Verstappen: Tavaly nagyobb rizikót vállaltunk

írta: M4Sport
2016. május 12. 18:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen nem az elmúlt egy hét történéseivel, hanem a rá váró új kihívásokkal akar foglalkozni, és azzal, hogy megfeleljen a Red Bull elvárásainak. A fiatal holland tudja, sokat kell még tanulnia, de úgy érzi, tavaly nagyobb volt a kockázat, amikor mindössze 17 évesen debütált…

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint a Red Bull már a Spanyol Nagydíjon Verstappent ülteti Kvjat helyére, nem meglepő tehát, hogy a fiatal holland volt az elmúlt néhány nap főszereplője, ahogyan az sem, hogy a spanyolországi sajtótájékoztatón is ő volt az egyik legfelkapottabb interjúalany. A helyszínen tartózkodó újságírók igyekeztek minél többet megtudni a döntés hátteréről, ő azonban óvatosan válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

„Azt hiszem, a sajtóközlemény eléggé egyértelműen fogalmazott” – jelentette ki határozottan. „Én örülök annak, hogy lehetőséghez jutottam, és szeretném kiélvezni ezt a szezont. Később pedig meglátjuk, mit hoz a jövő” – tette hozzá, majd amikor arról kérdezték, a döntés egyet jelent-e azzal, hogy 2017-ben is a Red Bull-lal marad, a következőképpen válaszolt. „Nos, mindig nagyon boldog voltam a Red Bullnál, és most arra is lehetőséget biztosítottak, hogy egy élcsapatban legyek, szóval nincs okom a váltásra. Elégedett vagyok velük, és ők is elégedettek velem. Nem is tudom. Most ebben a pillanatban boldog vagyok; a folytatásban is ezen az úton akarunk haladni.”

Verstappen korábban már kiemelte, a következő versenyeken a tanulás lesz a célja és nem az, hogy azonnal legyőzze tapasztaltabb csapattárását; azt, hogy a Red Bull ritmusának felvételéhez időre van szüksége, a csütörtöki sajtótájékoztatón is jelezte. „A Red Bull nagyon jó felkészítésben részesített. Magabiztosnak értem magam, és ha magabiztos vagy, akkor jól teljesítesz, ha pedig boldog is, akkor még jobban. Egy boldog, magabiztos ember mindig jobb teljesítményt nyújt. Rám most mindkettő igaz, és továbbra is ezen az úton akarunk haladni. Ez az egész nemcsak a sebességről, hanem a tapasztalatról is szól. Lépésről lépésre kell haladnom, hogy minden versenyen jobb legyek.”

Természetesen a váltással járó kockázat is szóba került, a fiatal pilóta azonban úgy véli, tavaly, amikor 17 évesen belevágott a Forma–1-es kalandba, nagyobb rizikót vállalt, mint most a hirtelen jött csapatváltással. „Örülök a lehetőségnek, hiszen most egy élcsapatnál versenyezhetek, és mindig ez volt a terv. Mindig is ezt akartuk tenni! Ami a kockázatot illeti, szerintem tavaly nagyobb rizikót vállaltunk, de mindannyian nagyon jól kezeltük a helyzetet. Nem egyszerű a szezon közben hozzászokni egy új autóhoz, de magabiztos vagyok, köszönhetően a gyárban tett látogatásnak. Nagyon sok dolgot újra kell tanulnom, de folyamatosan haladok majd, és remélem, élvezni fogom.”

Az új csapattárs, Daniel Ricciardo az elmúlt évek során a mezőny egyik legtöbbre tartott versenyzőjévé vált, Verstappennek tehát nem lesz egyszerű dolga, ahogyan elődjének, az ausztráltól elmaradó Danyiil Kvjatnak sem volt. Éppen ezért többen már felvetették, hogy a vártnál gyengébb bemutatkozás akár a holland pályafutását is rossz irányba viheti, ő azonban ismét leszögezte, még nem foglalkozik a csapattárssal vívott küzdelemmel. „Daniel egy remek fickó. Nagyon gyors a versenypályán, és már elég sok tapasztalata van ezzel a csapattal. Igyekszem sokat tanulni tőle” – mutatott rá arra, mi lesz a célja első közös hétvégéiken.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”