Verstappent nem izgatja a csapatutasítás: Úgyis mérföldekkel előtte leszek!

írta: M4Sport
2016. március 21. 11:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár vasárnap ő maga követelt csapatutasítást, Max Verstappen nem foglalkozik azzal, a Toro Rosso a jövőben hogyan jár el e kérdésben. Elmondása szerint úgysem lesz rá szüksége – mert úgyis ő lesz elöl…

A csapaton belüli rivalizálás terén talán még mindig Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszi a prímet a mezőnyben, vannak azonban arra utaló jelek, hogy a Toro Rossónál is kialakulhat még egy hasonlóan intenzív párharc. Ez persze már 2015-ben kezdetét vette, hiszen Max Verstappen és Carlos Sainz azóta csapattársak, ám idén várhatóan mindketten új szintre lépnek. És nemcsak azért, mert a mostani már nem az újoncévük, azért is, mert Helmut Marko Ausztrália előtt kiadta az egyértelmű jelszót: „Aki nem teljesít, az repül.”

Melbourne-ben elsőre Max Verstappennek sikerült jobban teljesíteni. Bár Carlos Sainz szektoridői alapján képes lett volna legyőzni őt a szombati időmérőn, a mindent eldöntő köre a hollandnak sikerült jobban, aki ezzel megszerezte pályafutása eddigi legelőkelőbb helyezését, az 5. rajtkockát. Verstappen aztán vasárnap egy ideig a negyedik helyen autózott (később Daniel Ricciardo elé vágott), majd a Toro Rosso elkövette az első hibáját: a piros zászlós megszakítás után a lágy keverékű gumikon küldte vissza a pályára két versenyzőjét, ami azt jelentette, hogy még egyszer ki kellett állniuk kereket cserélni. Aztán jött egy újabb furcsa döntés: az utolsó etapra a közepes gumik kerültek autóikra. „Máshogy is csinálhattuk volna” – állapította meg Verstappen.

E döntések és a fokozatos visszaesés megteremtette az alaphelyzetet ahhoz, ami aztán a futam második felében a két versenyző között történt. Az eleve frusztrált Verstappen és Sainz egymással kezdett csatázni – taktikai szempontból és a valóságban is. Az egész azzal indult, hogy a második kerékcsere előtt Verstappen arra panaszkodott, gyorsan kopnak a gumijai, ám csapata ennek ellenére Sainzot hívta ki előbb. Amikor aztán egy körrel később a holland is megérkezett, szerelői nem készültek fel a cserére, s ezzel 9 másodpercet veszített kollégájához képest – ez már önmagában is felbosszantotta a 18 éves tehetséget. „Kommunikációs hiba volt. Jobban fel kell készülnünk” – jelentette ki a verseny után.

Végül mindketten Jolyon Palmer mögött találták magukat, és bár Verstappen egész verseny alatt jobb tempót mutatott, fönnakadt csapattársán. Többször is csapatutasítást követelt a rádióban, és bár megadták neki az engedélyt az előzésre, kollégája nem hagyta magát, s végül megelőzte Palmert. A hajrában aztán már hiába üldözte Sainzot, koccanásuk miati megpördülése véget vetet párharcuknak, s csak a 9-10. helyen értek célba. „A tempóm sokkal jobb volt ma, és ha nem szúrjuk el a kiállást, mérföldekkel előtte lettem volna. Ott érhettem volna célba, ahol Daniel Ricciardo” – kesergett Verstappen, utalva arra, hogy számításai szerint meglett volna neki a 4. hely.

Max Verstappen

Két higgadt kakas…

Ami a csapatutasítás kérdését illeti, később viszont már arról beszélt, nem foglalkoztatja őt, hogy alakul a helyzet a jövőben. „Őszintén szólva, nem tudom, és nem érdekel. Ha minden jól megy, mérföldekkel előrébb vagyok, mint ő, szóval minden rendben lesz” – mondta önbizalomtól duzzadva. „Az egész a rádiózással kezdődött, ahol félreértettük egymást. Ki akartam állni, de semmit sem hallottam. Aztán mikor megérkeztem, a gumik sehol sem voltak. Később kértem, hogy engedjenek előzni, de természetesen semmi sem történt. Hát rendben. Tudtam, hogy gyorsabb voltam ma, és nem is aggódom a tempóm miatt. Egyszerűen volt egy rossz kiállásunk, aztán hátrébb csúsztam. Szóval részemről valójában minden rendben van. Úgy érzem, mindent az irányításom alatt tartok. Nem érzem, hogy nyomást gyakorolna rám (Sainz – a szerk.). Én előre tekintek.”

Bár a verseny történéseiből nem az jött le, hogy Verstappent ennyire hidegen hagynák őt a történtek, vetélkedésüket még érdekesebbé teszi, hogy mindeközben Sainz is hasonló higgadtságot próbált mutatni. „Az ilyesmi megtörténhet, nekem semmi gondom ezzel. Az én versenyemet nem tette tönkre a koccanásunk” – utalt csapattársa hajrában látott megpördülésére. „Szerintem mindketten frusztráltak voltunk a történtek miatt. Szenvedtünk a közepes keverék tapadásával, ami miatt nehéz volt kigyorsítani a kanyarokból. A gyengébb végsebességünk és a rossz tapadás miatt Max bosszús volt, és én is bosszús voltam, mert egyszerűen nem tudtuk megcsinálni, amit terveztünk. Szóval emiatt állt elő ez a helyzet” – vélekedett a spanyol.

Carlos Sainz, Jolyon Palmer,Max VerstappenTavaly egyébként már több ízben is hangzottak el csapatutasítások a Toro Rossónál. Több alkalommal Sainznak kellett félreállnia Verstappen elől, míg Szingapúrban a hollandot kérték ugyanerre, ám ő végül határozottan visszautasította csapata kérését.

„Semmi gond nem volt ezzel” – utalt Verstappen mostani rádiós panaszára Sainz. „Mind egyetértünk abban, hogy ez a körülmények miatt alakult így, sok minden történt egyszerre. Visszatekintve már tudjuk, hogy jól döntöttünk, akkor viszont nehéz volt megérteni, mi történik és mit kell tenni.”

„Szerintem ez egy egészséges rivalizálás. Legalábbis a részemről. Nekem nincs semmi problémám senkivel. A mai verseny a határon volt, de az F1-nek ilyennek kell lennie, mindig a határon kell táncolni. Élveztem, még ha ennél a végeredménynél jobbat is érdemeltünk volna. Jó volt, és szerintem nem lesznek problémák – legalábbis az én részemről biztosan nem” – dobta vissza a labdát Verstappen térfelére Sainz.

A két versenyző vasárnap este alaposan átbeszélte a történteket csapatfőnökükkel, Franz Tosttal, de Verstappen úgy érezte, nem is volt igazán mit tisztázni. „Nem, csak ki kell elemeznünk mindent, hogy erősebbek lehessünk a következő versenyre” – fogalmazott. „Részemről minden rendben van, engem csak az elszalasztott lehetőség bosszantott, mert a szezon elején sok pontot kéne gyűjtenünk, mielőtt a többiek fejleszteni kezdenek a motorjukon.”

Oszd meg!

54 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Benhower
#54 Benhower 2016. március 22. 22:08  
guide:
Biztos így volt,de az idén is óvatosnak kell lennie,mert az újságírók és a szurkolók könnyen skatulyáznak.Vettellel sem volt semmi gondjuk eleinte,aztán 2013-ban a malajziai eset után már egyesek a futameltiltást követelték.

Igen, ez igaz. Nekem se tetszik ez a nyilatkozata, de az sincs rendjén hogy ilyen sokan nekiesnek már az első alkalommal, meg úgy beszélnek mintha mindig így lett volna. Az már most látszik hogy hevesebb hőmérsékletű mint Vettel, de azért azt énis remélem hogy nem emelkedik Alos magaslatokba :)

guide
#53 guide 2016. március 22. 20:58  
Benhower:
Ez volt az első nagyképű nyilatkozata, nem kell úgy beállítani mintha mindig is ilyeneket nyilatkozna. Tavaly sem nyilatkozott ilyeneket, arról meg hogy a média hogy nyomta nem tehetett

Biztos így volt,de az idén is óvatosnak kell lennie,mert az újságírók és a szurkolók könnyen skatulyáznak.Vettellel sem volt semmi gondjuk eleinte,aztán 2013-ban a malajziai eset után már egyesek a futameltiltást követelték.

Benhower
#52 Benhower 2016. március 22. 18:03  
albutr:
ez a baj hogy Max nagyon is issza apja szavait.

Ez volt az első nagyképű nyilatkozata, nem kell úgy beállítani mintha mindig is ilyeneket nyilatkozna. Tavaly sem nyilatkozott ilyeneket, arról meg hogy a média hogy nyomta nem tehetett

albutr
#51 albutr 2016. március 22. 14:26  
guide:
Nagyon tehetséges fiú! De szerintem,amiket mond,nagy valószínűséggel az apjától hallja,aki rajta keresztül szeretné megvalósítani azt,ami neki nem sikerült. Jobb lenne szerénynek maradni,az mindig népszerűbb.Aki ért hozzá akkor is tudja,hogy ő volt a gyorsabb,ha nem közli ország-világgal.A Red Bull ülése szinte biztosan az övé,hacsak Kvyat nem dob valami nagyot.Szóval nyugi!

ez a baj hogy Max nagyon is issza apja szavait.

Lewisthebest
#50 Lewisthebest 2016. március 22. 12:07  
Mendez:
Ez a kis Max gyerek és Sainz nem egy kategória.Ugyan minden futamon hallhatjuk,hogy (Sainz alul van értékelve,a Max körüli médiaérdeklődés elhomályosítja a teljesítményét,nem jött ki a lépés,stb....) de ez csak szöveg.Lehet fikázni a kis srácot,de a tények makacs dolgok.Ő a jobb.

Mondjuk vannak olyanok akik azt se képesek beismerni, hogy pl Alonso jobb mint Massa :D
Mert sokan annyira egyszerűek, hogy akit kedvelünk az jó akit nem kedvelünk az sz*r és minden észérvet nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni.

Lewisthebest
#49 Lewisthebest 2016. március 22. 12:01  
fist1:
Érdekes, én meg úgy tapasztaltam a Vergne körüli védőbeszédeim esetében, hogy az egyetlen ellenérv az volt, hogy a Red Bullnak több adat áll a rendelkezésére, tehát hiába szerezte Vergne a több pontot, a RB a háttérben "tud valamit". Erős ferdítés, hogy minden 2. futamon kiesett, mert ha ezzel és a rosszabb időmérős teljesítménnyel együtt szerzett több pontot egy-egy évben mint a csapattárs, akkor világverő versenytempója volt a srácnak. Ja és igen, ne legyenek kétségek, nem csak a tehetség számít a mai F1-ben sem, ideje lenne az álomvilágból felébredni.

Ricciardo megverte 2013-ban időmérőn is, versenyen is, pontokban is mindenhogy. Az meg már nem túl nagy dicsőség, hogy az újonc Kvyatot lenyomta 3 év tapasztalattal úgy, hogy egy fos Renault motorral mentek ami két futamonként kigyulladt és annyira volt mérvadó az eredmény mintha bementek volna a kaszinóba rulettezni és az alapján döntötték volna el, hogy ki a jobb :D Egyébként nyilván nem csak a tehetség számít, de ha Vergne olyan jó lett volna akkor biztosan felvitte volna az RB a nagy csapatba, de két esélyből kétszer is pofára ejtették szóval még az se mondható mint Buemi esetében pl, hogy azért mert nem volt hely :D

fist1
#48 fist1 2016. március 22. 08:29  
Lewisthebest:
Na igen és akkor mindenféle észérv nélkül még le is állnak vitát generálni, hogy Vergne, Buemi, Alguersuari, Yuji Ide amúgy tök jó volt, de manapság már csak a pénz számít a F1-ben :D

Érdekes, én meg úgy tapasztaltam a Vergne körüli védőbeszédeim esetében, hogy az egyetlen ellenérv az volt, hogy a Red Bullnak több adat áll a rendelkezésére, tehát hiába szerezte Vergne a több pontot, a RB a háttérben "tud valamit". Erős ferdítés, hogy minden 2. futamon kiesett, mert ha ezzel és a rosszabb időmérős teljesítménnyel együtt szerzett több pontot egy-egy évben mint a csapattárs, akkor világverő versenytempója volt a srácnak. Ja és igen, ne legyenek kétségek, nem csak a tehetség számít a mai F1-ben sem, ideje lenne az álomvilágból felébredni.

Utoljára módosítva: 2016. március 22. 08:31

Mendez
#47 Mendez 2016. március 22. 06:37  

Ez a kis Max gyerek és Sainz nem egy kategória.Ugyan minden futamon hallhatjuk,hogy (Sainz alul van értékelve,a Max körüli médiaérdeklődés elhomályosítja a teljesítményét,nem jött ki a lépés,stb....) de ez csak szöveg.Lehet fikázni a kis srácot,de a tények makacs dolgok.Ő a jobb.

Benhower
#46 Benhower 2016. március 22. 00:30  
guide:
Nagyon tehetséges fiú! De szerintem,amiket mond,nagy valószínűséggel az apjától hallja,aki rajta keresztül szeretné megvalósítani azt,ami neki nem sikerült. Jobb lenne szerénynek maradni,az mindig népszerűbb.Aki ért hozzá akkor is tudja,hogy ő volt a gyorsabb,ha nem közli ország-világgal.A Red Bull ülése szinte biztosan az övé,hacsak Kvyat nem dob valami nagyot.Szóval nyugi!

Amúgy ez az első nagyképű nyilatkozata volt, valszeg rögtön a verseny után, ahol azért nem kicsit fölhúzta magát. Tavaly azért egész évben normálisakat nyilatkozgatott, pedig akkor is ment ez a nagy média hype. Sajnálom is hogy ennyire nyomassa a média, mert így csak rengeteg antit szerez magának, pedig még csak el sem kezdte verni a nagy sztárocskákat.

guide
#45 guide 2016. március 21. 23:44  

Nagyon tehetséges fiú!
De szerintem,amiket mond,nagy valószínűséggel az apjától hallja,aki rajta keresztül szeretné megvalósítani azt,ami neki nem sikerült.
Jobb lenne szerénynek maradni,az mindig népszerűbb.Aki ért hozzá akkor is tudja,hogy ő volt a gyorsabb,ha nem közli ország-világgal.A Red Bull ülése szinte biztosan az övé,hacsak Kvyat nem dob valami nagyot.Szóval nyugi!

f1m12
#44 f1m12 2016. március 21. 21:51  
Lewisthebest:
Ha jól emlékszem a legelején azt mondták neki, hogy csak abban a stintben ne támadja és majd a végén versenyezhetnek :D De ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy ez nem kor meg arrogancia hanem hozzáállás függő. Top pilóta felfogja b*szni az agyát, ha valaki hátráltatja főleg akkor, ha az pont a csapattársa. A második számúak meg beletörődnek ebbe is mint mindenbe ezért nem nyernek soha semmit.

pontosan. ezt türelmesen kivárta, amikor meg eljött volna az ideje, megálljt parancsoltak neki. szórakoztak

GreenHonda
#43 GreenHonda 2016. március 21. 21:31  
csaby_massa:
ha így lenne Massa már többszörös VB lenne :)

Nem teljesítményügyileg értette

cybergyerek
#42 cybergyerek 2016. március 21. 21:10  
opamisi:
Azért hihetetlen mi folyik itt. Egy elpuskázott futam után egyszer mert Verstappen egy véleményes nyilatkozatot tenni a verseny után és máris nagyképű pöcs és alsó hangon is dögöljön meg! Sztem tavaly nagyon korrektül nyilatkozott végig annak ellenére, hogy az egész média az ő fenekét fényesítette. Alo és Ham mondott sokkal cifrábbakat is (Mondjuk ők Vb-k is). Eddig hallgattak a bírálók és csak a média hypot tudták a fejéhez vágni, most végre mehet a duma.

egyetértek, sztem sokan úgy vártak erre a nyilatkozatra, mint egy falat kenyér. :D

guide
#41 guide 2016. március 21. 20:39  

Franz Tost (Team Principal): “Both drivers did a good start. Max came back from the first lap in 4th position, Carlos was 7th. We kept a fast pace in this first stint. Carlos’ pit-stop went well, by undercutting Massa. After the red flag, when the race was restarted, Max was 5th and Carlos 6th. But in the following laps we lost the pace. Carlos had a lot of front locking. Therefore we called him for an early pit stop. We changed our strategy and sent him out on medium tires. Within the next three laps also Max came into the pits, but the team was not prepared for this stop, as we did not call him. Therefore he lost 7 seconds, which put him in 12th position. This result is very disappointing for us, as we had the speed to finish in a much better position. The only positive aspect is the knowledge that the STR11 is very competitive.”

opamisi
#40 opamisi 2016. március 21. 20:33  
albutr:
Sainznak is Alonso a példaképe.

:D Jár a pont!

opamisi
#39 opamisi 2016. március 21. 20:27  
cybergyerek:
jól van akkor csinálj mártírt Carloskából :D mint hogyha neki nem sírt volna a szája néhányszor a tavalyi szezon során, meg a téli holtidényben

Igen, kicsit én is úgy érzem, hogy megy a mártírcsinálás, mert a beképzelt, gonosz csúnya Verstappen beszólt neki. Pedig sztem nem is rá haragudott igazán. Carlos rívását pedig sokan elfelejtették már. De sztem ez is bizonyítja, hogy jó a srác, mert senkit sem hagy hidegen (Mint az eskimo jégkrém).

csaby_massa
#38 csaby_massa 2016. március 21. 20:26  
Mr. Répatorta balneológus:
Ó micsoda ellenszenv ütötte fel a fejét a fiatalúr iránt itt a fórumon :-D És mi lesz majd akkor, ha netán a kedvenceket fenekeli majd el egy jobb verdával.... Hogy szokták mondani? Az igazán nagyok, mindig megosztó személyiségek. Hogy csak az utóbbi 25 évet említsem Prost, Senna, Scumacher, Alonso, Hamilton, Vettel. És ez a srác még csak 18 éves és úgy látom, már most kezdődik a fikázása. :-D

ha így lenne Massa már többszörös VB lenne :)

opamisi
#37 opamisi 2016. március 21. 20:15  

Azért hihetetlen mi folyik itt. Egy elpuskázott futam után egyszer mert Verstappen egy véleményes nyilatkozatot tenni a verseny után és máris nagyképű pöcs és alsó hangon is dögöljön meg! Sztem tavaly nagyon korrektül nyilatkozott végig annak ellenére, hogy az egész média az ő fenekét fényesítette. Alo és Ham mondott sokkal cifrábbakat is (Mondjuk ők Vb-k is). Eddig hallgattak a bírálók és csak a média hypot tudták a fejéhez vágni, most végre mehet a duma.

f1m12
#36 f1m12 2016. március 21. 19:37  
csaby_massa:
Lehet Alonso a példaképe, nála sem láttunk álázatot és látod mégis sikerült neki VB lenni.

másban is hasonlít. eleinte azt hittem, h a hírverés annyira nem érdekli, de mégis. a nyilatkozatokban kiéli magát. hitelesebb, ha kinyilatkoztatja, mennyivel jobb m a másik

albutr
#35 albutr 2016. március 21. 19:34  
csaby_massa:
Lehet Alonso a példaképe, nála sem láttunk álázatot és látod mégis sikerült neki VB lenni.

Sainznak is Alonso a példaképe.

csaby_massa
#34 csaby_massa 2016. március 21. 19:31  
f1m12:
egy bajnokaspiránsnál nem árt az alázat sem. különben ha a dolog nem jön össze, csak egy nagy arc marad, semmi más. a helycsere tényleg megért volna egy próbát, ha lenne bizalom. a Mercedes mellett ez az a csapat, ahol a csapattársak egy kanál vízben megfojtanál egymást.szerinted Verstappen visszaengedte volna Carlost? le se szarja az utasítást. legalábbis én a Carlos helyében nem bíznák meg benne. soha nem lesz minden tökéletes. szóval a ha nem lett volna hiba, ha időben behívnak, ha ha ha.....nem ér semmit. mindenkinek megvan a maga baja a futamon.szóval kár arcoskodni, nem érdemes, mert mindannyian tudjuk, h ha a Merciben ült volna, megnyerte volna. de nem ott van. mutatni kell, nem dumálni. ha előzni akar, csinálja, és kész.

Lehet Alonso a példaképe, nála sem láttunk álázatot és látod mégis sikerült neki VB lenni.

successboy
#33 successboy 2016. március 21. 19:22  

Kezd előtörni belőle apja mentalitása.Hát így öröklődnek a rossz gének ,avagy nagyon rossz mentora van.
Aztán ha elveri majd Sainz, majd jön a sárdobálás.

stonefly
#32 stonefly 2016. március 21. 19:11  

Van arc ! Majd lesz kisebb is.

Mr. Répatorta balneológus
#31 Mr. Répatorta balneológus 2016. március 21. 18:54  

SCHUMACHER, bocs Mester :-(

Mr. Répatorta balneológus
#30 Mr. Répatorta balneológus 2016. március 21. 18:53  

Ó micsoda ellenszenv ütötte fel a fejét a fiatalúr iránt itt a fórumon :-D És mi lesz majd akkor, ha netán a kedvenceket fenekeli majd el egy jobb verdával.... Hogy szokták mondani? Az igazán nagyok, mindig megosztó személyiségek. Hogy csak az utóbbi 25 évet említsem Prost, Senna, Scumacher, Alonso, Hamilton, Vettel. És ez a srác még csak 18 éves és úgy látom, már most kezdődik a fikázása. :-D

F1890
#29 F1890 2016. március 21. 18:50  

azért tényleg érdekelne h mit néznek azok akik szerint sainznak sokkal több pechje volt mint verstappennek tavaly, és h egy szinten vannak :D sztem ég és föld a kettő. itt is buci volt megint, csakhát az elrontott kerékcsere miatt bekerült a levesbe a holland. akik meg kritizálják h nem tud előzni azok nézzék meg hamiltont h ő sem tudta megelőzni a tr-t akkor meg hogyan várnánk el verstappentől h úgy előzzön h a másik is nyithatja a szárnyat és ugyanolyan autóval megy :D bírom az ilyen logikát :D

visszatérve erre a nyilatkozatra, igaza van csak kicsit visszább vehetne mert úgy jár int sven hannawald :D persze nehéz lehet felfogni h már ilyen fiatalon zseni és tudja jól maáról h megvana képessége ahhoz h vb legyen.

abból viszont tanulhat majd h ha vmi hiba csúszik a futamába akkor idegből ne hibázzon

Utoljára módosítva: 2016. március 21. 18:50

Mr. Répatorta balneológus
#28 Mr. Répatorta balneológus 2016. március 21. 18:46  

Kedvelem ezt a srácot. Ő az az új szín, aki miatt érdemes a sportágnál maradni. Az utóbbi 10 évben 2 ilyen volt Hamilton és Vettel. Remélem utoléri őket eredményességben is (persze ehhez kell azért egy autó is). De szurkolok neki.

Lewisthebest
#27 Lewisthebest 2016. március 21. 18:38  
f1m12:
már háromszoros vb volt. aztán elég keményen megdolgozott azért a pozícióért. tiszta szégyen volt akkor a csapatra, h annyiba se nézi a többszörös bajnokát, hogy engedi előzni. tiltották, mert a gumik elkopnak a csatában

Ha jól emlékszem a legelején azt mondták neki, hogy csak abban a stintben ne támadja és majd a végén versenyezhetnek :D De ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy ez nem kor meg arrogancia hanem hozzáállás függő. Top pilóta felfogja b*szni az agyát, ha valaki hátráltatja főleg akkor, ha az pont a csapattársa. A második számúak meg beletörődnek ebbe is mint mindenbe ezért nem nyernek soha semmit.

f1m12
#26 f1m12 2016. március 21. 18:31  
Lewisthebest:
Vettel 2013 Malajzia: Get him out of the way.. He is too slow.

már háromszoros vb volt. aztán elég keményen megdolgozott azért a pozícióért. tiszta szégyen volt akkor a csapatra, h annyiba se nézi a többszörös bajnokát, hogy engedi előzni. tiltották, mert a gumik elkopnak a csatában

Lewisthebest
#25 Lewisthebest 2016. március 21. 18:26  
Balrog:
Egyébként aki olvas nemzetközi fórumokat is, az szerintem tudja, hogy Max megörökölte az apja elképesztően fanatikus és szemellenzős hazai rajongóit, őket is ki kell szolgálni valahogy. Én úgy vettem észre, hogy Sainznak 90%ban olyan emberek szurkolnak, akiknek elege van a hypeból, vagy irritálják őt a holland szurkolók. Én őszintén szólva nem igazán értem ezeket a "semmivel nem jobb Sainznál" érveket, ez ugyanaz a kategória, minthogy "Vergne majdnem olyan jó, mint Ricciardo", leszámítva hogy időmérőn lassú és minden második futamon nekimegy valakinek. FE-ben Bird is agyonveri idén.

Na igen és akkor mindenféle észérv nélkül még le is állnak vitát generálni, hogy Vergne, Buemi, Alguersuari, Yuji Ide amúgy tök jó volt, de manapság már csak a pénz számít a F1-ben :D

Lewisthebest
#24 Lewisthebest 2016. március 21. 18:22  
f1m12:
a csapat felelőssége, nem a Carlosé, h kit hívnak ki hamarabb. az meg h elrontották a kerékcserét, na bumm. megesik mással is. most pl Vettellel. ezt nem lehet kiiktatni, mert bármikor előfordul. legfeljebb többet kell gyakorolni. de ez megintcsak nem a versenyzőnek róható fel

Vettel 2013 Malajzia: Get him out of the way.. He is too slow.

Balrog
#23 Balrog 2016. március 21. 17:44  
Benhower:
Amúgy abban igaza van néhány kommentelönek, hogy az utóbbi pár nyilatkozata elég arrogáns volt, és remélem nem ez lesz az új trend, mert még tavaly év vége felé is tök normális volt.

Egyébként aki olvas nemzetközi fórumokat is, az szerintem tudja, hogy Max megörökölte az apja elképesztően fanatikus és szemellenzős hazai rajongóit, őket is ki kell szolgálni valahogy. Én úgy vettem észre, hogy Sainznak 90%ban olyan emberek szurkolnak, akiknek elege van a hypeból, vagy irritálják őt a holland szurkolók.

Én őszintén szólva nem igazán értem ezeket a "semmivel nem jobb Sainznál" érveket, ez ugyanaz a kategória, minthogy "Vergne majdnem olyan jó, mint Ricciardo", leszámítva hogy időmérőn lassú és minden második futamon nekimegy valakinek. FE-ben Bird is agyonveri idén.

f1m12
#22 f1m12 2016. március 21. 17:17  
cybergyerek:
jól van akkor csinálj mártírt Carloskából :D mint hogyha neki nem sírt volna a szája néhányszor a tavalyi szezon során, meg a téli holtidényben

nem érdekel Carlos. Maxot tehetségesebbnek tartom. de mivel egyikért se tudnák rajongani, egyformán látom őket. számomra nincs kivétel. nem vagyok elfogult, csak írtam, amit látok

Benhower
#21 Benhower 2016. március 21. 17:16  

Amúgy abban igaza van néhány kommentelönek, hogy az utóbbi pár nyilatkozata elég arrogáns volt, és remélem nem ez lesz az új trend, mert még tavaly év vége felé is tök normális volt.

cybergyerek
#20 cybergyerek 2016. március 21. 17:07  
f1m12:
a csapat felelőssége, nem a Carlosé, h kit hívnak ki hamarabb. az meg h elrontották a kerékcserét, na bumm. megesik mással is. most pl Vettellel. ezt nem lehet kiiktatni, mert bármikor előfordul. legfeljebb többet kell gyakorolni. de ez megintcsak nem a versenyzőnek róható fel

jól van akkor csinálj mártírt Carloskából :D mint hogyha neki nem sírt volna a szája néhányszor a tavalyi szezon során, meg a téli holtidényben

f1m12
#19 f1m12 2016. március 21. 16:31  
cybergyerek:
azért az tényleg érthetetlen, hogy mért a hátrébb lévő sainzot hívták be előbb kerékcserére, mikor a jog az elől haladót illetné. és nem arról volt szó, hogy verstappen erről lemondott volna, mert ő is be akart menni. az már csak hab a tortán hogy még jó alaposan el is baszták a kerékcseréjét.

a csapat felelőssége, nem a Carlosé, h kit hívnak ki hamarabb.
az meg h elrontották a kerékcserét, na bumm. megesik mással is. most pl Vettellel. ezt nem lehet kiiktatni, mert bármikor előfordul. legfeljebb többet kell gyakorolni. de ez megintcsak nem a versenyzőnek róható fel

Benhower
#18 Benhower 2016. március 21. 16:25  
Lewisthebest:
Minden bajnokalkat versenyző arrogáns és nem szereti, ha csapattársa hátráltatja. Lehet azzal jönni persze, hogy "x szimpatikusabb és remélem, hogy jól odaver neki" de általában x az a versenyző akiből második számú lesz a későbbi pályafutása során :D Lehet, hogy Verstappennek nem most kellene ezt elkezdeni mert még nincs egy stabil szurkolótábora mint mondjuk Alonsonak, de hát ez van tegnap felhúzta magát az események alakulásán és így lehet, hogy könnyebben túllép rajta, ha egy kicsit polírozza magát. Az előzéses kommentekhez meg annyit, hogy amikor Hamilton egy kb 1,4 mp-vel gyorsabb autóval nem tudott elmenni akkor, hogy előzne Verstappen egy ugyanolyan autót tök ugyanazon a stratégián? :D A fizika törvényeinek nem lehet ellentmondani, ez a pálya nem az előzésekről híres és az autók is évről évre egyre nagyobb turbulens levegőt generálnak ahogy egyre komplexebbé válnak az első szárnyak. Ha nem lenne DRS akkor tegnap kb 1 előzést nem láttunk volna.

Egyetértek, Hami volt a legjobb példa arra mennyire nehéz az előzés, pedig ha valakinek jó kocsija van, és tud előzni, akkor ő az, mégis a kerékcserékre kellett várnia nem is 1x.
Az meg hogy a csapatutasításért sírt közel sem biztos, lehet rossz volt a rádiója, mert mondta is hogy többször nem hallotta a csapatot.

Utoljára módosítva: 2016. március 21. 16:25

Lewisthebest
#17 Lewisthebest 2016. március 21. 15:44  

Minden bajnokalkat versenyző arrogáns és nem szereti, ha csapattársa hátráltatja. Lehet azzal jönni persze, hogy "x szimpatikusabb és remélem, hogy jól odaver neki" de általában x az a versenyző akiből második számú lesz a későbbi pályafutása során :D Lehet, hogy Verstappennek nem most kellene ezt elkezdeni mert még nincs egy stabil szurkolótábora mint mondjuk Alonsonak, de hát ez van tegnap felhúzta magát az események alakulásán és így lehet, hogy könnyebben túllép rajta, ha egy kicsit polírozza magát. Az előzéses kommentekhez meg annyit, hogy amikor Hamilton egy kb 1,4 mp-vel gyorsabb autóval nem tudott elmenni akkor, hogy előzne Verstappen egy ugyanolyan autót tök ugyanazon a stratégián? :D A fizika törvényeinek nem lehet ellentmondani, ez a pálya nem az előzésekről híres és az autók is évről évre egyre nagyobb turbulens levegőt generálnak ahogy egyre komplexebbé válnak az első szárnyak. Ha nem lenne DRS akkor tegnap kb 1 előzést nem láttunk volna.

cybergyerek
#16 cybergyerek 2016. március 21. 15:42  
_JuSuF_:
Tavaly sokkal többet állt a f@sz rossz oldalán Sainz, szívott egész végig. Nem véletlenül volt köztük akkora különbség. Más a stílusuk, de semmivel sem rosszabb.

nem mondanám hogy sokkal többet, mert verstappennek is voltak technikai hibás kiesési, amik miatt zsíros pontokat bukott, elég csak az ausztrál és a kínai versenyre gondolni.

Utoljára módosítva: 2016. március 21. 15:42

nova76
#15 nova76 2016. március 21. 15:42  
qwerm:
először is a cím úgy lett megválasztva, mintha verstappen a jövőre vonatkozó kijelentéseket tett volna (szándékos hergelés), holott csak és kizárólag a versenyre utalt - még jelen időben is. másfelől viszont verstappen nagyon elröppent. remélem sainz végez előrébb kettejük közül. tavaly monaco környékén még szimpatikus volt, de emberileg kezdi nullázni magát a szememben.

Nem ember, még csak emberke. 18 éves, majd benő a feje lágya. Reméljük a sok hiszti nem akadályozza majd a fejlődésben.

cybergyerek
#14 cybergyerek 2016. március 21. 15:38  
f1m12:
egy bajnokaspiránsnál nem árt az alázat sem. különben ha a dolog nem jön össze, csak egy nagy arc marad, semmi más. a helycsere tényleg megért volna egy próbát, ha lenne bizalom. a Mercedes mellett ez az a csapat, ahol a csapattársak egy kanál vízben megfojtanál egymást.szerinted Verstappen visszaengedte volna Carlost? le se szarja az utasítást. legalábbis én a Carlos helyében nem bíznák meg benne. soha nem lesz minden tökéletes. szóval a ha nem lett volna hiba, ha időben behívnak, ha ha ha.....nem ér semmit. mindenkinek megvan a maga baja a futamon.szóval kár arcoskodni, nem érdemes, mert mindannyian tudjuk, h ha a Merciben ült volna, megnyerte volna. de nem ott van. mutatni kell, nem dumálni. ha előzni akar, csinálja, és kész.

azért az tényleg érthetetlen, hogy mért a hátrébb lévő sainzot hívták be előbb kerékcserére, mikor a jog az elől haladót illetné. és nem arról volt szó, hogy verstappen erről lemondott volna, mert ő is be akart menni. az már csak hab a tortán hogy még jó alaposan el is baszták a kerékcseréjét.

Thibczy
#13 Thibczy 2016. március 21. 15:31  

Verstappen Alonso nyomdokaiban, legalábbis a pszichológiai hadviselès terén mindenképp.

f1m12
#12 f1m12 2016. március 21. 15:13  
sába:
Egy kicsit nagy az arca, de szerintem igaza van és egy bajnokaspiránsnak ilyennek kell lennie. Legalább egy próbát megért volna a helycsere, aztán ha mégsem előzte volna meg a reanultot, akkor visszaparancsolták volna Sainz mögé. Ilyen egyszerű és talán a torro rosso néhány ponttal gazdagabb lett volna.

egy bajnokaspiránsnál nem árt az alázat sem. különben ha a dolog nem jön össze, csak egy nagy arc marad, semmi más.
a helycsere tényleg megért volna egy próbát, ha lenne bizalom. a Mercedes mellett ez az a csapat, ahol a csapattársak egy kanál vízben megfojtanál egymást.szerinted Verstappen visszaengedte volna Carlost? le se szarja az utasítást. legalábbis én a Carlos helyében nem bíznák meg benne.
soha nem lesz minden tökéletes. szóval a ha nem lett volna hiba, ha időben behívnak, ha ha ha.....nem ér semmit. mindenkinek megvan a maga baja a futamon.szóval kár arcoskodni, nem érdemes, mert mindannyian tudjuk, h ha a Merciben ült volna, megnyerte volna. de nem ott van. mutatni kell, nem dumálni. ha előzni akar, csinálja, és kész.

sába
#11 sába 2016. március 21. 14:44  

Egy kicsit nagy az arca, de szerintem igaza van és egy bajnokaspiránsnak ilyennek kell lennie. Legalább egy próbát megért volna a helycsere, aztán ha mégsem előzte volna meg a reanultot, akkor visszaparancsolták volna Sainz mögé. Ilyen egyszerű és talán a torro rosso néhány ponttal gazdagabb lett volna.

Balrog
#10 Balrog 2016. március 21. 13:16  

Az teljesen egyértelmű, hogy lazán megverte volna erőből Sainzt, a probléma ott van, hogy ennyire elveszítette a fejét a rossz kiállás után. Kvyat még hozzá képest is rendesen szopóágon volt a hétvégén és mégis méltósággal viselte a történteket.

MS_argo001
#9 MS_argo001 2016. március 21. 12:53  
fist1:
Komolyan, ezt még magyarázni kell a mai F1-ben? Olyan pilóták felejtettek el előzni utóbbi években (pl. Hamilton, Alonso, Räikkönen, Vettel), akik korábban nem sokat kérdeztek.

Úgy látom, nem követted figyelemmel Verstappen tavalyi futamait.

albutr
#8 albutr 2016. március 21. 12:51  
qwerm:
először is a cím úgy lett megválasztva, mintha verstappen a jövőre vonatkozó kijelentéseket tett volna (szándékos hergelés), holott csak és kizárólag a versenyre utalt - még jelen időben is. másfelől viszont verstappen nagyon elröppent. remélem sainz végez előrébb kettejük közül. tavaly monaco környékén még szimpatikus volt, de emberileg kezdi nullázni magát a szememben.

volt kitől tanulnia hiszen Jos sem külömb.

albutr
#7 albutr 2016. március 21. 12:49  

azért nem ártana ha Verstappen koppana egy kicsit.

qwerm
#6 qwerm 2016. március 21. 12:39  

először is a cím úgy lett megválasztva, mintha verstappen a jövőre vonatkozó kijelentéseket tett volna (szándékos hergelés), holott csak és kizárólag a versenyre utalt - még jelen időben is. másfelől viszont verstappen nagyon elröppent. remélem sainz végez előrébb kettejük közül. tavaly monaco környékén még szimpatikus volt, de emberileg kezdi nullázni magát a szememben.

fist1
#5 fist1 2016. március 21. 12:32  
MS_argo001:
Verstappen elég kemény gyerek, úgy tűnik, nemcsak a pályán, hanem verbálisan is szeret csatázni. Egy bizonyos mértékig jót tesz az F1-nek az ilyen viselkedés, csak ne kezdjen el annyit szövegelni, mint pl. Hamilton, mert az az emberek többségének gyomrát megfekszi. Amúgy meg ha annyival gyorsabb volt, miért nem előzött?

Komolyan, ezt még magyarázni kell a mai F1-ben? Olyan pilóták felejtettek el előzni utóbbi években (pl. Hamilton, Alonso, Räikkönen, Vettel), akik korábban nem sokat kérdeztek.

HairHungary