Verstappen üzent a kritikusoknak: Cserélhetnénk munkát!

írta: M4Sport
2016. július 03. 09:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen szívesen odaadja autóját azon bíráló szurkolóknak, akik nehezményezték rázókövek miatti „nyafogásait”.

A kezdettől fogva kritizálja a Red Bull Ring új kerékvetőit Max Verstappen, aki pénteken két alkalommal is kárt tett rajtuk autójában. Sok versenyzőtárs nem értett egyet a hollanddal, aki ráadásul a közösségi médiában a szurkolóktól is kapott hideget-meleget „siránkozásáért”, mondván, csak el kéne kerülnie a veszélyes részeket.

A szombati balesetek ugyanakkor azt mutatták, nem volt alaptalan az aggálya – még ha nem is feltétlenül csak a számára fej- és autótörést okozó 100 milliméter magas sárga rázókövekkel volt csak baj, hanem a 25 milliméteres piros-fehér és az 50 milliméteres piros változatokkal is.

Az időmérő után Verstappen kijelentette, a fotelből könnyű kritizálni. „Könnyebb mondani, mint csinálni. Talán cserélhetnénk munkát, vezethetnék ezeket az autókat, és meglátjuk, mit gondolnak erről” – reagált az egyszeres futamgyőztes a kapott bírálatokra. „A nyolcas kanyar a veszélyes. Természetesen az ötösnél és a hatosnál sem mehetünk rájuk, szóval nem könnyű. Láthattuk Danyiil esetét a sárga kerékvetővel, a vibráció hatalmas volt a felfüggesztésén.”

Verstappen jelezte aggályait Charlie Whiting versenyigazgatónak is a pénteki megbeszélésükön, ám panasza süket fülekre talált. „Tegnap már próbálkoztam, nem is tudom. Más versenyzőknek is meg kell szólalniuk. Ha csak én szólók, annak semmi értelme” – mondta.

Verstappen szerint a műfű „tökéletes” megoldást jelentett 2015-ben ezeken a szakaszokon, majd kiemelte, adódhatnak helyzetek, ahol a versenyző önhibáján kívül kénytelen a veszélyes kerékvetőre hajtani. „Ez nem csak rólad szól. Van, hogy kiszorítanak, és ez komoly gond lehet. Amíg mindenki távol marad tőle, rendben van, de ha harcolsz, és valaki kiszorít, nekimész” – érvelt.

Esteban Gutiérrez osztja kollégája véleményét. „Egyedül a verseny miatt aggódom. Ha két autó egymás mellett halad, nem mindig van meg az irányítás, így nem mindig lehet elkerülni az előtted lévő dolgokat. Ilyen helyzetben veszélyes. Kvjat esete ijesztő volt, az autója épp a boxutca fala felé tartott, és nagy mázlija volt, hogy nem ment neki a közepének. Emiatt nem győzött meg ez a megoldást.”

„Az utcai pályákon ott a fal, és ha mással harcolsz, mindenki tudja, meddig mehetsz el, ha nem akarsz ütközést. Itt a kerékvető nem annyira látható, és ha átmész rajta, talán még rosszabb, mert egyes versenyzők nemigen törődnek ezzel” – fogalmazott a mexikói.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting mindezek után jelezte: nem fogják módosítani a problémásnak vélt kerékvetőket. Kiemelte, a 25 milliméteres változatokat a világ számos pályáján alkalmazzák gond nélkül, az 50 milliméteresek többek közt Barcelonában is beváltak, míg a sárga 100 millimétereseket eleve a pályaszélesítés elkerülése végett helyezték ki.

FIA
Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

comlo
#7 comlo 2016. július 03. 13:41  

ÉN ÉN ÉN!!!!!

Velem cserélj!!!!!!!

Még az sem zavarna, ha fél évig azt kéne javítanom, amit elszur a rendszereinkben ...

roberto65
#6 roberto65 2016. július 03. 13:21  

Kicsit bicskanyitogato ez a nyilatkozat egy olyan ember szájából, akinek eddig mindig mindent a segge alá raktak. Kicsit visszább vehetne az arcából.

s60pcc
#5 s60pcc 2016. július 03. 13:09  

"Cserélhetnénk munkát" - Már gyakorolgatta is a kritizálósdit. :D
Sokszor nyílik a szája mostanában nem túl szerencsésen.
De neki mindenki betudja, mert ugye hype, meg tapasztalatlan még, stb.
Legalább így beszédtéma marad, ha a tempója épp nem ad okot a csodálatra.

Utoljára módosítva: 2016. július 03. 13:11

successboy
#4 successboy 2016. július 03. 12:47  

Inkább a tempóddal foglakozzál Max, mert az nem valami zseniális.Ha nehéz vagy veszélyes egy pálya neked,avagy a vezetési stílusod nem engedi meg hogy törés nélkül körbe érj rajta, akkor inkább ne állj rajthoz.

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. július 03. 11:52  
trialboj:
Ez az eső megnyilvánulás pont olyan óvodás viselkedés mint amit fb tapasztalni SAJNOS. Te mit tettél le az asztalra? Ha fele annyira sem vagy sikeres fogd be a szádat :)) Az előző cikkben Max szavait idézném "Szó sincs arról, hogy csak mert ő már több bajnoki címet is nyert, már nem léphetsz fel ellene. Mindenkinek megvan a saját véleménye " Nem tiszta számomra, hogy Alonsotól tanulta hogy állandóan beszédtéma kell legyen, mert így ismerik meg egyre többen, vagy ez még arra fogható hogy fiatal, és kicsit magasabb a vérmérséklete mikor nyilatkozni kell + esetleg már nincs mindig mellette az apja, hogy megbeszéljék mit is kellene nyilatkozni :) Minden esetre aki azért támadja mert most "rinyál" az ugyanolyan bután gondolkodik, ettől még lehet csodagyerek, sőt talán pont az ilyen incidensek kellenek...

Nem sok összefüggés van a kettő között :D ők mindketten versenyzők ugyanabban a kategóriában így amikor hozzászólnak egy ilyen biztonsági kérdéshez akkor tapasztalatból beszélnek. A fotelszakértők többsége viszont legjobb esetbe valami szimulátoros játékban vezetett versenyautót ami még mindig távol áll a valóságtól. Meg gondolom itt a hangsúly nem azon van, hogy véleményt nyilvánítanak hanem azon, hogy milyen stílusban teszik.

Pendulum
#2 Pendulum 2016. július 03. 11:36  

Igaza van a kolyoknek,Hamilton nagyon elszallt amiota Bieber uzemmodba valtott,nagyon erolteti ezt a gengszter eletet,nekem nem jon be,persze ez semmit sem vesz el a palyan mutatott erdemeibol.

trialboj
#1 trialboj 2016. július 03. 10:58  

Ez az eső megnyilvánulás pont olyan óvodás viselkedés mint amit fb tapasztalni SAJNOS. Te mit tettél le az asztalra? Ha fele annyira sem vagy sikeres fogd be a szádat :))

Az előző cikkben Max szavait idézném "Szó sincs arról, hogy csak mert ő már több bajnoki címet is nyert, már nem léphetsz fel ellene. Mindenkinek megvan a saját véleménye "

Nem tiszta számomra, hogy Alonsotól tanulta hogy állandóan beszédtéma kell legyen, mert így ismerik meg egyre többen, vagy ez még arra fogható hogy fiatal, és kicsit magasabb a vérmérséklete mikor nyilatkozni kell + esetleg már nincs mindig mellette az apja, hogy megbeszéljék mit is kellene nyilatkozni :)

Minden esetre aki azért támadja mert most "rinyál" az ugyanolyan bután gondolkodik, ettől még lehet csodagyerek, sőt talán pont az ilyen incidensek kellenek...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba