Verstappen rosszul lett, de a Red Bull nem aggódik

írta: M4Sport
2016. október 01. 09:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár Max Verstappen tegnap rosszul lett a garázsban a magas hőmérséklet és a dehidratáció miatt, a Red Bull nem aggódik különösebben a történtek miatt, sőt maga a holland is inkább viccelődött rajtuk az edzések után.

A „szokásoknak megfelelően” Malajziában hatalmas hőség fogadta a királykategória mezőnyét: árnyékban is 30 Celsius fok feletti volt a hőmérséklet, a pályán pedig közel 60 fokot mértek. Ezek a körülmények rendre megnehezítik a pilóták dolgát, főleg ha nem pótolják folyamatosan az elveszített folyadékot. Tegnap leginkább a Red Bull hollandjának gyűlt meg a baja a forrósággal.

Verstappen az első szabadedzés végén lett rosszul: egyes sajtóhírek szerint el is ájult, a Red Bull azonban tagadta ezt, azt viszont ők is elismerték, hogy miután kiszállt az autóból, a holland szédült egy ideig. Szóvivőjük szerint az okozta a problémát, hogy a pilóta túl gyorsan szállt ki az autóból a malajziai hőségben. Végül kiemelte, pár másodperc múlva elmúlt a szédülés, a folytatásban pedig minden rendben volt a fiatal versenyzővel.

Ezt támasztja alá a tény, miszerint Verstappen gond nélkül teljesítette a második szabadedzést, sőt annak leintését követően ő maga is inkább viccelődött a történteken. „Legalább leadtam pár kilót” – jegyezte meg jókedvűen, majd elmondta, a hétvégével kapcsolatban is jó érzései vannak.

Elsősorban a Red Bull versenytempójában bízott, ami valóban meggyőző volt az edzésnapon, azzal viszont Vertsappen is tisztában volt, ahhoz, hogy felvegyék a harcot a Ferrarival és közelebb lopózzanak a Mercedeshez, egy körön gyorsulniuk kell. „Boldogok leszünk, ha gyorsulunk kicsit a rövidebb etapokon, de úgy érzem, van még a lágyabb keverékben. A hosszabb etapokon viszont az autó úgy viselkedett, ahogy akartam. Ezzel nagyon boldog vagyok” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt