Vettel a versenyzők szószólója

írta: M4Sport
2016. február 02. 15:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel vezeti a versenyzők képviseletét a Pirelli milánói megbeszélésén, melynek témáját a 2017-es gumiabroncsok jelentik.

Az olasz beszállító múlt héten hivatalos közleményben erősítette meg, tárgyalásra várja a versenyzők, a csapatok, a FOM és az FIA képviselőit, hogy megvitassák, milyen irányt vegyenek a gumik fejlesztése terén. E találkozóra kedden kerül sor Milánóban, és az olasz La Gazzetta dello Sport értesülése szerint a Ferrari részéről Maurizio Arrivabene és James Allison mellett Sebastian Vettel, is megjelenik rajta. A német a GPDA (a versenyzők érdekvédelmi szövetsége) alelnökeként a versenyzők delegációját vezeti, melyben ott van Felipe Massa, Valtteri Bottas, Nico Rosberg, és egyes források szerint Kimi Räikkönen is.

Alexander Wurz, a GPDA elnöke a múlt héten árulta el, a mezőny tagjai nem elégedettek a Pirelli gyorsan kopó, őket visszafogó abroncsaival, ezért mindenképpen változást sürgetnek. A gyártó ugyanakkor feltette a kezét, és elismételte, amit 2011-es F1-es szerepvállalása óta már sokszor: az F1 vezetői kérték őket arra, hogy ilyen gumikkal tegyék változatosabbá a versenyeket, s mindaddig, míg nem születik egységes álláspont arról, milyen szerepet játszanak az abroncsok a versenyzésben, ők sem tudnak változtatni.

A tervek szerint a 2017-es szabályváltozások keretében a gumiabroncsok mérete is megnő majd, és ez egyúttal esélyt kínál a gyártó filozófiájának megváltoztatására. Miután azonban e technikai szabályokról még mindig nem sikerült megállapodniuk a csapatoknak (legutóbb múlt pénteken üléseztek), még az sem zárható ki, hogy a reformokat 2018-ra halasztják el. A következő ilyen jellegű ülésre a február 22-én rajtoló barcelonai teszt idején kerül majd sor – a mostani, Pirellivel való egyeztetés a résztvevők reményei szerint új lendületet adhat az ügynek.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik