Verstappennek már a csere előtt megvolt a szerződése

írta: M4Sport
2016. május 10. 15:19
FOTÓ: ©Red Bull

Legutóbbi nyilatkozata során Max Verstappen elhintette, 2017-es szerződése már azelőtt elkészült, mielőtt a Red Bull váratlanul bejelentette, hogy a következő versenyen őt ülteti az Orosz Nagydíjon hibázó Danyiil Kvjat helyére.

A hetekben többször felmerült – még Kvjat menesztése előtt –, hogy jövőre Verstappen váltja az orosz versenyzőt és lesz Daniel Ricciardo csapattársa a Red Bull első számú alakulatánál, eredeti szerződése értelmében ugyanis „szabaddá” válhat, ha a bikások nem léptetik elő, meggyőző bemutatkozása miatt pedig több ellenfél is felfigyelt rá. A Red Bullnak tehát lépnie kellett, ha magához akarta láncolni az élcsapatba vágyó holland tehetséget.

Arra, hogy az eredeti terv mindig is az volt, hogy harmadik évét már az anyacsapatnál kezdje nemrég maga Verstappen is utalt, amikor az RTL4 erről a lehetőségről érdeklődött. „Természetesen, mindig ez volt a cél” – mondta, majd amikor egyértelműen rákérdeztek, hogy mindez korábban is papírra volt-e vetve, rövid gondolkodás után így válaszolt: „Végül is, igen.”

Verstappen a csere bejelentése óta már elmondta, a hétvégén „valóra válik” egy régi álma, hiszen egy igazi élcsapat színeiben versenyezhet, ami adott esetben a dobogós helyezésekért is harcolhat. A váltással azonban nemcsak az esélyek növekednek, hanem a fiatal pilótára nehezedő nyomás is, főleg egy olyan csapattárs mellett, mint az egyre komolyabb elismerésnek örvendő Ricciardo. Ő azonban továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nem fog jobban izgulni a versenyek előtt, hiszen ebben az évben nem a márkatárssal vívott küzdelemre, hanem a 2017-es évre való felkészülésre összpontosít.

„Természetes, hogy az ember a csapattársához hasonlítja magát. Azt hiszem összességében ez jó lesz arra, hogy felkészítsem magam a következő szezonra. Az a baj a Forma–1-gyel hogy nagyon sok múlik az autón. Tehát ha egy nagyon jó autó van alattad, akkor versenyképesebb vagy, mint egy másik csapatban voltál, de ez igazából minden versenyző esetében így van” – magyarázta.

A holland versenyző eddig Xevi Pujolarral dolgozott a Toro Rossónál, mérnöke azonban nem követte a Red Bullhoz, sőt a csere bejelentése után addigi munkaadójától is távozott. Verstappen nyilatkozata során erről is beszélt. „Nagyszerű volt a kapcsolatunk, és ez is fontos ahhoz, hogy az ember jól teljesítsen. Másrészről viszont a Red Bullnál is nagyszerű szakemberek dolgoznak, hiszen ha nem így lenne, nem lennének ezen a szinten. Szóval bizonyos szempontból rossz, egy másikból viszont jó, hogy most egy új kaland kezdődik új emberekkel.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”