Verstappen Szocsi után érezte, hogy valami készül

írta: M4Sport
2016. május 10. 09:30
FOTÓ: ©Red Bull

Max Verstappen elárulta, aludni sem igen tudott az után, hogy a Red Bull bejelentette, a folytatásban ő lesz Daniel Ricciardo csapattársa.

Hiába nincsenek elvárásai első Red Bull-os versenye kapcsán, Max Verstappen nem tudja leplezni, mennyire izgatottá tette, hogy a Toro Rosso után mostantól egy igazi élcsapat versenyzőjének vallhatja magát. A holland tehetség mögött mozgalmas egy hét áll: Szocsi után tudta meg, hogy ő lesz Danyiil Kvjat utódja Milton Keynesben, a bejelentés napján már a gyárban szimulátorozott, üléspróbán, fotózáson vett részt, a hétvégén már új csapata színeiben jelent meg a Wings for Life elnevezésű jótékonysági futóversenyen, majd tévéműsorokban szerepelt Hollandiában.

Mondani sem kell, nagyon élvezi, hogy ekkorát fordult vele a világ. „Őszintén szólva szerintem vagy három éjszakán át nem is aludtam” – nyilatkozta Verstappen a Ziggo Sport holland tévécsatornán. „Nagyon motivált voltam, már azonnal a csapat gyárába akartam menni, mert tudatosult bennem, hogy ez egy valódi élcsapat, amellyel sokkal jobb esélyem lesz dobogóra állni. Aztán miután megérkeztem, nem volt megállás. Sokat szimulátoroztam, és olyan sok időt töltöttem el a csapattal, amennyit csak lehetett.”

Verstappen érkezése kapcsán több szakértő fölvetette, vajon a Red Bull nem követi-e el ugyanazt a hibát a holland előléptetésével, amit Kvjat esetében, azaz nem adta-e meg neki túl korán a nagy lehetőséget, s nem ismétlődhet-e meg vele is ugyanaz, mint elődjével. Ő azonban nem aggódik emiatt, a sorsa ugyanis a saját kezében van. „Amikor rálépsz a gázpedálra, már nincs miért aggódnod. Nekem csak ezt kell tennem. És ha nem teszed, akkor úgyis számítasz rá, hogy kitesznek. Szóval el kell érnem, hogy ez ne történjen meg. A nyomás nem változtat semmin, hiszen mindig a legjobb formádat akarod nyújtani. És hogy ezt egy kevésbé versenyképesebb vagy egy jobb autóban teszed, lényegében nem számít” – fogalmazott magabiztosan.

A holland elmesélte, hogyan is jutott el odáig Szocsi után, hogy Danyiil Kvjat helyettese lett. „Nos, a verseny nem a Red Bull tervei szerint alakult, aztán láttam, hogy Helmut Marko körbesétál mindenhol, és éreztem, hogy folynak bizonyos megbeszélések a háttérben. Aztán szép lassan minden a nekem kedvező irányba haladt. Kicsit érezhető volt, hogy ez következik. Elmentem Ausztriába, beszélgettünk Helmut Markóval, és onnantól a megállapodás már egész gyorsan ment.”

Hogy az átállás is ennyire gyors lesz-e, azt viszont már nem merte egyértelműen kijelenteni. „Minden autóban a legjobbat akarod nyújtani. Természetesen nagyon jó csapattársam van, aki már bizonyította, hogy nagyon gyors. Megpróbálok sokat tanulni tőle, mert egy új autóba beülni a szezon közepén nem egyszerű. De sok mérnök vesz körül, akik segítenek majd, és remélem, hogy pár hétvége után már jó eredményeket érhetek el.”

Hogy mindez dobogós helyezést is jelent-e, azt egyelőre még nem tudja. „Nehéz megmondani, mivel a Mercedes és a Ferrari erősebb nálunk. de pár verseny múlva, az új motorral minden sokkal jobb lehet” – utalt a Renault Kanadára ígért új erőforrására.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

pipi_82
#1 pipi_82 2016. május 10. 12:47  

szerintem lezuzza a kocsit az elso futamon :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa