Vettel és Räikkönen tisztázta

írta: M4Sport
2016. szeptember 01. 17:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bocsánatot kért Sebastian Vettel csapattársától a Belga Nagydíj rajtja után történt ütközésükért. Mindketten egyszerű versenybalesetről beszélnek.

Idén másodszor fordult elő, hogy a két vörös autó már az első kanyarban tönkretette egymás versenyét: Kína után Belgiumban is Kimi Räikkönen húzta a rövidebbet a Sebastian Vettellel történt koccanásból. A két versenyzőnek és Max Verstappennek ezzel már az első körben minden esélye elszállt a spái dobogós helyezésre, ám a finn elmondása szerint nem neheztel csapattársára.

„Ez egy peches dolog volt. Nincs igazán mit beszélni róla. Seb bocsánatot kért, én pedig azt mondtam, rendben, aztán továbbléptünk. Nem volt ideális számunkra – egyikünknek sem hármunk közül. De időnként ez megesik. Az biztos, hogy legközelebb több helyet próbálunk hagyni egymásnak. A témát már lezártuk” – nyilatkozta a „Jégember”.

Vettel most sem vállalta magára a teljes felelősséget a történtekért – szerinte Max Verstappen belső íves próbálkozása volt koccanásuk kiváltó oka. Nem tudok sokat mondani. Nyilván láttam, hogy Kimi belül van, de annyi helyet hagytam neki, amennyi egy autónak elég az elforduláshoz. De kiderült, hogy hárman voltunk ott. Maxnak rossz volt a rajtja, ezért azt hittem, kiszállt a csatából, de úgy döntött, mégsem teszi. Végül három autó volt ott, nem volt nekik elég hely. Én viszont nem láttam őt, csak annyit, hogy Kimi ott van. Ha tudtam volna, elég helyet hagyok két autónak a belső íven. Mindhármunknak rosszul jött ez ki, végül nem volt esélyünk a dobogóra” – mondta a négyszeres világbajnok.

Szerinte a történtek ellenére is voltak pozitívumok múlt vasárnapi versenyükben – és ez kapaszkodót jelent számukra a hazai pályájukon is. „Szerintem pont jókor jön a hazai futam, mert most éppen a támogatásra és a plusz lökésre van szükségünk. Nagyon várom. Az előző hétvége a tempónk szempontjából nagyon pozitív volt. A nyári szünetet megelőző időszakhoz képest mindenképp – sikerült újra csatlakoznunk az előttünk álló csoporthoz, és biztos vagyok benne, hogy az autónk itt is jó lesz. Jó érzés hazai közönség előtt versenyezni, a legjobbkor jön.”

Ami csapata várttól elmaradt formáját illeti, a Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Cesare Fiorio a napokban kijelentette, ez nincs jó hatással Vettel teljesítményére, mert a német kedvetlennek tűnik. Az olasz úgy látja, Räikkönen 2016-ban azért is került közelebb hozzá, mert ő esett vissza.

A kérdésre, lesz-e türelme kivárni, hogy a Ferrarival is felérjen a csúcsra, Vettel elmondta: „Nem vagyok még öreg, ezért nem is vagyok valami türelmes. Talán épp ellenkezőleg. Jelenleg nem vagyunk elég gyorsak, így nem tudunk elég sok pontot gyűjteni. Ha sokkal gyorsabbak lennénk, sokkal több pontunk lenne, és sokkal kellemesebb kérdéseket kapnánk… Már voltam a másik oldalon is, és hiszem, hogy előbb-utóbb még oda kerülünk. Szerintem jó esélyünk lesz a dobogós helyezésekre, talán még többre is. Meglátjuk. A csapatunk nem türelmes, magas elvárásaink vannak, amiket még nem sikerült elérnünk. Sok minden történik most Maranellóban, változtatni akarunk ezen, és az emberek fel vannak tüzelve. Már csak némi idő kell” – fogalmazott.

Oszd meg!

15 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#15 f1m12 2016. szeptember 02. 21:29  
guide:
Kedvencet váltottál?

még szép, h váltott. jelenleg Vettelben semmi potenciál nincs ilyen téren, nem úgy néz ki, h nyer a Ferrarival

Agressor
#14 Agressor 2016. szeptember 02. 10:31  
kimi-sebfan:
Nem akarok elfogult lenni,de Seb tényleg hagyott Kiminek helyet.Azt meg honnan a f.szból tudja előre,hogy a Maxi Kid beugrik 3.nak?

Befordulni, és helyet hagyni nem egy elképzelt optimista világ alapján kell, hanem a valós felállás alapján...
Az, hogy Kimi ott volt, nem 1.5 méterrel arrébb, az tény, és tény is volt... A másik tény pedig az, hogy Seb úgy csinált, mintha ott sem lenne...

Mellesleg neki külső íven a nem azzal a pilótával kell foglalkozni, aki a pálya másik felén van, hanem a mellette levővel. Hát ez nem sikerült.
Tudnia meg onnan kellett, hogy a Forma1-ben így szoktak előzni, meg bevetődni. Ha van elég hely, rámozdulnak... Ahogyan Ő maga is szokta...

Masters_Of_Hardcore
#13 Masters_Of_Hardcore 2016. szeptember 01. 22:44  
guide:
Kedvencet váltottál?

Gyakrabban mint alsót...

kimi-sebfan
#12 kimi-sebfan 2016. szeptember 01. 22:23  
guide:
Kedvencet váltottál?

Divatdrukker!

guide
#11 guide 2016. szeptember 01. 21:08  
SANI{Ó:
...tehát még sem Max a hibás mint azt sokan szerették volna rákenni....

Kedvencet váltottál?

guide
#10 guide 2016. szeptember 01. 21:08  
DUdi:
Nem igazán értettem azt, hogy az első előzési kísérletnél (a 7-es kanyarban a kiszorításnál) hogyan is került vissza Max Kimi eé. Most kiderült: Räikkönen az Origo GPhírek-nek elárulta, hogy ő kérdezett rá a Ferrarinál, vissza kell-e adnia a pozíciót, a csapat pedig megkérdezte a versenyigazgatót, Charlie Whitingot, aki igennel válaszolt. „Nem láttam, Verstappen is lesodródott-e a pályáról, vagy sem" – tette hozzá Räikkönen. „Valószínűleg jobban rajta maradt, mint én, úgyhogy nem esett túl nehezemre visszaengedni őt magam elé."

Nem hiszem el!Pereznek nem kellett visszaadnia,Kiminek igen.Menjenek a fenébe.A Ferrarinak nincs már semmilyen politikai befolyása?

DUdi
#9 DUdi 2016. szeptember 01. 20:39  

Nem igazán értettem azt, hogy az első előzési kísérletnél (a 7-es kanyarban a kiszorításnál) hogyan is került vissza Max Kimi eé. Most kiderült:

Räikkönen az Origo GPhírek-nek elárulta, hogy ő kérdezett rá a Ferrarinál, vissza kell-e adnia a pozíciót, a csapat pedig megkérdezte a versenyigazgatót, Charlie Whitingot, aki igennel válaszolt. „Nem láttam, Verstappen is lesodródott-e a pályáról, vagy sem" – tette hozzá Räikkönen. „Valószínűleg jobban rajta maradt, mint én, úgyhogy nem esett túl nehezemre visszaengedni őt magam elé."

DUdi
#8 DUdi 2016. szeptember 01. 20:07  
SANI{Ó:
...tehát még sem Max a hibás mint azt sokan szerették volna rákenni....

Max-el nem is a rajt miatt volt "gond" a szurkolók, rajongók és a szakértők között. Hanem azzal, hogy bevallottan rosszindulatból cseszett ki kb 320 km/ sebességnél a másik versenyzővel a korábbi sérelméért. Ez -szerintem- nem pályára való. Arról nem is beszélve, hogy a "nyugdíjasnak" köszönhetően nem lett baleset. Tetszik nem tetszik.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 20:13

stonefly
#7 stonefly 2016. szeptember 01. 20:02  
SANI{Ó:
...tehát még sem Max a hibás mint azt sokan szerették volna rákenni....

Azért 3-ójuk közül ő volt a "legoptimistább".

SANI{Ó
#6 SANI{Ó 2016. szeptember 01. 19:57  

...tehát még sem Max a hibás mint azt sokan szerették volna rákenni....

andrea1
#5 andrea1 2016. szeptember 01. 19:45  

A jövő heti Pirelli teszten Vettel tegnap hivatalos volt már, KImi is jelezte hogy szeretne részt venni, ami most Vettel megerősített hogy Kimi is megy ezen a teszten :D (most zajlik a szurkolókkal való találkozás)

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 01. 19:46

stonefly
#4 stonefly 2016. szeptember 01. 19:29  

Kimi igen valószínűen szűkebben fordult volna ha Max nem dobja be oda magát. Ezzel kalkulált Vettel és hagyott is annyi helyet hogy Kimi bőven elfért volna, és tejesen hihető, hogy nem látta hogy Verstappen mégsem szállt ki a "buliból" a kanyarhoz érve.

Horizont
#3 Horizont 2016. szeptember 01. 19:01  
kimi-sebfan:
Nem akarok elfogult lenni,de Seb tényleg hagyott Kiminek helyet.Azt meg honnan a f.szból tudja előre,hogy a Maxi Kid beugrik 3.nak?

Ha hagyott volna helyet nem ökleli fel mint bika a vörös posztot. Abban a kanyarban elbaszta 3 ember futamát mert ö volt a nagyonkemény...

qwerm
#2 qwerm 2016. szeptember 01. 18:59  

Nem raikkonen fordult bele vettelbe, hanem forditva.

kimi-sebfan
#1 kimi-sebfan 2016. szeptember 01. 17:20  

Nem akarok elfogult lenni,de Seb tényleg hagyott Kiminek helyet.Azt meg honnan a f.szból tudja előre,hogy a Maxi Kid beugrik 3.nak?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”