Vettel bosszankodott, majd a Ferrarit dicsérte

írta: M4Sport
2016. június 11. 21:03
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel elsőre elégedetlen volt azzal, hogy nem tudta legyőzni egyik Mercedest sem, aztán belátta, a 3. rajtkocka is jó kiindulási alap a változatosnak ígérkező vasárnapi versenyhez.

Az Orosz Nagydíj óta először jutott az időmérő edzés első három helyezettje közé Sebastian Vettel – és Bahrein óta először rajtolhat a harmadik rajtkockáról. Bár a két Mercedes úgy tűnt, szombaton verhetetlen volt Kanadában, a német ennek ellenére is elégedetlenül konstatálta, hogy képtelen volt legyőzni őket.

Már a leintés pillanatában elnézést kért csapatától a rádión: „Megpróbáltam, fiúk, megpróbáltam. A hajtűnél kicsit vesztettem a kigyorsításnál, de…**** nem volt elég, nem volt elég.”

A kvalifikációt követő sajtótájékoztatón elárulta, valóban hitt a jobb eredményben. „Az időmérő előtt azt gondoltam, hogy meglehet a pole pozíció. Egy versenyző mindig úgy érzi, lehetne gyorsabb. Az utolsó körömmel elégedett voltam, és az is lehet, hogy egy kicsit sokat akartam. A 10-es és a 6-os kanyarban viszont nem voltam elég merész. Lehettem volna még gyorsabb, de így is elégedett vagyok.”

Miközben Barcelonában és Monte-Carlóban Vettel nem tudott jobb időt futni a Q3-ban, mint a Q2-ben, ezúttal a legutolsó próbálkozása bizonyult a legjobbnak. „Szerettem volna 1:13 alá menni, mert tudtam, hogy így közel lehetek a Mercedesekhez. Csak egy századdal sikerült, ami kicsit kevés volt. Szuper autónk van, jók a fejlesztések, és örülök, hogy ilyen irányba mozdultunk el. Tegnapról mára is fejlődtünk. Nagyon élveztem a mai időmérőt, a Bajnokok Falának érintését is letudtam, így holnap erre már nem lesz szükség… Minden rendben lesz” – fogalmazott Vettel.

A Sky Sportsnak hozzátette: „Úgy éreztem, kicsit még lehetett volna több ebben a körben. Nem tudtam legyőzni egyik Mercedest sem, ezért kicsit csalódott voltam elsőre. De összességében mégis elégedett vagyok az eredménnyel. És főleg az autóval.”

Amikor a győzelem esélyéről kérdezték, elmondta: „Esély mindig van. Minél jobb helyről rajtolsz, annál jobbak ezek az esélyek. De ezen a pályán lehet előzni is. Meglátjuk, milyen lesz holnap az idő. Az előrejelzések nem ígérnek sok jót, de minden gyorsan megváltozhat. Sok minden történhet ezen a versenyen, lehetnek biztonsági autós fázisok, jöhet némi eső. Készenlétben állunk majd” – tekintett előre.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#1 F1890 2016. június 11. 21:16  

ha a mercik is összrakják a kört 2,7 tizeddel jobbak. nem volt olyan nagy hiba. szóval 1,5-2 tized a reális hátrány

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt