Vettel: „Az első kanyar után szívrohamot idéztünk elő nála…”

írta: M4Sport
2016. április 29. 11:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen már kicsit sem foglalkozik kettejük kínai ütközésével. De mit mondott nekik a Ferrari elnöke a történtek után?

Nem az első, és vélhetően nem is az utolsó csapattársak között történt koccanást láthattuk két hete Sanghajban a Ferrari bajnokaitól, ám első kanyaros balesetük mindenképpen kínos volt, elvégre győzelmi esélyeik váltak azonnal semmissé általa. Ráadásul mindez éppen azon a versenyen történt, amelyen – idén először – a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is személyesen tette tiszteletét.

Az olasz már a rajt előtt jelezte, nem feltétlenül örül annak, hogy Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen egyéni hibái miatt maradtak le az időmérőn az első rajtsorról – de vajon miként reagált versenyzői ütközésére? „Azt mondta, hogy az első kanyar után egy szívrohamot idéztünk elő nála” – árulta el Vettel Szocsiban széles mosollyal. Majd hozzátette, valójában nem volt különösebb utóélete az esetnek. „Nincs gond ezzel, ha egymás ellen csatázunk.”

Vettel azt persze elismeri, számára is kellemetlen volt kár okozni csapattársa autójában. „Sosem jó, ha két egyforma autó ütközik össze, de legalább versenyben maradtunk, és sikerült fölzárkóznunk. Szerencsénk volt, nem sok pontot veszítettünk ezzel. A versenyünkön azonban ezt követően már nem derült ki, mire lehetünk képesek a Mercedes ellen” – állapította meg Vettel.

Csapattársa eközben a tőle megszokott szavakkal és hűvösséggel kommentálta a történteket. „Nem volt ideális, de ez már a múlt. Ilyen a versenyzés” – fogalmazott, majd elárulta, ő nem is beszélt Marchionnéval a balesetről. „A futam után nem is láttam őt. Természetesen veszítettünk ezzel, de így is mindent kihoztunk a helyzetből, tehát nem történt katasztrófa. Mindig próbáljuk kerülni a baleseteket, főleg a csapattárssal, de olykor megtörténik.”

2007 bajnokát arról is kérdezték, mi a véleménye Vettel meglátásáról, miszerint az egész balesetet Danyiil Kvjat túlságosan optimista manővere idézte elő. „Megnéztem a rajt felvételét, de ennek nem sok köze van hozzám. Emiatt nincs is mit mondanom” – jött az újabb tipikus Räikkönen-válasz. „Sajnos a láncreakciónak én álltam a végén, de a versenyünket ehhez képest egész jól meg tudtuk fordítani. Ennél rosszabb is lehetett volna.”

Räikkönenék most abban bíznak, hogy Szocsiban végre tiszta hétvégéjük lesz, s új motorjukkal és vezetőszárnyukkal közelebb kerülhetnek a Mercedeshez. Az első szabadedzésen több mint 1 másodperc volt a lemaradásuk, ám az egyelőre nem derült ki, autójuk mire képes a szuperlágy abroncsokon.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”