Vettel egyelőre nem vár változást Allison távozásától

írta: M4Sport
2016. július 28. 16:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Rövidtávon nem jelent változást a Ferrari számára James Allison távozása Sebastian Vettel szerint. A német nem érzi úgy, hogy csapata híján lenne a megfelelő szakembereknek.

Szerdán vált biztossá, hogy a Ferrari szerződést bont brit technikai igazgatójával, az eddig felemelkedésük vezérének tartott James Allisonnal. Bár nyilvánvalónak tűnik, hogy a mezőny egyik legjobbjának tartott szakember távozása nagy veszteség a vörösöknek, Sebastian Vettel a csütörtöki sajtótájékoztatón jelezte, nem félti a Scuderiát.

A négyszeres bajnokot elsőként az új fejlemények kommentálására kérték. „Nincs igazán mit mondani erről. A közleményünkben benne volt, mi történt. Mattia (Binotto, Allison utódja – a szerk.) nagyon régóta a Ferrarinál van, kívülről-belülről ismeri a csapatunkat. Nyilván más lesz, de nem gondolnám, hogy rövidtávon sok minden megváltozna.”

Pedig a paddockban sokan vélik úgy, hogy Allison kiválása akár újra lejtmenetbe is teheti a Ferrarit. Az egyik újságíró fölvetette Vettelnek, hogy 2014-ben mind Sergio Marchionne elnök, mind Maurizio Arrivabene csapatfőnök úgy állt munkába, hogy előtte nem vállaltak semmilyen szerepet egyetlen F1-es csapat irányításában sem – miközben most egy motormérnököt neveztek ki a teljes technikai csapat élére, aki előtte még sosem foglalkozott az autók egészével.

A német azonban nem érzi úgy, hogy a Ferrari gyenge háttérrel rendelkezik. „Én úgy hiszem, hogy a megfelelő emberek dolgoznak nálunk. A sajtóban elég sok mindenről írnak. Főleg az elnökünkről, arról, hogy mi mindent vár el tőlünk, és hasonlók. Szerintem jó látni, hogy ennyire belefolyik a munkába, hajtja a csapatot, ráadásul Maranellóban is sok időt tölt, szóval nagyon jól tudja, miről beszél. Az elmúlt egy évben amúgy is mindent megtett azért, hogy átlássa, mi történik valójában.”

„Szerintem jó irányba tartunk. Ez most egy nagy változás, aminek nyilván nem lesz hatása a holnapra, csak inkább a távolabbi jövőre. De szerintem jó az irány. Az pedig, hogy nem volt közük a Forma–1-hez, nem teljesen igaz, hiszen Maurizio régóta itt van, ezért nagyon jól ismeri már ezt a sportágat, és nagyon jól is végzi a munkáját. A csapatunk is így érzi. Ő a főnökünk, és örülünk, hogy velünk van” – állt ki főnökei mellett, s utalt Arrivabene marlborós múltjára.

Miután a Ferrari idén még versenyt sem nyert, a Mercedes pedig egy híján az összeset, 2017-ben pedig komoly szabályváltozások következnek, fölvetődik, nem lenne-e érdemesebb a vörösöknek végleg föladni a mostani szezont, s rákészülni az új évre. „Már teljes gőzzel dolgozunk a 2017-es autón, ahogy más is” – jelezte Vettel. „Ezen a téren nincs különbség közöttünk. De van még pár dolog, amit megtanulhatunk idén, és emiatt is lenne szerintem hiba felhagyni az idei autó fejlesztésével. Az irányok nagyon is fontosak a jövő év szempontjából. Természetesen a hozzáállásunk más lesz, de van már egy nagy csoport, amely a gyárban már a következő évi projekten dolgozik.”

A négyszeres bajnok végül nemcsak csapata helyzetéről, a hétvégén rá váró hazai futamáról is szót ejtett, s jelezte, mindenképp visszatérnének a dobogóra, ahol már két futam óta nem állhattak. „Ez a pálya karakterét tekintve talán kicsit jobban fekszik nekünk, mint a múlt heti. De a győzelemre esélyesnek továbbra is a Mercedes számít. Mindent megteszünk, hogy a Ferrari legjobb formáját nyújtsuk, és természetesen jó érzés lenne számomra, ha felállhatnék a dobogóra. Hazai pályán különleges versenyezni, jó lenne visszaadni ebből valamit. De sok múlik azon, hogy alakul a verseny, lesz-e esélyünk nyerni. Ha nem, akkor sosem lehetsz elégedett, de ha minden simán alakul, egész versenyképesnek kell lennünk, így pedig a dobogó közelébe kerülhetünk” – tekintett előre.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#9 guide 2016. július 29. 14:04  
velorex:
Azért azt ne, mert én a Marchionne által megszervezett 2.érával szeretném ,hogy megmérkőzzön Allison és csak majd azt követően nyúljanak a kés után.:-}

Allison után is van élet!.Bármennyire sajnálatos is a távozása,a Ferrarinak nincs szüksége olyan technikai igazgatóra,aki nem akar náluk dolgozni.

velorex
#8 velorex 2016. július 29. 01:36  
guide:
Ha elmegy,akkor nem a Ferrari embere.Mit vársz,mit csináljanak?Kövessenek el nyilvános harakirit?

Azért azt ne, mert én a Marchionne által megszervezett 2.érával szeretném ,hogy megmérkőzzön Allison és csak majd azt követően nyúljanak a kés után.:-}

guide
#7 guide 2016. július 29. 00:16  
velorex:
Akkor ezzel Vettel amondó,hogy Allison nem a Ferrari embere. Én azt gondolom fog még Vettel Allison által tervezett versenygéppel találkozni,ami lehet fejfájást és álmatlan éjszakát fog neki okozni.

Ha elmegy,akkor nem a Ferrari embere.Mit vársz,mit csináljanak?Kövessenek el nyilvános harakirit?

velorex
#6 velorex 2016. július 28. 23:09  

Akkor ezzel Vettel amondó,hogy Allison nem a Ferrari embere. Én azt gondolom fog még Vettel Allison által tervezett versenygéppel találkozni,ami lehet fejfájást és álmatlan éjszakát fog neki okozni.

Go.Michael
#5 Go.Michael 2016. július 28. 19:49  

Ebbe az egész történetbe rettentő nehéz bele látni, de egy biztos, kiderül Allison nélkül mire fog menni a ferrari. Az hogy vele hogy működött és mennyire játszott közre a sajnálatos tragédia, innen kívülről megtippelni se lehet, a sajtónak pedig jobb ha most már semmit se hiszünk el.
Vettellel egyetemben 60 mérnök érkezett abban az évben a ferrarihoz, most pl. az fogja irányítani a motor részleget, aki a merci hibrid specialistája volt, Zimmermann. Motorikusan jó ez az autó, szerintem egy paraszthajszálnyival jobb a merci csak, viszont aero fronton olyan a lemaradás hogy döbbenet és kb. ez teszi tönkre az egész csomagot. Nehéz beállítani és rettentő érzékeny, gyors kanyarokban nincs mechanikus tapadás és folytathatnánk.. év közben aero fronton semmit se fejlődtünk, nem tudom mennyit dolgozott Allison és mik voltak a háttérbe, de ezek a puszta tények.
Elég sokan dobálóztak egyből Vettel nevével, hogy majd úgyis lelép... ezt az ökörséget. Vettel 4x-es bajnok, neki épp az az életcélja, hogy bebizonyítsa, hogy nem csak egy jó kocsival tud győztes lenni, fel kell építeni egy sikeres és győztes csapatot, szerintem neki ez mindennél fontosabb és keretbe foglalná a pályafutását, szarból várat építeni és meghódítani vele a világot.
Zárójelben még annyit, hogy Sergio elnöknek is vannak negatív tulajdonságai nem kevés, de legalább meg döntést hozni és talán időben, ezt lehet az ő számlájára írni.

F1890
#4 F1890 2016. július 28. 18:55  

sztem allisson távozása nem rendeíti meg a ferrarit. annp todt is nyugodt szívvel engedte el, úgyh nem egy egetrengető változás. sztem akit hiba volt anno elengedni az pat fry volt. és ha montezemolo hallgatott volna 08ban arra h fejleszteni kéne az infrastruktúrát lehet már 1-2 vb címmel többel rendelkeznének a gebék, szóval jah. volt egy erős csapatuk 10-13 között majd szépen kirúgdosták őket, és behozták helyettük azokat akik még kevesebbet értek el és most rúgdossák kifelé őket :D kezd belekerülni egy ördögi körbe a ferrari a gyors elvárások és nagy nyomás közepette. mondjuk én nem sajnálom allissont , vele sem változott meg az évadközbeni fejlődés bénázása. az autói kb egy gumikon jók csak, többin semmi fórjuk nincs.kvalin nincsenek közelebb a mercihez, motorikusan is sztem a hátrány ugyan kicsi, aeroban szarok, gyors kanyarokban még szarabbak mint tavaly. lassú kanyarokban viszont egész jók. és hátrébb vannak mint tavaly

Utoljára módosítva: 2016. július 28. 18:57

f1m12
#3 f1m12 2016. július 28. 18:08  

hogy adja egyre alább! már burkoltan elismeri, h a dobogó is jó volna..... aztán majd jön a: szerezhetünk pár pontot, remélem bejutunk a q3-ba és társaik

albutr
#2 albutr 2016. július 28. 17:28  
sába:
Mi mást mondhatna, hogy lehúzhatjuk magunkat a budin?

mondjuk elmenni ettől a csapattól.

sába
#1 sába 2016. július 28. 17:20  

Mi mást mondhatna, hogy lehúzhatjuk magunkat a budin?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka