Verstappen távozásával a Toro Rosso újra igazi csapat lett – Sainz

írta: M4Sport
2016. augusztus 10. 19:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sokkal inkább valódi csapat benyomását kelti a Toro Rosso, amióta Max Verstappen távozott – állítja korábbi csapattársa, Carlos Sainz.

A Red Bull két ifjú tehetsége kiélezett csatát vívott egymással debütáló évében a Toro Rossónál, és bár idén úgy tűnt, tetőfokára hághat köztük a viaskodás, miután Helmut Marko az Orosz Nagydíjat követően Max Verstappent előléptette a Red Bullhoz, e versengés véget ért.

Az osztrákok utánpótlásért felelős tanácsadója már akkor sem titkolta: az is érv volt a versenyzőcsere mellett, hogy a Toro Rossónál a két fiatallal egyre nagyobb lett a feszültség, így Danyiil Kvjat Carlos Sainz mellé ültetése némi nyugalmat is hozott Faenzába.

Sainz elárulta, valóban így lett. „Az egyetlen különbség, hogy Danyiilt én már sokkal jobban ismerem a kisebb kategóriákból” – nyilatkozta az Autosportnak a spanyol, aki korábban is volt már csapattársa az orosznak. „Tudom, hogyan dolgozik, hogyan reagál, tökéletesen ismerjük egymást. Max ezzel szemben egy teljesen új csapattárs volt számomra 2015-től. A csapat dinamikáját tekintve most talán minden kicsit nyitottabbá vált, mindenki elkezdett jobban összedolgozni. Most sokkal inkább egy csapat vagyunk. Addig megvolt az elkülönülés, ami viszont normális, ha két erős csapattárs néz szembe egymással.”

Sainz nehezen tagadhatná, hogy némiképp elnyomva érezte magát Verstappen mellett, aki a múlt évben nemcsak szerencsésebb volt nála, de „feltűnőbb” is, hiszen már látványos előzései előtt is nagyobb figyelem is övezte életkora miatt.

Ennek ellenére elmondása szerint jó kapcsolatban van a holland tinivel. „Élveztem. Amikor két erős versenyző kerül egy csapatba, mindig vannak feszültségek közöttük. Szó sincs arról, hogy nem kedveltem őt. Nem volt könnyű, de nem tekintettem ezt rossz helyzetnek” – fogalmazott.

Amióta Verstappen távozott, Sainz mondhatni a Toro Rosso vezérévé vált. Az összezuhant Danyiil Kvjat egyelőre nemigen tartja a lépést vele, a spanyol ráadásul korábbi önmagához képest is kimondottan jó formába lendült. Azt azonban cáfolja, hogy ennek bármi köze is lenne Verstappenhez. „Tudom, hogy össze lehet kapcsolni a kettőt, mert úgy tűnik, amióta távozott, jobb eredményeket érek el. De valójában ennek nincs köze hozzá. Ha Max még a csapatnál lett volna az előző tíz versenyen, az sem igazán változtatott volna semmit az elért eredményeimen. Egyszerűen arról van szó, hogy mostanság semmi rossz nem történt velem, és ezért következetesen teljesítettem.”

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key kicsit mégis úgy érzi, Sainzot felszabadultabbá tette korábbi csapattársa távozása. „Idén nagyon jól teljesít. Nagyszerű srác, jó vele együtt dolgozni. A csapattagok nagyon tisztelik azért, amit eddig csinált, még ha eddig ismert okok miatt kicsit ki is szorult a radarról. De ez a bizonyos ok most már eltűnt, és ezzel már kevésbé terelődik el a figyelme, mert nem arra koncentrál, hogy le kell győznie a csapattársát, hanem inkább arra, hogy legyőzze a többieket. Nagyon összeszedetté vált az utóbbi időben, érettebb lett, magabiztosabb, és nyugodtabban viszonyul a hétvégékhez is. Kicsit olyan ember benyomását kelti, aki már itt van egy ideje, nem egy újoncét, aki mindenáron bizonyítani akar magának” – jellemezte Sainzot a szakember.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

NanoKutya
#5 NanoKutya 2016. augusztus 15. 13:56  

Valószínűleg nem volt egy leányálom max-al versenyezni...nemcsak ügyes gyerek, de egy kis büdös gyökér is egyben! :)

f1m12
#4 f1m12 2016. augusztus 10. 21:48  

Addig megvolt az elkülönülés, ami viszont normális, ha két erős csapattárs néz szembe egymással.
tehát akkor Sainz szerint most nem két erős csapattárs van együtt??? beszédes...


nem arra koncentrál, hogy le kell győznie a csapattársát, hanem inkább arra, hogy legyőzze a többieket

na ez meg!!!! már olyan, mintha Kvjatot nem néznék semmibe, akit le se kell győzni. pedig fontos a csapattársak közötti rivalizálás. és lehet Sainz most úgy érzi, h jó dolog történt vele Max távozásával, nem biztos, h így van. lehet tündököl Kvjat mellett, de attól jobb is lesz? nincs, akivel egymást sarkallnák a jobb eredmény elérésére

albutr
#3 albutr 2016. augusztus 10. 20:42  
Benhower:
Érdekes, Ricci azt nyilatkozta hogy náluk meg jobb lett a közeg a versengés miatt. Azért látszik hogy Mennyire nem tetszett Sainznak hogy lemosták.

majd megváltozik Ricci véleménye ha Verstappen folyamatosan elveri.

Benhower
#2 Benhower 2016. augusztus 10. 20:19  

Érdekes, Ricci azt nyilatkozta hogy náluk meg jobb lett a közeg a versengés miatt. Azért látszik hogy Mennyire nem tetszett Sainznak hogy lemosták.

027
#1 027 2016. augusztus 10. 19:19  

A csapat dinamikáját tekintve most talán minden kicsit nyitottabbá vált, mindenki elkezdett jobban összedolgozni. Most sokkal inkább egy csapat vagyunk. Addig megvolt az elkülönülés, ami viszont normális, ha két erős csapattárs néz szembe egymással.”
Szegény Daniil , Ő nem erős csapattárs:D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba