Verstappen számára Vettel a példa

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 03. 14:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Toro Rosso holland pilótája, Max Verstappen a Ferrari klasszisáról, Sebastian Vettelről szeretne példát venni, aki elmondása szerint tökéletesen kezeli a sikerrel járó felhajtást, hiszen megtalálta saját békéjét és egy pillanatra sem felejtette el, honnan jött.

Egy év alatt nagyot fordult a világ Verstappennel, aki 2014-ben még csak egy volt a fiatal tehetségek közül, igaz, híres édesapja és kiugró eredményei miatt többen felfigyeltek rá, neve azonban első F1-es szerződésének aláírásakor vált igazán ismertté. Mivel 17 évesen debütált a királykategóriában és a szezon során több látványos manővert is bemutatott, sőt eredményeire sem lehetett panasz, hamar a figyelem középpontjába került, ahonnan feltehetően a következő években sem kerül ki.

Sokan már most a jövő egyik meghatározó alakjának tartják, eredményei pedig több élcsapat figyelmét is felkeltették, nem tűnik tehát megalapozatlannak a kijelentés, miszerint a folytatásban is komoly figyelem övezi pályafutását. Ezt az érdeklődést – valamint a „hírnév velejáróit” – pedig úgy szeretné kezelni, mint a Ferrari német pilótája. „Gyors, tiszta, bizalmas, nincsenek botrányai és nincs zűrzavar a fejében” – nyilatkozta elismerően a De Limburger munkatársának. „Fontos, hogy az ember megtalálja a saját békéjét, és Vettel ezt tökéletesen csinálja” – teszi hozzá.

„Remélem, mindig emlékeztetni tudom majd magam arra, honnan jöttem, és boldog leszek, hogy a hobbimat át tudtam alakítani munkává. Abban is bízom, hogy sikerül megőrizni a hidegvérem és a megfelelő emberek lesznek majd körülöttem. Ha nem így lesz, akkor biztosra veszem, hogy az édesapám emlékeztetni fog ezekre” – utal Jos Verstappenre, aki 1994 és 2004 között több mint 100 F1-es futamon indult, visszavonulása óta pedig mindent megtett fia pályafutásának segítéséért.

Sebastian Vettel, Max VerstappenNyilatkozata során azt is igyekezett egyértelművé tenni, hogy a Forma-1-es szerepvállalással járó felhajtás és a növekvő érdeklődés eddig nem zavarta. „A volán mögött még mindig egyedül vagy. A legnagyobb különbség az, hogy akkor, amikor gokartokkal versenyzel egy srác ír rólad, most pedig mindent el kell mondanom legalább háromszázszor!” – mondta, amikor arról kérdezték, mi változott meg az elmúlt évekhez képest.

A 2015-ös szezonban nemcsak Verstappen pályafutása, hanem élete is alaposan megváltozott. Szeptemberben betöltötte a 18-at, majd megszerezte közúti jogosítványát és barátnőjével Monte-Carlóba költözött, míg a szezon elején még édesapjával osztozott a szállodai szobákon, és egy sofőrre is szüksége volt, hogy eljusson a futamok helyszínére. „Akkoriban úgy gondoltam, ez teljesen normális. Most viszont már nincs szükség a sofőrre” – meséli nevetve. „Az apámmal való kapcsolatom semmit sem változott; nagyon fontos, hogy ott van velem!”

A De Limburger Jost Verstappent is megszólaltatta, aki fiához hasonlóan nem hiszi, hogy a 2015-ös évben történtek sokat változtattak kettejük kapcsolatán. „Az a feladatom, hogy nyitott szemmel és füllel járjak, és az, hogy mindent megtegyek Max fejlődésének segítéséért. Nagyon sokat tanultam a saját hibáimból, és igyekszem megakadályozni, hogy Max is elkövesse ezeket. Most minden erről szól. Ha már nem akarja, hogy ott legyek mellette, akkor egészen biztosan szólni fog, de nem hiszem, hogy erre sor kerül, mert nagyon sok mindenen mentünk keresztül mi ketten” – zárta gondolatát.

Max Verstappen és Jos Verstappen

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Mr. Répatorta balneológus
#4 Mr. Répatorta balneológus 2016. január 03. 18:29  

Mondtam már, hogy szimpatikus a srác? Azt hiszem, párszor. :-D BUÉK T. Kollégák!

SANI{Ó
#3 SANI{Ó 2016. január 03. 17:14  

*5

f1m12
#2 f1m12 2016. január 03. 16:02  

"nincsenek botrányai és nincs zűrzavar a fejében”
ez érdekes meglátás

guide
#1 guide 2016. január 03. 15:43  

Jó hozzáállás.Ha sikerül megvalósítani,elnyeri a szimpátiámat.:)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra