Veszélyben volt Sainz hatodik helye

írta: M4Sport
2016. május 15. 18:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

Élete legjobb Forma–1-es eredményét szállította, ráadásul hazai közönség előtt, helyezése azonban veszélybe került, miután piros lámpánál hagyta el a boxutcát a felvezető kör előtt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonban végül nem büntette Carlos Sainzot.

Miután a Mercedes versenyzői ütköztek, a Toro Rosso spanyolja a harmadik helyen találta magát, ezt a pozíciót pedig néhány kör erejéig a biztonsági autós fázis alatt is megtartotta. A Ferrari versenyzői aztán hamar leelőzték, és az élen zajló feszült küzdelem miatt a háttérbe szorult, Sainz azonban a folytatásban is remek teljesítményt nyújtott és hatodikként ért célba.

Ilyen jó eredmény pedig a királykategóriában még egyszer sem szerzett (eddig a hetedik pozíció volt a legjobbja), egy ideig azonban kérdéses volt, megtarthatja-e azt, hiszen az FIA vizsgálat alá vonta, miután a gyanú szerint még piros jelzés volt érvényben, amikor elhagyta a boxot a futam kezdete előtt. Végül azonban csak figyelmeztetésben részesítették, tehát megtarthatta a ma gyűjtött 8 bajnoki pontot.

„Ez egy nagyszerű hétvége volt számomra” – mondta a leintés után az NBC-nek. „A start életem egyik legjobbja volt, és az első kör is jól sikerült. A Ferrarikat el kellett engednem, hiszen egyébként a saját futamom is veszélybe került volna” – utalt arra, hogy a nála gyorsabb autókkal való folyamatos csatázással rengeteg időt veszített volna közvetlen ellenfeleivel szemben.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. május 16. 08:10  

:)) Azért viszonylag sokáig tartotta a ferkákat, szóval nem csak így elengedte. nagyon jó volt látni hogy ott volt Stappen mögött, akit előléptettek :) Szívesen megnézném 17 v18 ban ismét egy csapatban őket :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ