Verstappennek eszébe sem jutott elhagyni a Red Bullt

írta: M4Sport
2016. május 06. 11:20
FOTÓ: ©Red Bull

Elsőre sokkolta Max Verstappent, hogy már a soron következő Spanyol Nagydíjon a Red Bull versenyzője lesz – elmondása szerint azonban lazán kezeli az új helyzetet. Elárulta, valójában nem gondolt arra, hogy elhagyja a Red Bullt.

A Red Bull csütörtökön jelentette be, hogy őt ülteti Danyiil Kvjat helyére Barcelonától, ám Max Verstappen akkor olyannyira tudta, mi vár rá, hogy aznap már Milton Keynesbe is utazott, hogy teljesítse első munkanapját a csapat alkalmazottjaként. A gyárral és a munkatársakkal való ismerkedés után szimulátoros felkészülés és üléspróba vár rá.

Martin Brundle, a Sky Sports szakértője úgy véli, az osztrákok számára kiváló alkalmat jelentett Danyiil Kvjat oroszországi hibája ahhoz, hogy holland tehetségük kedvében járjanak. „Ez egy remek esély volt arra, hogy elmozdítsák az útból Kvjatot. Szerettek volna tenni valamit azért, hogy védjék és megtarthassák Maxot. Tudták, hogy a Mercedes és a Ferrari és más csapatok is akarják őt, ezért volt fontos lépés ez a Red Bull részéről – még ha Kvjat szempontjából kegyetlen is” – vélekedett a korábbi F1-es versenyző.

Majd más összefüggésekre is rámutatott. „A Toro Rosso 2015-ös Ferrari-motort használ, amit már nem fejlesztenek. Emiatt jó esély van rá, hogy a csapat az év előrehaladtával egyre inkább szenvedni fog. A Red Bull szeretett volna Verstappen kedvében járni, ráadásul így most felmérhetik, mire képes Daniel Ricciardo ellen. Érdekes párosítás lesz” – fogalmazott.

Verstappen a Red Bullnak adott interjúban nem cáfolta (sőt, gesztusaival szinte meg is erősítette…), hogy más csapatok is érdeklődtek iránta, azonban állította, valójában sosem gondolkodott el azon, hogy kilépjen a Red Bull kötelékéből. Emellett a rá váró új kihívásokról, spanyolországi várakozásairól és az új csapattársról, Daniel Ricciardóról is beszélt.

Max Verstappen

Mit éreztél, mikor megtudtad, hogy Barcelonában már te vezeted a Red Bullt?

Max Verstappen: Természetesen nagyon örültem. Egy kicsit sokkolt is, mert egyáltalán nem számítottam rá, de nagyon boldog vagyok. Köszönettel tartozom a Red Bullnak és Dr. Helmut Markónak. Most pedig már alig várom, hogy beülhessek az autóba!

Szerinted mennyiben lesz más az RB12-es, mint az STR11-es?

Verstappen: Remélem, hogy gyorsabb lesz! Ez a cél! (nevet) Remélem, hogy jól érezem majd magamat benne, hiszen ez a legfontosabb egy versenyző számára. De Barcelonában majd kiderül! Korábban sosem vezettem még sem az RB12-est, sem az RB11-est, szóval ez egy teljesen új élmény lesz számomra. Sok újdonságot kell majd megtanulnom, de ezért is vagyok itt.

Mennyire hiszed, hogy a következő versenyre sikerült alkalmazkodnod az új csapathoz és az új autóhoz?

Verstappen: Lazán kezelem ezt. Meglátjuk, hogy alakul. Persze próbálok majd a lehető leghatékonyabban együttműködni a mérnökökkel, tanulmányozni fogom a különböző folyamatokat. És emellett szeretnék majd tanulni a csapattársamtól is.

Már többet tudsz a csapatról?

Verstappen: Természetesen tudom, mit értek el a múltban. Imádják a versengést, de én magam is ilyen vagyok, szóval remélem, hogy tökéletesen passzolunk majd egymáshoz.

Mit vársz a Spanyol Nagydíjtól?

Verstappen: Őszintén szólva mindenféle elvárás nélkül utazom oda. Egyszerűen csak szeretném megszokni az autót, edzésről edzésre egyre jobban megérteni a működését. És gyanítom, jó sok adatot át fogunk tanulmányozni majd, a csapattársam adatait is, hiszen a legfontosabb feladat most az, hogy pontokat szerezzünk.

Max VerstappenSzerinted nagyobb nyomás nehezedik majd rád a Red Bullnál?

Verstappen: Nem mondanám, hogy nagyobb lesz a nyomás. Persze, egy nagyobb csapatnál versenyzem mostantól, de végső soron most is csak próbálom a legjobb formámat nyújtani – mindig is ezt tettem. Nem, nem érzek nagyobb nyomást magamon.

Mit szólt az édesapád?

Verstappen: Nagyon büszke volt. Örült, hiszen fiatalabb koromban rengeteg időt és energiát fordított a pályafutásomra. Együtt kezdtünk gokartozni, nagyon sokat segített, sokat tanultam tőle. És az biztos, hogy az ő segítsége nélkül ma nem állhatnék itt.

Mennyire ismered Daniel Ricciardót?

Verstappen: Már kezdem megismerni. Monacóban egy épületben lakunk. (mosolyog) Biztosra veszem, hogy jó lesz a kapcsolatunk.

Kaptál ajánlatokat más csapatoktól?

Verstappen: Nos ööö… (jól átgondolja szavait) Mindig is boldog voltam a Red Bullnál, így sosem láttam okát a váltásnak. És most, ezzel a lehetőséggel már valóban nincs is okom váltani. Örülök, hogy itt lehetek!

Mit jelent számodra a Red Bull versenyzőjének lenni?

Verstappen: Ez egy igazi élcsapat, ahol minden versenyző szívesen versenyezne. Szóval már alig várom, hogy elkezdődjön!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary