Vettel beszámolt a 2017-es széles gumikról

írta: M4Sport
2016. augusztus 25. 18:22
FOTÓ: ©Pirelli

Érdekes élményként írta le Sebastian Vettel a 2017-re tervezett szélesebb gumik tesztjét – ám elmondása szerint még a Pirellire és a Ferrarira is sok munka vár.

A többségnél egy kicsit később kezdődött a nyári szabadság Sebastian Vettel számára, miután a Német Nagydíjat követően egyből Fiorano felé vette az irányt, ahol egy korábbi Ferrarival pályára vitte a Pirelli 2017-re tervezett gumijainak prototípusát. A négyszeres bajnok pár installációs kört a slick abroncsokon is teljesített, ám tesztnapja nagy részét a vizes gumik próbálgatásával töltötte.

A belgiumi sajtónapon a tesztelők közül ő beszélt elsőként arról, milyen érzés a szélesebb abroncsokkal és a mostaninál nagyobb leszorítóerővel körözni. „Érdekes tapasztalat volt. Pár kört teljesíthettem száraz pályán még az esőgumikra váltás előtt. Más volt, egy kicsit másnak éreztem, de még van min csiszolni” – nyilatkozta, utalva arra, hogy lesz még szükség változtatásokra a leszorítóerő megfelelő szimulálásához. „Sok házi feladata van még a Pirellinek, de a csapatunknak is, mivel egy módosított autót használtunk. Képzelhetik, hogy a legelső tesztnapon voltak nehézségeink. De összességében egész sok kört futottunk, és érdekes érzés volt.”

A Ferrari legközelebb szeptember elején, a monzai futamot követő csütörtökön és pénteken tesztel a Pirellivel. Vettel úgy véli, ezen gyakorlás után már többet tud mondani. „Az első tesztet Fioranóban tartottuk, főleg vizes pályán. És nem sok esős futamunk volt eddig, amelyen a gumik kopásával küszködtünk. Legközelebb Barcelonában, egy sokkal mérvadóbb pályán tesztelünk, az autónk is reprezentatívabb lesz, így jobban megmutatkozik, mi várható jövőre.”

„Még nem igazán értünk célt. Azon a héten a Red Bull is tesztelt, és hasonló problémáik voltak. De az első próbálkozás érdekes volt. A kanyarsebesség valószínűleg más lesz. De mivel nem mentünk mostanság túl sokat Fioranóban, inkább megvárnám Barcelonát, hogy megállapítsam a valós különbséget. Szeretek vezetni, szóval nincs ellenemre, megyek Barcelonába is! Érdekes, hogy a részese lehetek ennek a folyamatnak, de még van mit dolgozni a gumikon. Az autók mások, de őszintén szólva én minden egyes lehetőségnek örülök, ha vezethetek.”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

schumi-1
#5 schumi-1 2016. augusztus 25. 23:30  
Konszpiresiszeoriz:
Azért van egy gumiszállító mert így lehet manipulálni a versenyeket. Nincs fejlesztési háború nincs semmi. Csak szar gumik!!

Igy igaz!! (Y)

Konszpiresiszeoriz
#4 Konszpiresiszeoriz 2016. augusztus 25. 20:41  

Azért van egy gumiszállító mert így lehet manipulálni a versenyeket.
Nincs fejlesztési háború nincs semmi.
Csak szar gumik!!

fist1
#3 fist1 2016. augusztus 25. 19:44  
Balrog:
Tehát a Pirelli még mindig f*s. :D Kár

Mitől is lenne jó? Egyedüli beszállító versenytárs nélkül, és még annyi előnye sincs, mint volt a Bridgestonenak: a Pirelli nem vett részt a közelmúltban gumiháborúban, nem volt fejlesztésre kényszerítve, így még azt sem tudja hasznosítani. Szó, mi szó, nagy hülyeség volt őket választani 2010-ben, miközben a Michelin is versenyben volt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 25. 19:45

f1m12
#2 f1m12 2016. augusztus 25. 19:13  
Balrog:
Tehát a Pirelli még mindig f*s. :D Kár

kb ezt is mondhatta volna, rövidebben megússza ezt az egész hablatyot

Balrog
#1 Balrog 2016. augusztus 25. 18:55  

Tehát a Pirelli még mindig f*s. :D Kár

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa