Vettel és a „francos pesszimista németek”…

írta: M4Sport
2016. április 30. 20:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elúszó bajnoki esélyek? Várakozást alulmúló teljesítmény? Sebastian Vettel hallani sem akar arról, hogy idén már esélyük sem lesz a Mercedes ellen!

Nyolc tizedmásodperc. Valójában csak egy szempillantás, F1-es léptékkel viszont óriási különbség. Nico Rosberg szombaton ennyit vert a második Sebastian Vettelre az Orosz Nagydíj időmérő edzésén. Azok után, hogy Lewis Hamilton pénteken még arról győzködte az újságírókat, keményen kell dolgozniuk, hogy egyáltalán maguk mögött tudják tartani a vörösöket.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője a nap végén kijelentette, címvédőjük technikai hibájától eltekintve a teljesítmény szempontjából a mostani messze a legjobb hétvégéjük idén. A pole-szerző Nico Rosberg pedig odáig merészkedett, hogy már azt sem érezte helyénvalónak, amit az elmúlt hetekben ő és csapata csinált: a Ferrari felmagasztalását. „Úgy tűnik, a Ferrari most nincs közel hozzánk. Az elmúlt hetekben folyton azt hajtogattuk, hogy nagyon közel vannak – talán most fel kéne hagynunk ezzel, mert nőtt az előnyünk a hétvégén. De elég rendkívüli körülmények voltak itt, hiszen az aszfalt semelyik másik pályáéhoz nem hasonlítható” – magyarázta a bajnoki éllovas.

A szombati második helyét váltócseréje miatt hetedikre cserélő Sebastian Vettelt mindezek után a német Auto Motor und Sport szakírója, Michael Schmidt megkérdezte: nem aggódik-e amiatt, hogy egyre csak nő köztük és a Mercedes között a különbség, miközben a céljuk a csillagosok legyőzése volt.

„Nem tudom. Ezek a francos németek mindig olyan pesszimisták! Mutassunk már némi optimizmust” – felelte mosolyogva a négyszeres bajnok, akiről Schmidt egyébként már könyvet is írt. „Még csak három futam van mögöttünk. Igen, eddig valóban nem ment minden a terv szerint. De megnyerhettük volna az első futamot, ha kicsit másképp alakul. Összességében tehát nem annyira rossz a helyzet. Jó a tempónk, főleg vasárnaponként, és a pontokat ugyebár akkor osztják. Tudjuk, hogy dolgoznunk kell még, de ez nem olyan könnyű. A Mercedes kiváló teljesítményt nyújt, ahogy a versenyzőik is, ezért nehéz legyőzni őket. Nem játszadozunk, ez nem óvoda. Felnőttek vagyunk, és nehéz kihívás előtt állunk. De mi akarunk lenni a legjobbak, és hisszük, hogy fordíthatunk a helyzetünkön.”

A másik kérdésre, mennyire bosszantja, hogy újabb és újabb technikai hibák ütik fel náluk a fejüket idén, hasonló hozzáállással válaszolt. „Nem vagyok frusztrált. Nyilván nem jó, amikor ilyesmi történik, mert nem teszi könnyebbé az életünket, de ez is része a versenyzésnek. Eddig nem volt még igazán tiszta versenyünk, de talán majd holnap! Még csak április-május van, hosszú még a bajnokság. A legfontosabb most az, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg minden egyes alkalommal.”

A bajnoki esélyekről tehát továbbra sem mondott még le, de vajon mennyi esélyt lát a vasárnapi szocsi felkapaszkodásra? Elmondása szerint a hosszú egyenesekkel és erős motorjával jó esélye lehet erre. „Igen. Nyilván azért kvalifikáltam magam a második helyre, mert ide tartozom. A büntetés miatt hátrébbról kell indulnom, de szerintem gyorsabb vagyok a többi autónál, így jó esélyem lesz előrébb lépni. De sosem könnyű. Igen, vannak itt egyenesek, de van sok kanyar is, és tudjuk, mennyire nehéz követni a másikat. Szóval meglátjuk” – fogalmazott, hozzátéve, reményei szerint az új motorjuk is jelent majd némi pluszt.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. május 01. 09:43  

szerintem a realizmus az nem egyenlő a pesszimizmussal...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa