Verstappen tett egy szívességet a Red Bullnak

írta: M4Sport
2016. július 31. 20:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csapatmunkájuk eredményességét dicséri Christian Horner, a Ferrarit a bajnokságban megelőző Red Bull főnöke. Max Verstappen tett egy szívességet Daniel Ricciardónak.

Mindössze centiméterek választották el a két Red Bullt egymástól a Német Nagydíj első kanyarjában. Hiába rajtolt jobban Daniel Ricciardo, miközben a Mercedesekre figyelt, Max Verstappen a külső íven mellé húzódott, majd a kerékvetőre futva elszáguldott mellette.

Úgy tűnt, ő lesz az első számú kihívója a Mercedeseknek, ám miután Nico Rosberggel együtt az első kerékcserénél szuperlágy abroncsra váltott, kollégája pedig eközben lágy gumival folytatta, a 40. körben fordított felállásnál a Red Bull helycserét kért versenyzőitől, hogy Ricciardo a gyorsabb gumin ne veszítsen időt társa mögött. Bár Lewis Hamiltont végül nem sikerült elkapnia, a háromszoros futamgyőztes ezzel együtt is megtarthatta második helyét, Verstappen pedig csak mögötte csapott célba.

„Tettem egy szívességet a csapatnak” – nyilatkozta higgadtan a negyedszer dobogóra álló holland. „De jó a kapcsolatunk Daniellel, szóval rendben van, megtehetjük. Ki kell vívnom a csapat bizalmát, elvégre még viszonylag új vagyok itt. A legfontosabb az volt, hogy legyőzzük a Ferrarit, és ma még a Mercedesszel is csatázni tudtunk. Ráadásul a puszta tempónknak köszönhetően. Ez jó hír.”

Bővebben nem is igen kommentálta a csapatutasítást. Megkérdezték tőle, ha az első hely lett volna a tét, is megteszi-e mindezt. „Nem tudom, mert nem az első helyért versenyzünk” – hárította a kérdést. Majd amikor arról kérdezték, a dobogó miatti öröme felülírja-e a csapattárstól elszenvedett vereség keserűségét, csak annyit mondott: „Nem igazán érdekelnek az érzések most. Ez egy jó eredmény a csapat számára, és ez a legfontosabb.”

Verstappen, aki a múlt évben Szingapúrban, idén pedig Kanadában mondott határozott nemet a csapatutasításra, ezúttal tehát kellő alázatot mutatott. Christian Horner nem is győzte dicsérni versenyzőit emiatt. „Az eredeti elképzelésünk az volt, hogy egy vagy két kiállással próbálkozunk, csakhogy nagyobb volt a gumikopás, mint szerettük volna. Az első kiállásnál eltérő gumikat raktunk a két versenyzőnk autójára. Max egy új szuperlágy szettet kapott, Daniel pedig lágyat. Innentől ők ketten kicsit eltérő versenyt futottak. Csapatként kellett együttműködnünk, hogy biztosan Nico előtt legyünk, miután megkapja a büntetését. És fantasztikusan összedolgoztunk” – nyilatkozta az istálló vezetője.

„Mindketten tudták, miről van szó. Tudták, milyen gumikon vannak, mik a lehetőségek, mi a helyzet az ellenfelekkel. És pontosan úgy jártak el, ahogy egy igazi csapatnak kell. Teljes volt a harmónia a boxfallal is.”

Verstappen mellett Ricciardo is megerősítette, szóba került ez a forgatókönyv is a futam előtti megbeszélésükön. „Tudtuk, hogy fennáll a lehetőség, de csak egy próbálkozás volt, majd egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy három kiállás lesz. Mivel mindketten Nico előtt voltunk, az egyikünk fedezte őt. Ez lehetőséget nyitott, hogy mással próbálkozzam, és ezért is választottunk eltérő gumikat. A szuperlágy sokkal jobban működött, elégedett voltam velük a két etapomon, és szerintem ennek köszönhetem a második helyem. Amikor utolértem Maxot, DRS-távolságon belül voltam, de végül megkönnyítette a dolgomat. Jó csapatmunka volt, el kell ismerni, és a csapat is elégedett volt, hiszen a maximális pontszámot értük el.”

És ezzel már a tabella második helyén állnak, a Ferrari előtt, miközben Daniel Ricciardo 11 ponttal ellépet Kimi Räikkönentől a 3. helyen, Max Verstappen pedig tovább közelített az 5. Sebastian Vettelre. A nyári szünetre a Red Bull valóban második erővé lépett elő. „Nagyon biztató, hogy ezen a pályán, amelyen úgy hittük, nem igazán leszünk versenyképesek, valójában alig voltunk lemaradva. Nagyon biztató ez a szezon hátralévő részére nézve” –nyugtázta elégedetten Horner.

Oszd meg!

11 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#11 f1m12 2016. augusztus 02. 14:14  
027:
Akkor elárulok egy nagy titkot:D Azért van ez a beájulás mert egy tini megérkezik f1be mindenki pofára esését várja ,ehhez képest bajnoki előzéseket mutat.Egy évvel késöbb egyik pillanatról másikra beültetik nagycsapatba mindenki pofára esését várja ismét és majd bajnoki futamot nyer első versenyén 18 évesen,és folyamatosan hozza a dobogókat.Riccről is csak nemrég derült ki mekkora tehetség.Többiekről már mind tudtuk,ezért van ez a felhajtás

Verstappen ok, önmagában zseni a srác, de itt most versenyzőpárosról van szó. nem kellene lekicsinyelni azokat, akik már mind bizonyítottak, és pont akkor, amikor bekerültek, mert Kimire, Alonsora és Vettelre is felfigyeltek rögtön az elején. ők mind hozták a szintet, amit elvártak tőlük. újonchibái meg mindenkinek vannak. és azért lettek vb-k, mert az adott technikával éltek, maximálisan együttdolgoztak.

Max remek versenyző, már most, de belátom, amit még néhány hónapja nem: hasraesnek tőle az emberek, és sokan nem a tehetsége láttán, hanem mert meghallják h legfiatalabb és az egész marketing dolgot körülötte. ezért is vonzó. hála Istennek arrogáns is, megosztó személyiség :D tehát beszélni fognak róla, ami jó. új, és az emberek úgy tesznek, mintha senki más nem létezne, csak az az új, aki beropbbant hirtelen.

Jadeite
#10 Jadeite 2016. augusztus 02. 03:39  

A szuperlágyakan nagyságrendekkel lassabb volt, nem tudta működésre fogni őket , Ricciardo mindenképp megelőzte volna; így viszont h elengedte, még a csapatnál is szerzett 1 jó pontot, mint csapatjátékos.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 02. 03:39

027
#9 027 2016. augusztus 02. 00:10  
f1m12:
érdekes, valaki más tette volna, már rögtön el lenne könyvelve örök másodszámú pilótának. most Ricsi kapta a jobb stratégiát. amúgy ilyen erős a Ferrari, a Meki és a Merci párosa is. most mindenki el van ájulva a Rb párosától, mert nagyot fejlődtek, de én nem látom mitől lennének jobbak, m az említettek. ugyanis ők is hoznák a jobb eredményeket stabilan egy jobb autóban, minthogy bizonyította már mindegyikük. ha szar az autó, pl tavaly, riccardo ha fene fenét evett is nem tudta előreverekedni magát. Alonso is verhetetlen lenne, ha nem a Hondánál vezetne. nem értem ezt a beájulást, komolyan

Akkor elárulok egy nagy titkot:D Azért van ez a beájulás mert egy tini megérkezik f1be mindenki pofára esését várja ,ehhez képest bajnoki előzéseket mutat.Egy évvel késöbb egyik pillanatról másikra beültetik nagycsapatba mindenki pofára esését várja ismét és majd bajnoki futamot nyer első versenyén 18 évesen,és folyamatosan hozza a dobogókat.Riccről is csak nemrég derült ki mekkora tehetség.Többiekről már mind tudtuk,ezért van ez a felhajtás

f1m12
#8 f1m12 2016. augusztus 01. 21:30  
027:
„Tettem egy szívességet a csapatnak” – nyilatkozta higgadtan a negyedszer dobogóra álló holland. „De jó a kapcsolatunk Daniellel, szóval rendben van, megtehetjük. Ki kell vívnom a csapat bizalmát, elvégre még viszonylag új vagyok itt. Piszok okos a srác,tudja hogy nem veszített semmit ezzel egyel roszabb hellyel,de már rögtön megjegyzi hogy csapat késöbbiekben tartozni fog ezért neki, már most próbálja jobban magamellé állítani a csapatot,hogy jövőre ha vbért mennek őt támogassák. Abból is látszik,hogy Sainzto tavaly nem ilyen helyzetben nem engedte el,pedig akkor 2-3 pontért mentek csak.

érdekes, valaki más tette volna, már rögtön el lenne könyvelve örök másodszámú pilótának. most Ricsi kapta a jobb stratégiát.
amúgy ilyen erős a Ferrari, a Meki és a Merci párosa is. most mindenki el van ájulva a Rb párosától, mert nagyot fejlődtek, de én nem látom mitől lennének jobbak, m az említettek. ugyanis ők is hoznák a jobb eredményeket stabilan egy jobb autóban, minthogy bizonyította már mindegyikük. ha szar az autó, pl tavaly, riccardo ha fene fenét evett is nem tudta előreverekedni magát. Alonso is verhetetlen lenne, ha nem a Hondánál vezetne. nem értem ezt a beájulást, komolyan

027
#7 027 2016. augusztus 01. 08:39  

„Tettem egy szívességet a csapatnak” – nyilatkozta higgadtan a negyedszer dobogóra álló holland. „De jó a kapcsolatunk Daniellel, szóval rendben van, megtehetjük. Ki kell vívnom a csapat bizalmát, elvégre még viszonylag új vagyok itt.
Piszok okos a srác,tudja hogy nem veszített semmit ezzel egyel roszabb hellyel,de már rögtön megjegyzi hogy csapat késöbbiekben tartozni fog ezért neki, már most próbálja jobban magamellé állítani a csapatot,hogy jövőre ha vbért mennek őt támogassák. Abból is látszik,hogy Sainzto tavaly nem ilyen helyzetben nem engedte el,pedig akkor 2-3 pontért mentek csak.

SANI{Ó
#6 SANI{Ó 2016. augusztus 01. 08:10  

Az a baj ezt fordítva nem fogod visszakapni, ráadásul Ric ezt az eredményt saját érdemének tulajdonítja....de jelen helyzetben ezt jól tette még Max, de eljön az idő amikor ezeken VB címek múlhatnak és magasról tenni kell mit kér a csapat. Ha pl 2007-ben Hamilton a az első, ausztrál futamán nem hagyja, hogy a csapat a vezető helyét átadja a társának, akkor ma 4x VB már....

Zasalamel
#5 Zasalamel 2016. augusztus 01. 07:51  
velorex:
Persze csak a Ferrari után.;-}

Nem rossz a ferrari párosa, viszont a RB páros sokkal stabilabb, bár ez nagyban a technikától is függ. A ferrari mérnöki gárdája meg sehol sincs a RB-hoz képest.

velorex
#4 velorex 2016. augusztus 01. 01:43  
Zasalamel:
Piszok erős párosa van a RB-nak, legjobb mérnöki gárdájuk és párosuk az övéké.

Persze csak a Ferrari után.;-}

Nonohari
#3 Nonohari 2016. július 31. 23:41  
Zasalamel:
Piszok erős párosa van a RB-nak, legjobb mérnöki gárdájuk és párosuk az övéké.

Sztem a legeősebb páros Ricsi és Maxi jelenleg.

aw123
#2 aw123 2016. július 31. 22:24  

:)))) https://instagram.com/p/BIf5uKzg_zC/

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. július 31. 21:47  

Piszok erős párosa van a RB-nak, legjobb mérnöki gárdájuk és párosuk az övéké.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa