Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

írta: M4Sport
2016. október 24. 13:16
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár Sebastian Vettel összességében elégedett volt Austinban megszerzett 4. helyével, csapatát ezúttal sem kerülték el a problémák. A verseny közepén a német majdnem „eldobta” Ferrariját…

Austinban Kimi Räikkönen egy elhibázott kerékcsere miatt volt kénytelen föladni a versenyt, Sebastian Vettel pedig a futam közepén rakoncátlankodó hátsó szárnya miatt lassult le kissé. Egyszer majdnem ki is repült a pályáról. Már csak ez hiányzott volna a vörösöknek.

Riccardo Adami versenymérnök a 37. körben szólt a rádión: „Némi hátsószárny-kihagyásod van.” Vettelnek nem jött be az eufemizmus. „Ha! Némi? Jó vicc!” – válaszolt ironikusan.

Mint kiderült, valójában egész futam alatt bizonytalanul működött a hátsó légterelője, ami időnként leszorítóerő-vesztéssel járt. Ennek volt köszönhető, hogy Vettel a gyors 5-ös balkanyarban egy pillanatra keresztbe állt 230-as tempónál. „Elég büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót. Erőteljesen keresztbe állt, nagyon gyorsan kellett korrigálnom” – nyilatkozta a német.

Aztán elárulta: nem sokkal később a kivetítőn nézte végig meleg pillanatát. „De csak rövid ideig tudtam nézni. Már jött a következő kanyar…” – mondta.

A Ferrari magyarázata szerint egy gumidarabka okozta a hátsó szárny bizonytalanságát. „Egy gumidarab ragadt a hátsó szárnyra, ami zavart keltett a légáramlatokban. Amikor a végén kijött a boxba, megtisztítottuk a szárnyát, hogy tudjuk, biztosan ez volt a gond, és utána már minden tökéletesen működött” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene, utalva az előzetesen be nem tervezett harmadik kerékcserére, mely után Vettel megfutotta a verseny leggyorsabb körét.

Az Auto Motor und Sport ugyanakkor megjegyezte: Vettel autóján vasárnap másfajta hátsó szárny volt, mint Räikkönenén, és az újítás talán túlságosan érzékeny volt az austini szeles időre.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. október 24. 19:02  
F1890:
végre kiderült miért volt 5 km/hval lassabb valszeg mint kimi... más szárnnyal ment.

és ha nincs ez a kis incidens, meg se tudjuk

amúgy nem csak ő volt magára büszke. többször volt már ilyenre példa, h nagyon hamar reagál. és még humoránál is volt :D

F1890
#1 F1890 2016. október 24. 14:56  

végre kiderült miért volt 5 km/hval lassabb valszeg mint kimi... más szárnnyal ment.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”