Veszélyben a Brazil Nagydíj? Megszólaltak a szervezők

írta: M4Sport
2016. június 15. 15:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nemrég derült égből villámcsapásként érkezett a hír, az idei lehet az utolsó Forma–1-es Brazil Nagydíj – ezt maga Bernie Ecclestone hintette el –, noha a helyszín szerződése csak 2020-ban jár le. Most a futam szervezői is reagáltak a felvetésre.

A Forma–1 Menedzsment (FOM) azzal a feltétellel hosszabbította meg a brazilok szerződését, hogy a következő években felújítják a boxépületeket és a különböző kiszolgáló egységeket, valamint újraaszfaltozzák a sokat bírált versenypályát. A munkálatok már tavaly kezdetüket vették, és még mindig tartanak, az ország anyagi gondjai miatt pedig egyre hosszabbra nyúlnak.

A Motorsport információi szerint például Sao Paulo problémái miatt a városban a korábbi vállalások jövőjét is újratárgyalhatják. Nemrég a FOM első embere, Bernie Ecclestone is megszólalt a témában, sőt egyelőre ő is fenntartásokkal kezeli a brazil futam jövőjét. „Lehet, hogy az idei lesz az utolsó futam” – jelentette ki Kanadában, ahol egyébként a hírek szerint szintén problémák adódtak a pálya modernizálásával, így akár az ő versenyük sorsa is bizonytalanná válhat.

A királykategória és az abban szereplő gyártók számára mindig is „kiemelt piacnak” számító Brazíliában egyébként nemcsak a futam jövője lehet kérdéses, hanem a Forma–1-es futamok közvetítésének sorsa is, Ecclestone ugyanis folyamatosan tárgyal a Globóval a kereskedelmi jogokról, eddig azonban nem jutottak megállapodásra.

A napokban szárnyra kapó pletykákra és Ecclestone kanadai megjegyzésére – ami afféle olaj volt a tűzre – most a Brazil Nagydíj szervezői is reagáltak. Ők első körben igyekeztek egyértelművé tenni, hogy a futammal kapcsolatban minden rendben van, Interlagos tehát kitölti 2020-ig érvényes szerződését. „A helyzet az, hogy nincs jogi feltétele a szerződésünk megszegésének” – állt a Motorsporton megjelenő hivatalos közleményükben.

„Sao Paulo dolgozik a pálya fejlesztésén, a projekt pedig ebben az évben a harmadik fázisába lép. Ami a versenyt illeti; idén kibővítjük a paddockot és javítjuk a csapatok munkakörülményeit is” – ígérték. A közlemény egyébként azt is kiemelte, hogy a Brazil Nagydíjra a Forma–1 és a Heineken együttműködése is pozitív hatással lehet, az ország ugyanis egy folyamatosan fejlődő, fontos piac a cég számára, ami a jövőben egyébként több futamot is névadó szponzorként akar támogatni.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa