Verstappent nem zavarta meg a Toro Rosso viharos idénynyitója

írta: M4Sport
2016. március 24. 13:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Max Verstappen tagadta, hogy az Albert Park-i történések hatással lennének rá, vagy arra, hogy hogyan viselkedik a csapatával a pályán kívül.

Mint ismeretes, a fiatal Max Verstappen az Ausztrál Nagydíjon látványos panaszáradatot zúdított a csapatára a rádión, miután a futam vége felé kedvezőbb helyzetben sem ő kapott először új gumikat, a Toro Rossónál ettől függetlenül is elrontották a stratégiájukat, valamint nem utasították csapattársát, Carlos Sainzot, hogy adja át neki – a „gyorsabb versenyzőnek” – a pozícióját. Maga Sainz sietett leszögezni, hogy bár az istálló utólag is neki adott igazat, részéről ő nem haragszik és nem akar viszályt szítani csapaton belül – ma pedig Verstappen is követte a példáját, mondván, hogy a pályán kívül semmi sem változik majd.

„A pályán kívül minden rendben van, úgyhogy semmi gond, és nem lesz rám hatással mindaz, ami történt” – kommentálta a holland a jelenlegi helyzetet. „Azt hiszem, minden versenyző le akarja győzni a csapattársát, és én sem látok semmiféle problémát ezzel kapcsolatban.”

Hogy aztán magán a pályán hogyan változik a tehetség viselkedése a csapattársával szemben, illetve hogy valóban leperegnek-e róla a történések, az még a jövő zenéje – Verstappen mindenesetre korábban még úgy nyilatkozott, hogy szerinte később amúgy nem nagyon lesz baj a csapatutasításokkal, mert „normális esetben messze Sainz előtt lesz majd”…

A páros tempója egyébként nem különbözött nagyon Ausztráliában – bár Verstappen a végén látványosan a másik Toro Rosso nyakán lihegett, azt az utolsó körökben folyamatosan feltartották, üres pályán ugyanolyan gyorsak voltak, az időmérőn pedig Sainz még néhány századdal meg is előzte volna a hollandot, ha sikerül összeraknia a legjobb szektoridőit.

Maga az STR11-es kódjelű masina azonban felettébb versenyképes, Melbourne-ben a harmadik-negyedik legjobb kocsinak bizonyult a mezőnyben. Verstappen ezzel együtt úgy véli, hogy egy esetleges győzelemhez még így is nagy szerencsére lenne szükségük.

„Nem, az még egy kicsit odébb van” – mondta a fiatalember. „Persze, álmodozhatunk róla, és reménykedhetünk benne, de ahhoz azért nagyon nagy mázli kéne.”

A szezon második versenyére, a Bahreini Nagydíjra az április 3-ai hétvégén kerül majd sor.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"