt egy F1-es hétvége. Kezdem érezni, hogy 3-4 év múlva, amikor már egy név se lesz azokból, akik akkor mentek, amikor még aktívan néztem, akkor csak bekapcsolom véletlenül a tévét és megnézem már milyen nevek mennek most, meg milyen színűek az autók. Látom magam előtt, hogy még ennyit se fogok a Forma 1-el foglalkozni, mint most. Ez is több már, mint amennyit kellene.

Diák Murphy
#83 Diák Murphy 2016. augusztus 28. 20:14  
raynor:
Nem Kimi itt a lényeg. A pilóták már a múltkori esetet is egyöntetűen elítélték. Én szeretnék neki szurkolni de ez nem F1-es szint. Nem a Kimi rajongókon van a hangsúly. Amit ő csinált ma az nem isteni tehetség, egy igazi suttyóként viselkedett a pályán és azon kívül is. Közben a csapattársa okos versenyzéssel dobogózott. Danieltől amúgy is elvett a csapat 2 győzelmet ha azt is a mérlegbe tesszük akkor hype ide-oda semmi extrát nem tett a csapathoz Kvyat helyett. Az ilyen manővereket bárki megcsinálja a mezőnyből de nem teszik. Vajon miért? Lehet, hogy az agresszivitása megvan a VB-hez de az intelligenciája nem hiszem. Pedig Az nagyon kell. Ha 300-al beledurrantanak hátulról az autójába ott valaki meg is halhat. Verseny van de senki nem akarja kinyírni a másikat gyekek. Ezt pofázza neki mindenki de csak egy idióta nem érti meg mit mondanak neki a kollégái. Nem az ellendrukkerek, nem a sajtó, nem én vagy te, hanem a VB pilóták. Ha mindenki így viselkedne szerinted abból milyen verseny lenne?

Ham-et is lhordták 2011-ben, hogy őrült meg életveszélyes (akkor is főleg a Ferka fanok szálltak be a köpködésbe) aztán mostanában semmi ilyen nem jellemző rá. Persze mikor fogynak az érvek akkor még előrángatják 2011-et, de elég ránézni az eredményjelzőre...

Verstappen is nagyon jó lesz később. Emlékezzünk csak Grosjean is mekkora psycho volt anno. Még érnie kell. Persze most sokak tyúkszemére rálépett, hogy pont a Dicső és Nagy Kimikét bántotta, ami főbenjáró vétség, de ezerszer inkább ő, mint a többi "se hús se hal" emberek mint Bottas, Kvyjat meg a többiek. Végre egy karakter a sok "egyenember" között a dögunalmas "ő egy nagyon gyors pilóta" nyilatkozataikkal. És talán jó is, hogy a fellengzős vének kapnak egy kis hajtást.

KIMI AND THE RED POWER
#82 KIMI AND THE RED POWER 2016. augusztus 28. 20:14  

A piros autók nagyon csúnyán bántak vele, nem hagyták, hogy keresztbe elcsússzon a késői fékezés miatt, ezért -kimondva- durcásan veszélyesen vezet. Ezért nem való egy 18 éves a Forma-1-be, mégha isteni tehetség is. Ez a konok butaság a Maldonado-szint. Amikor pedig a pálya igazgatója is a döntéshozók között van, hogy kit is vizsgáljanak és miért, és az éppen teltházat hozó srácot kellene büntetni, akkor azért várható, hogy semmi nem lesz. Rengeteg pozitív hatása volt annak, hogy az apja versenyzésre nevelte, de a mérhetetlen butasága is kirí.

NanoKutya
#81 NanoKutya 2016. augusztus 28. 20:11  
ddb:
Szomorú, hogy a két leggyorsabb nyeri a VB-ket. Igazságtalan, hogy nem a középszerű, kiégett Raikkonen a meghatározó személyiség, akinek két Williams már gondot jelent.

mint ahogy sokaknak, akik egy drs vonat végén utaztak...nincs más dolgod??

http://farm9.staticflickr.com/8298/7954806654_cf54884613_o.jpg

csaby_massa
#80 csaby_massa 2016. augusztus 28. 20:03  

eddig tetszett amit csinált, de most úgy viselkedik mint egy idióta barom.

ddb
#79 ddb 2016. augusztus 28. 19:59  
Alexandrosz:
Nézd, nem tagadom hogy az utóbbi évek Raikkönenjénél jobban teljesítenek (bár a Vettel gyereknél ez idén nem egyértelmű), de ettől még jogom van eldönteni hogy melyik szimpatikus közölük és melyiknek örülnék inkább. :)

Te egy rendes ember vagy. Így tovább.

Alexandrosz
#78 Alexandrosz 2016. augusztus 28. 19:57  
ddb:
Szomorú, hogy a két leggyorsabb nyeri a VB-ket. Igazságtalan, hogy nem a középszerű, kiégett Raikkonen a meghatározó személyiség, akinek két Williams már gondot jelent.

Nézd, nem tagadom hogy az utóbbi évek Raikkönenjénél jobban teljesítenek (bár a Vettel gyereknél ez idén nem egyértelmű), de ettől még jogom van eldönteni hogy melyik szimpatikus közölük és melyiknek örülnék inkább. :)

raynor
#77 raynor 2016. augusztus 28. 19:55  
continental:
Kezdem megkedvelni a srácot. Igazából ha az fia hagyja,akkor miért kellene visszavennie? Megvannak az eszközök a szabályok betartatására. Sztem itt egyedül az fia-t lehetne szidni. Persze mivel Kimi ellen "vétett",így ezen a fórumon örökre reszeltek neki,pedig legalább a nyilatkozataiban is vállalja magát,nem úgy mint pl. Hamilton,aki fényezi magát,meg "nem akarok olyan lenni mint Schumacher",közben meg bármikor leszorít bárkit,ha nem lát más előnyszerzési lehetőséget.

Nem Kimi itt a lényeg. A pilóták már a múltkori esetet is egyöntetűen elítélték. Én szeretnék neki szurkolni de ez nem F1-es szint. Nem a Kimi rajongókon van a hangsúly. Amit ő csinált ma az nem isteni tehetség, egy igazi suttyóként viselkedett a pályán és azon kívül is. Közben a csapattársa okos versenyzéssel dobogózott. Danieltől amúgy is elvett a csapat 2 győzelmet ha azt is a mérlegbe tesszük akkor hype ide-oda semmi extrát nem tett a csapathoz Kvyat helyett.

Az ilyen manővereket bárki megcsinálja a mezőnyből de nem teszik. Vajon miért? Lehet, hogy az agresszivitása megvan a VB-hez de az intelligenciája nem hiszem. Pedig Az nagyon kell. Ha 300-al beledurrantanak hátulról az autójába ott valaki meg is halhat. Verseny van de senki nem akarja kinyírni a másikat gyekek. Ezt pofázza neki mindenki de csak egy idióta nem érti meg mit mondanak neki a kollégái. Nem az ellendrukkerek, nem a sajtó, nem én vagy te, hanem a VB pilóták. Ha mindenki így viselkedne szerinted abból milyen verseny lenne?

Lewisthebest
#76 Lewisthebest 2016. augusztus 28. 19:54  
szabotor:
hát nemtom, az, hogy úgy löki ki a másikat, hogy még ő sem bír a pályán maradni, azt nem nevezném "karakteresnek", sokkal inkább egy túlvállalt kamikaze akciónak. a büntetés érthetetlen okokból elmaradt, a fia hátszelét nem lehet nem észrevenni. a srác nem azért nem fér be a forma1-be, mert nincs meg hozzá a gyorsasága, mert szemmel láthatólag meg tudja oldani a feladatot, de agyilag túl korán dobták vízbe. ahogy annó hamiltont is, de az már egy másik téma, ő már látványosan kinőtte, ezt a stílust...

Senna 30 évesen szándékosan kilökte Prostot mert az FIA nem rakta át az 1. rajtkockát a tiszta oldalra és megmondta, hogy vagy így vagy úgy, de ő fog befordulni elsőnek :) Szóval ha ez alapján döntenék el, hogy ki kerül az F1-be akkor valószínűleg Senna még ma is élne, de 3x-os bajnok se lenne. Mi meg halálra unnánk magunkat mert olyanokkal töltenék fel a mezőnyt akiket tulajdonképpen nem is érdekli, hogy hol érnek célba.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 19:54

ddb
#75 ddb 2016. augusztus 28. 19:51  
Alexandrosz:
Igen. Szépen össze lehetne kötni Vettellel egyébként, aki meg az amatőr hibáit másra keni állandóan! Szomorú, hogy pont ez a kettő nyeri halomra a vb címeket.

Szomorú, hogy a két leggyorsabb nyeri a VB-ket. Igazságtalan, hogy nem a középszerű, kiégett Raikkonen a meghatározó személyiség, akinek két Williams már gondot jelent.

Lewisthebest
#74 Lewisthebest 2016. augusztus 28. 19:49  

Az ilyen hozzáállást le kell vetkőznie Maxnak ezzel csak a saját pozícióját rontja mert egyrészt megutálják másrészt most is ahelyett, hogy visszahozott volna néhány pontot inkább befutott a top10-en kívül amit annak köszönhet, hogy végig azzal volt elfoglalva, hogy másokat, de főként a Ferrarikat szívassa. Az 1. kanyar nem az ő hibája volt, de Vettel számlájára se lehetne egyértelműen ráírni. Nyilván abba a kis tükörbe nem vette észre másodpercek alatt, hogy még egy 3. autóval is fej-fej mellett haladnak. Viszont megint abnormálisan elszabadultak itt az indulatok mintha egyesek csak azt várnák, hogy a kisgyerek hibázzon aztán jól megmondhassák a monitor mögül.

szabotor
#73 szabotor 2016. augusztus 28. 19:48  
zenon:
A probléma nem Verstappennel van, hanem a hiperérzékeny közönséggel. A Forma 1-nek szüksége van karakteres pilótákra, ő pedig az. (Képzelem mit kapna Senna, ha ma versenyezne...) Még csak az kellene, hogy az FIA elkezdje agyba-főbe büntetni, és csinálna belőle egy sótlan Rosberget.

hát nemtom, az, hogy úgy löki ki a másikat, hogy még ő sem bír a pályán maradni, azt nem nevezném "karakteresnek", sokkal inkább egy túlvállalt kamikaze akciónak. a büntetés érthetetlen okokból elmaradt, a fia hátszelét nem lehet nem észrevenni.

a srác nem azért nem fér be a forma1-be, mert nincs meg hozzá a gyorsasága, mert szemmel láthatólag meg tudja oldani a feladatot, de agyilag túl korán dobták vízbe. ahogy annó hamiltont is, de az már egy másik téma, ő már látványosan kinőtte, ezt a stílust...

Alexandrosz
#72 Alexandrosz 2016. augusztus 28. 19:45  
continental:
Kezdem megkedvelni a srácot. Igazából ha az fia hagyja,akkor miért kellene visszavennie? Megvannak az eszközök a szabályok betartatására. Sztem itt egyedül az fia-t lehetne szidni. Persze mivel Kimi ellen "vétett",így ezen a fórumon örökre reszeltek neki,pedig legalább a nyilatkozataiban is vállalja magát,nem úgy mint pl. Hamilton,aki fényezi magát,meg "nem akarok olyan lenni mint Schumacher",közben meg bármikor leszorít bárkit,ha nem lát más előnyszerzési lehetőséget.

Igen. Szépen össze lehetne kötni Vettellel egyébként, aki meg az amatőr hibáit másra keni állandóan! Szomorú, hogy pont ez a kettő nyeri halomra a vb címeket.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 19:46

zenon
#71 zenon 2016. augusztus 28. 19:44  

A probléma nem Verstappennel van, hanem a hiperérzékeny közönséggel. A Forma 1-nek szüksége van karakteres pilótákra, ő pedig az. (Képzelem mit kapna Senna, ha ma versenyezne...) Még csak az kellene, hogy az FIA elkezdje agyba-főbe büntetni, és csinálna belőle egy sótlan Rosberget.

raynor
#70 raynor 2016. augusztus 28. 19:38  
NanoKutya:
Jobban is tenned, ha más televert laptopjat takaritanad, mint hogy itt okoskosz...hess!!

:-))

raynor
#69 raynor 2016. augusztus 28. 19:32  
ddb:
Én is fogok, amikor Raikkonen végre visszavonul és megtisztul az oldal, illetve emberek ezrei fogják a sok beázott, ragacsos laptopjukat a cégemnél javíttatni. Fogok majd hirdetni egy "Clean after Kimi" repair akciós csomagot.

Gondolom a karácsonyi stand-up partit költséghatékonyságból meg te tartod a cégednél mi? A sok szerencsétlen meg tapsolva röhög ha figasz egyet. Csak mert ez kb. annyira volt jópofa...
Szerintem csináld azt amihez értesz nem tudom van-e olyan de a humor az biztos nem az. Szóval ne hagyd magad megvezetni ha röhögnek a vicceiden, mert a hátad mögött talán jobban :-)

continental
#68 continental 2016. augusztus 28. 19:23  

Kezdem megkedvelni a srácot.
Igazából ha az fia hagyja,akkor miért kellene visszavennie?
Megvannak az eszközök a szabályok betartatására.
Sztem itt egyedül az fia-t lehetne szidni.
Persze mivel Kimi ellen "vétett",így ezen a fórumon örökre reszeltek neki,pedig legalább a nyilatkozataiban is vállalja magát,nem úgy mint pl. Hamilton,aki fényezi magát,meg "nem akarok olyan lenni mint Schumacher",közben meg bármikor leszorít bárkit,ha nem lát más előnyszerzési lehetőséget.

NanoKutya
#67 NanoKutya 2016. augusztus 28. 19:21  
ddb:
Én is fogok, amikor Raikkonen végre visszavonul és megtisztul az oldal, illetve emberek ezrei fogják a sok beázott, ragacsos laptopjukat a cégemnél javíttatni. Fogok majd hirdetni egy "Clean after Kimi" repair akciós csomagot.

Jobban is tenned, ha más televert laptopjat takaritanad, mint hogy itt okoskosz...hess!!

Elektron
#66 Elektron 2016. augusztus 28. 19:17  

érdekes, egy-két hónappal ezelőtt amikor Wolff azt merészelte mondani hogy Max a pályán kívül olyan mint egy kölyök, akkor egyesek lehordták a sárga földig. Horner is szánalmas módon próbált visszavágni akkor Totonak. Hát most pofázzál Horner gyerek :D, most próbáld védeni!

claydavis
#65 claydavis 2016. augusztus 28. 19:09  

Na jól van, csodagyerekből Verstappen kezd férfivá cseperedni. Schumahernek is voltak vitatható manőverei, Sennának, Hamiltonnak úgyszintén. Benne van a pakliban egy kis bajusz tépegetés, bár szerintem már neccesen vezetett Maximilian.

qwerm
#64 qwerm 2016. augusztus 28. 18:56  
cybergyerek:
A rajttal kapcsolatban teljesen igaza van, de nem szabadott volna hogy utána frusztráltsága eluralkodjon rajta. Persze a két ferraris nem fogja egymást hibáztatni és elismerni, hogy megint ők nem figyeltek eléggé egymásra. Könnyebb ezt is Verstappenre fogni, ha már egyszer úgy is van a rovásán. :D

Kimire egy centit nem lehet ráverni a rajtnál. Ez a kis kocsog se ott probalt elfordulni, ahol sok esely van ra. Az, h vettel is eszetlen volt, nem ad okot a tobbesszamra...

ddb
#63 ddb 2016. augusztus 28. 18:54  
qwerm:
Undorito.

Az íróasztalod alja már olyan, mint egy cseppkőbarlang. Az nem undorító?

qwerm
#62 qwerm 2016. augusztus 28. 18:53  
DUdi:
https://twitter.com/Charles33Monroe/status/769881452414640128

Undorito.

ddb
#61 ddb 2016. augusztus 28. 18:53  
sába:
Na, kikérem magamnak. Én Alonsonak ferrarisként sem tudtam szurkolni. Pezsgőt bontottam, amikor elhúzott onnan. :)

Én is fogok, amikor Raikkonen végre visszavonul és megtisztul az oldal, illetve emberek ezrei fogják a sok beázott, ragacsos laptopjukat a cégemnél javíttatni. Fogok majd hirdetni egy "Clean after Kimi" repair akciós csomagot.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 18:54

sába
#60 sába 2016. augusztus 28. 18:48  
MP4/4:
Engem ebben csak az vigasztal, hogy ez a Verstappen gyerek előbb-utóbb Ferrariban fog ülni és akkor szurkolhatnak nekik azok, akik most utálják! :) Ugye ugyanez lejátszódott anno Alonsoval és Vettellel is...

Na, kikérem magamnak. Én Alonsonak ferrarisként sem tudtam szurkolni. Pezsgőt bontottam, amikor elhúzott onnan. :)

MP4/4
#59 MP4/4 2016. augusztus 28. 18:44  
Diák Murphy:
Ismerve a Ferrarisok köpönygforgató hozzáállását csak addig fikázzák amíg egyszer ő nem ültözik pirosba. Akkor már azonnal ő lesz a király nekik. Emlékszem Vettelt is hogy köpködték... Tavaly óta meg nyalnak neki. Undorító.

Engem ebben csak az vigasztal, hogy ez a Verstappen gyerek előbb-utóbb Ferrariban fog ülni és akkor szurkolhatnak nekik azok, akik most utálják! :) Ugye ugyanez lejátszódott anno Alonsoval és Vettellel is...

Diák Murphy
#58 Diák Murphy 2016. augusztus 28. 18:38  
No.1:
Egyébként egyszer úgy is megunja valaki és leszarom alapon lesz ami lesz bemegyek mellé legfeljebb kiesünk mindketten lesz a vége. Ha itt lenne Maldonado. :D

Ismerve a Ferrarisok köpönygforgató hozzáállását csak addig fikázzák amíg egyszer ő nem ültözik pirosba. Akkor már azonnal ő lesz a király nekik. Emlékszem Vettelt is hogy köpködték... Tavaly óta meg nyalnak neki. Undorító.

No.1
#57 No.1 2016. augusztus 28. 18:36  
Diák Murphy:
Az ittenieket ismerve akkor tapsolás lenne, hogy végre valaki "megszívatta a majmot". Egyedül Piás az aki elől kötelező lenne mindenkinek azonnal letérnie. Főleg, ha Ferráááááriban ül, aminek ugye mint tudjuk "mindig nyernie KELL"...

Egyébként egyszer úgy is megunja valaki és leszarom alapon lesz ami lesz bemegyek mellé legfeljebb kiesünk mindketten lesz a vége.
Ha itt lenne Maldonado. :D

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 18:37

No.1
#56 No.1 2016. augusztus 28. 18:31  
raynor:
Képzeld ha még Pastor is versenyezne mit művelnének ezek a pályán együtt? Még mindig lángolna a pálya;-) Őszintén sajnálom, hogy nem történik meg már az ami régen. Konkrétan arra gondolok, hogy Kimi egy ilyen verseny után minimum egy méretes sallert leoszthatna neki csak úgy miheztartás végett. Remélem lesz valaki aki rendesen leoszt neki egy párat a pályán is. Szeretnék neki drukkolni mert leszámítva az eszetlenségeket tetszik a srác de ezzel a mentalitással a pályán és azon kívül is csak ellenségeket szerez.

A pályán szerintem csak Hamiltonnal kéne így vagánykodnia, valószínűleg lenne sírás a végén. (Vagy ha a meki feltámadna Alo is elkenné azt az okos fejét.)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 28. 18:31

NanoKutya
#55 NanoKutya 2016. augusztus 28. 18:30  

Csak az vigasztal, hogy ez a kis takony legalább a saját versenyét is tönkre vágta...

Diák Murphy
#54 Diák Murphy 2016. augusztus 28. 18:26  
No.1:
Csak egy dolgot néznék meg amikor ezeket a manővereket Hami ellen csinálja.

Az ittenieket ismerve akkor tapsolás lenne, hogy végre valaki "megszívatta a majmot".

Egyedül Piás az aki elől kötelező lenne mindenkinek azonnal letérnie. Főleg, ha Ferráááááriban ül, aminek ugye mint tudjuk "mindig nyernie KELL"...

Jadeite
#53 Jadeite 2016. augusztus 28. 18:16  

Az FIA nem büntette meg ma Verstappent, Rosberget kevesebbért is meg szokták, Vettel meg a folyamatos kanyar-levágós előzésekért és a rajt utáni balfaszkodásáért sem kapott semmit, még csak nem is vizsgálták. Következetesebbnek kellene lenniük a bíráknak, így csak nevetségessé teszik magukat a F1el együtt.

f1m12
#52 f1m12 2016. augusztus 28. 18:14  
sába:
Nm emlékszel, amikor a torrónál rászóltak, hogy engedje el a csapattársát. Azt mondta, hogy apám letépte volna a tökömet, ha megteszem.

aha. összeáll a kép lassan. amit viccnek gondoltunk és el is felejtettünk (legalábbis én) az lehet komoly volt. fél a kisgyerek az apjától. mik fognak még kiderülni!!!

sába
#51 sába 2016. augusztus 28. 18:10  
Nigel:
Akkor lehet, hogy szó szerint beleverték a tehetséget. Jos mindenáron világbajnokot akar faragni a fiából. Ha már neki nem jött össze, akkor legalább legyen valaki más a családon belül, aki ezzel büszkélkedhet.

Nm emlékszel, amikor a torrónál rászóltak, hogy engedje el a csapattársát. Azt mondta, hogy apám letépte volna a tökömet, ha megteszem.

frontember
#50 frontember 2016. augusztus 28. 18:08  

Elkurtad a rajtot, kisgyerek, mind láttuk. Ezután idegből beszúrtad a kocsit az elso kanyar lehetetlen ívére, minden mindegy alapon. Rábasztál, aztán egész versenyen aljas kis idióta módjára mentél, aztán a 2. Helyről a remek 11. Helyen végeztél a rengeteg rajongó előtt. Remélem megérte igazi pöcsnek lenni.

Hogy megéri-e pukkancs kis fasznak lenni, hogy megéri-e a szuper tehetséges új sztár szerepet összeszarozni fékezhetetlen ostobasággal, makacs buta hibákkal, idegbeteg döntésekkel, és hogy ez hogyan hat a pilóták karrierjére, arról kérdezd Grosjeant.

HairHungary