Verstappen: Tudtuk, hogy rossz lesz a rajt

írta: M4Sport
2016. szeptember 18. 21:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen elárulta, a Red Bull tisztában volt azzal, nehézségei lesznek a rajtnál, hiszen már tegnap észlelték, valami nincs rendben a kuplungjával. Azt, hogy az alkatrésszel valóban voltak problémák, a csapatvezető is megerősítette.

A fiatal holland a negyedik helyről, dobogós reményekkel vágott neki a Szingapúri Nagydíjnak, ezek azonban néhány pillanat alatt szertefoszlottak, hiszen beragadt a rajtnál és több pozíciót is veszített (ráadásul Nico Hülkenberg balesete még tovább nehezítette a dolgát). Az első körben csak a nyolcadik helyen állt, majd egy kalandos futam után végül hatodik lett.

„A csapat már a rajt előtt szólt, hogy az indulás nem lesz optimális, hiszen a kuplung nem működik megfelelően” – nyilatkozta nemrég a fiatal holland. „Tegnap este derült ki, hogy nem tökéletes, de az FIA nem engedte, hogy bármin is változtassunk, hiszen nem strukturális problémáról volt szó, és versenyezhettem vele. Kipörögtek miatta a kerekek, és ilyenkor ezzel te már semmit sem tehetsz. A lefulladást kivéve ez a legrosszabb, ami megtörténhet” – magyarázta.

„Tudtam, hogy rossz lesz a rajt, de azt nem, hogy ennyire rossz. Aztán Nico pont ott volt előttem és fékeznem kellett, szóval még több időt veszítettem. Annyira talán nem volt rossz, mint Monzában, de azért így is elég rossz volt. Monzában legalább könnyebb előzni, itt viszont ezzel vége is volt a játéknak. Szerencsém volt, hogy Nico nem ütközött nekem. Fogalmam sincs, hogyan kerültem el, de ha nem indulok rosszul, akkor nem is került volna elénk” – folytatta.

A csapatvezető, Christian Horner megerősítette, a Red Bull tudta, hogy Verstappen kuplungja nem tökéletes, ugyanakkor azt is elmondta, az FIA megengedte, hogy átvizsgálják az alkatrészt a futam előtt. „Már tegnap gond volt vele, viszont engedélyezték, hogy vessünk rá egy pillantást. Nem találtunk semmit, ami különösen rossz lett volna, szóval visszatettük az autóba. Ma azonban nagyon hirtelen engedett fel, a kerekek pedig kipörögtek. Ezzel és a Hülkenberg-esettel Max sok időt veszített, és pozíciókat is” – magyarázta a brit szakember.

A fiatal holland ma zsinórban harmadszor veszített pozíciókat a gyenge start miatt. „Oda kell figyelnünk a rajtokra, és valahogyan az ellenőrzésünk alatt kell tartanunk őket” – jelezte. „Most már harmadszor történt hasonló, és ez elég kiábrándító. Ma éjjel jól fogok aludni, és onnantól kezdve a következő futamra összpontosítok. Persze beszélnünk kell erről, mert háromszor nem történhet ilyen zsinórban. A rossz rajt nélkül a dobogóért harcoltunk volna. Szóval, elég keserű érzés ez” – mondta.

Verstappen a vártnál gyengébb eredményt hozó futam után amellett sem ment el szó nélkül, hogy a nyári szünet óta valahogy nem akarnak összeállni a dolgai, noha nagyon jól kezdődött Red Bull-os pályafutása. „A nyári szünet óta mindig van valami. Olyan szépen indult minden Barcelonában, és után sikerült jó formába lendülnöm. A szünet óta úgy tűnik, megváltoztak a dolgok, és ez eléggé furcsa. Persze történhetnek balszerencsés dolgok. Most meg kell bizonyosodunk arról, hogy a folytatásban ismét a helyes irányba haladnak majd a dolgaink” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#4 velorex 2016. szeptember 18. 22:54  
NanoKutya:
Meg vagy te zavarodva már jó ideje...

Ez nála nem zavarodottság, alapból ilyen.

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. szeptember 18. 22:19  
NanoKutya:
Meg vagy te zavarodva már jó ideje...

:D :D

NanoKutya
#2 NanoKutya 2016. szeptember 18. 21:53  
SANI{Ó:
ismételten Ric-et sajnálom, mert így megint nem tudott bizonyítani a társával szembe (évek óta ez van)... hihetetlen szerencsétlen Ric, hogy mindig mikor kifogna egy jó napot a társait technikai hiba hátráltatja...vagy fordítva? mikor társait technikai hiba sújtja akkor lesz jó napja? már meg is zavarodtam....

Meg vagy te zavarodva már jó ideje...

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. szeptember 18. 21:47  

ismételten Ric-et sajnálom, mert így megint nem tudott bizonyítani a társával szembe (évek óta ez van)...
hihetetlen szerencsétlen Ric, hogy mindig mikor kifogna egy jó napot a társait technikai hiba hátráltatja...vagy fordítva?
mikor társait technikai hiba sújtja akkor lesz jó napja? már meg is zavarodtam....

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 18. 21:47

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”