Verstappent az égbe emelték, de most a földön kell maradnia

írta: M4Sport
2016. május 24. 08:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába Max Verstappen semmiből jött első F1-es győzelme, Gerhard Berger még korainak tartja a sportág legnagyobbjaihoz hasonlítani őt. A friss futamgyőztes sem szeretne elrugaszkodni a földtől.

Volt versenyzők, F1-es szakértők, kollégák és főnökök sem győzték dicsérni Max Verstappent a Spanyol Nagydíjon aratott győzelme kapcsán. Az élete első Red Bull-os versenyét megnyerő, s ezzel minden idők legfiatalabb győztesévé váló hollandot már sokszor állították párhuzamba a sportág nagy bajnokaival. Az Ayrton Senna csapattáraként is versenyző Gerhard Berger ugyanakkor úgy véli, túlságosan korai még efféle párhuzamokat vonni, mivel senki sem tudhatja, hogy Verstappen elérheti-e mindazt, amire alkalmasnak tartják.

„Esélyes a világbajnokká válásra, ez nem is kérdés” – nyilatkozta a Motorsportnak. Majd amikor rákérdeztek, emlékezteti-e őt Ayrton Sennára vagy Michael Schumacherre az ifjú tehetség, hozzátette: „Még nem állítanám, hogy ugyanaz a kategória, mivel pályafutása ezen szakaszában ezt nehéz lenne megmondani. De azt sem mondanám, hogy nem.”

Akárhogy is, a Forma–1-nek Berger szerint örülnie kell Verstappen sikerének. „Szerintem nagyszerű hír az F1 számára, hogy van egy 18 éves fiú, aki ennyire jól végzi a dolgát. És a Red Bull számára is jó ez, mert bizonyítja, hogy nem volt túl korai az F1-be hozni és a másik csapatba ültetni őt. Ez az egész remek sztori” – jelentette ki.

Hogy ez a történet hogyan folytatódik, a hétvégén Monacóban derül majd ki – egy biztos, Verstappentől aligha várható el, hogy őrizze százszázalékos Red Bull-os mérlegét. „Hihetetlen volt a spanyolországi első győzelmem, még most sem tudom elhinni” – nyilatkozta. „Nagyszerű eredményt értünk el, és most meglátjuk, mi lesz Monacóban. A legfőbb célom, hogy távol maradjak a falaktól. Ha ez sikerül, akkor talán közel kerülhetünk a dobogóhoz. Mindig is élveztem az utcai pályákon versenyezni, mert itt a határokat feszegetjük, és nagyon közel kerülünk a falakhoz.”

Verstappen elárulta, az elmúlt hete főként a siker kiélvezéséről szólt – még versenye holland nyelvű közvetítésének felvételét is visszanézte. „A kommentátor sírt! Még most is libabőrös leszek, ha látom ezt. Nem érzékenyülök el egykönnyen, de a dobogón vissza kellett tartanom a könnyeimet” – ismerte el.

Végül pedig kiemelte, mindent megtesz, hogy a körülötte támadt felhajtás ne vonja el a figyelmét, mert szeretne továbbra is a földön járni. „Most kicsit mozgalmas körülöttem minden, de nagyon fontos, hogy továbbra is a földön járjak. Édesapám és a menedzserem majd segít nekem ebben.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

G0007
#2 G0007 2016. május 24. 12:08  

engem csak jos verstappenre emlékeztet :D

Am Max már nem tudom hányadik új Schumacher, új Sennának kikiáltott valaki . Elhiszem, hogy az f1 pláne ez a jelenlegi kétségbeesetten vágyik arra, hogy újra legyen az említett két névhez fogható zsenije, karaktere, tehetsége, hőse, de ez nem így megy. Az a szint ahol Schumacher és Senna versenyzett egy külön liga, ahova a bejutáshoz nem elég egy futamgyőzelem, egy vb cím de még 4 sem. Ők sem azért vannak ott , hozzájuk sem emiatt hasonlítgatnak mindenkit, nem azért ők a mérce mert nyertek 10 vb-t, nyertek 132 futamot, szereztek 133 polet és még sorolhatnánk. Ez mind szép és jó értetlenkedve csóválja az ember a fejét, hogy micsoda brutális számok, de "ennyi". Ők azért vannak ezen a szinte megközelíthetetlen szinten mert megosztó személyiségek voltak, nyerőgépek, esőmágusok, tudtak varázsolni mivel számtalan mai napig szinte megmagyarázhatatlan dolgokat vittek véghez a pályafutásuk alatt amit azóta se látni , alapjaiban változtatták meg nem csak 1-1 csapatot hanem az egész sportágat, példaképek voltak a pályán kívül is , segítettek másokon , lehengerlő munkamoráljuk, kisugárzásuk volt , generációkat átölelő hosszúságú karrierük volt ami alatt végig számolni kellett velük minden évben és mert sajnos mindkettőjük élete váratlanul, tragikusan fejeződött be. még lehetne sorolni de valahol ez a lényeg hogy komplett csomag voltak, megvolt bennük valami olyan extra érték minden szempontból legyen az tehetség, karakter, viselkedés stb ami által egyfajta hősökké, legendákká váltak.

eközben persze mindent elsöprő eredményeket értek el, de az ő esetükben ez másodrangú mert nem ezért emlegetik őket és használják őket mércének.

hozzájuk mérve szinte sértő egy mondatban említeni valakit aki csak nyert egy árva futamot vagy ha akár szerzett néhány vb címet (ha 2őt ha 4-et lényegtelen) és még karriere közepén jár. Nincs több Schumacher és nincs több Senna, viszont be lehet kerülni az ő szűk körükbe, mért ne lehetne az esély mindenki számára adott hogy megközelítse őket bármilyen szempontból csak ahhoz rengeteg minden szükséges, rengeteg idő kell hozzá és nem fél karrier , néhány vb cím vagy 1 nyomorult győzelem és egy fél érettségi....

Utoljára módosítva: 2016. május 24. 12:12

Agressor
#1 Agressor 2016. május 24. 10:18  

Na baszki...
Nincs is annál szánalmasabb, mikor a versenyzőket a múlt nagyjaihoz hasonlítgatják, meg "ők jutnak eszébe róla" elcsépelt kiüresedett sz@r szövegeket nyomnak... Tiszta gáz...
Ezt nagyjából az összes TOP pilótáról elmondják a pályafutásuk elején, aztán mégis mindegyik történet más...
Meg azért ne felejtsük el, hogy kicsit korán van Sumikettőzni, vagyis izé... Az már foglalt Vettelnek... Szóval korán van Sumihárompontnullázni... Láttunk már sok nagy nevet pályafutásán keresztül sz@rul igazolni... Bőven benne van rá esély, hogy ez Max-el is megtörténik... Mert hiába akarnak valakit a nagyok, végül egy évadot egy csapatban képes lehúzni. És ha épp nem az a nagy csapat rakja össze a legjobb/egyik legjobb csomagot, akkor semmire nem megy a tehetségével...

Utoljára módosítva: 2016. május 24. 10:20

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott